Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Győri gárdisták gyakorlatoztak éleslőszerrel

Győr - A Magyar Gárda Wass Albert Zászlóalja volt az az alakulat, amely éleslőszerrel gyakorlatozott a közelmúltban – derítette ki a távirati iroda szerdán annak nyomán, hogy előző nap az SZDSZ Új Generáció nevű ifjúsági szervezet elnöke újságírók előtt szóvá tette: a Magyar Gárda egyik zászlóalja éleslőszerrel gyakorlatozott.

A konkrétan meg nem nevezett alakulatról a távirati iroda kiderítette, hogy az a Magyar Gárda győri, Wass Albertről elnevezett zászlóalja. Karaffa Dávid, az egység kapitánya azt mondta: a honvédelmi hagyományőrzés jegyében tartottak agyaggalamb-lövészetet egy erre a célra kialakított sportpályán. Az agyaggalamb-lövészetet bárki gyakorolhatja, hiszen az olimpiai szám – jegyezte meg, a gyakorlat helyszínéről azonban nem nyilatkozott, mondván, a pálya tulajdonosa atrocitásoktól tart.

A Magyar Gárda honlapján 2009. január 2-ai dátummal megjelent beszámoló szerint a Wass Albert Zászlóalj megtartotta első lövészetét, „melyet a közeljövőben magasabb, mesteribb szintre" kívánnak emelni. Az eseményről a Szent Korona Rádió nevű honlap is hírt ad, és videofelvételt is elérhetővé tesz a lőgyakorlatról, amelyet – a videón olvasható felirat szerint – tavaly december 21-én hajtottak végre. A zászlóalj tette „meggyőző lehet azok számára, akik pusztán masírozó, de nem cselekvő alakulatnak tartották a gárdát" – olvasható a honlapon közölt írásban.

Olvasóink írták

82 hozzászólás
 • 82. Tomi 2009. július 15. 19:19
  „kalanyos te sem állsz köztiszteletben az én szememben hegedüs áll ott. te meg a helyesírás szégyene vagy. előre jobbik!”
 • 81. ecris 2009. január 12. 10:25
  „Harmadik erővé vált a Jobbik

  A ferencvárosi választók történelmet írtak; ugyanis Szegedi Csanádra, a Jobbik képviselőjelöltjére a szavazók 8,5 százaléka voksolt! Ez az eredmény bebizonyította azt, hogy a Jobbik a harmadik politikai erővé vált, jóval maga mögé utasítva a liberálisok báziskörzetében is az SZDSZ jelöltjét.

  A Jobbik Magyarországért Mozgalom úgy értékeli, hogy az SZDSZ gyenge eredményével a megszűnés útjára lépett, nagyon sok magyar ember régi vágyát beteljesítve ezzel. A magyar belpolitikában a Jobbik a közvélemény-kutatásokat is megcáfoló sikerével új időszámítás kezdődött, mert innentől kezdve három út áll a választópolgárok előtt: választhatják az országot romba döntő nagyobbik rosszat, a valódi változást nem hozó kisebbik rosszat vagy a magyar nemzeti megmaradásért küzdő Jobbikot. Mostantól, egy közel 10 százalékos támogatottságú eredmény után, a Jobbikkal szimpatizálóknak nem kell tartania attól, hogy a ránk leadott szavazat elveszik. Az alacsony részvétel pedig azt mutatja, hogy a Jobbiknak új, tiszta erőként még komoly tartalékai vannak a politikától elfordultak körében.

  Vona Gábor
  a Jobbik elnöke”
 • 80. raffy2 2009. január 10. 22:33
  „na a mai kisalfödben a pádár megint hozta a formáját a gárdával kapcsolatban.kicsit csúsztatott,aztán számít ezeknek?de mikor seprűt kellett volna fogni a takarításhoz,akkor nem sok támogatója akadt neki.remélem valaki reagál erre a cikkre.”
 • 79. kalanyos 2009. január 10. 22:21
  „Na mi van? Elfogyott a virtus??”
 • 78. hannibal78 2009. január 09. 17:21
  „http://nol.hu/belfold/lap-20090109-20090109-29

  Ez jelent meg ma a Népszabadságban:

  Az agyaggalamb-vadászat nem lőgyakorlat - Gárdatérképpel

  Akinek pénze van, szinte bármivel és bármennyit lövöldözhet
  Nyolcezer forintért bárki kipróbálhatja éles fegyverrel, milyen az agyaggalamb-lövészet. Néhány tízezerért igazi puskával és pisztollyal is lőhetünk, nem egészen százezerért meg harckocsit vezethetünk. A szolgáltatók szerint mindez játék, s ha valaki katonai kiképzésnek tekintené, arról nem ők tehetnek.

  Ma már jószerével csak pénz kérdése, hogy ki, milyen éles lőfegyverrel és mennyit gyakorol. Ha tehát valakinek - akár a Magyar Gárda tagjának is - megér nyolc-kilencezer forintot, lövöldözhet éppen agyaggalambra is. Ezért az összegért az egyre több civil lőtéren szívesen látják az érdeklődőket, s a tarifa magában foglalja a sörétes vadászpuska bérleti díját, húsz-huszonöt lőszert és a felhasznált korongokat.

  Akinek megtetszik a dolog, újabb néhány ezer forintért repetázhat is.

  Ez nem éleslövészet - utasítják el az egyik lőtér névtelenséget kérő üzemeltetői az SZDSZ-es Léderer András keddi sajtótájékoztatóján elhangzott minősítést. Az efféle szórakozást elsősorban céges csapatépítő tréning részeként kínálják, de bárkit szívesen látnak, aki szeretné kipróbálni ezt a sportot. Természetesen várják a baráti társaságokat is, az agyaggalambvadászok politikai nézeteit, társadalmi szervezethez való tartozását azonban aligha firtathatják. Ha pedig valaki mindezt valóban éles lőgyakorlatként, a haza fegyveres védelmére történő felkészítés részeként élné meg, arról, mondják a szolgáltatók, nem ők tehetnek.


  Forgassák persze bárhogyan is a szót, kétségtelen, hogy a különböző hadijátékok terjedése alkalmat kínálhat egyes militáns szervezeteknek arra, hogy saját embereiket egyfajta katonai jellegű kiképzésben részesítsék. Amit mellesleg a team-buildingek résztvevői sem úszhatnak meg. A lőtér üzemeltetője köteles ugyanis "alapkiképzést" tartani, hiszen ez mégiscsak veszélyes üzem. "A filmekből ismert shotgun akkorát rúg vissza lövéskor, mint egy ló" - mondják, így még igen szigorú felügyelet mellett sem adhatják azt úgy a kedves vendég kezébe, hogy előtte ne végeznének el néhány gyakorlatot.

  A lehetőségek tárháza egyébként szinte végtelen. A sörétes vadászfegyverek mellett golyós puskák és maroklőfegyverek egész arzenálja áll rendelkezésre. Tényleg csak pénz kérdése, hogy mivel és mire lövöldözzünk: agyaggalambra, futó vadra vagy céltáblára. Harminc-negyvenezer forintért szinte minden kipróbálható. Sorozatlövő fegyvert viszont egyetlen szolgáltatónál se keressenek - az szigorúan tiltott eszköz.

  Akinek ez kevés lenne, "igazi" harcban is részt vehet, ahol a játékosok már egymásra "vadásznak". Igaz, a fegyverek az ártatlanabb lézerharc során csupán fénysugarat bocsátanak ki, de a szituáció igencsak életszerű. Akár tetszik, akár nem, ezt is felfoghatjuk egyfajta katonai felkészülésnek. Ráadásul fejenként mindössze négyezer-ötezer forintért órákon át lövöldözhetünk egymásra. Ennek kétszereséért csaknem igazi csata részesévé válhatunk: a paintball-fegyverekből kilőtt festékgolyóval eltalált játékos ugyanis jókora kék-zöld foltokkal megy haza. Szerencsére ezeket a játékokat eddig egyetlen szervezet sem használta arra, hogy tagjai katonai képességeit erősítse; a játékra inkább a különböző cégek fizetik be saját embereiket.

  Tankcsatában még nem lehet részünk, ám ha valaki harckocsival készülne a haza védelmére, legalább azt is kipróbálhatja, hogy milyen egy több tíztonnás monstrumot vezetni. A T-55-ös botkormányai mögött töltött negyedóráért viszont már 75 ezer forintot kell leszurkolni. De lőni nem lehet: a géppuskát és a löveget hatástalanították. Arról azonban némi felárért bárki személyesen meggyőződhet, hogy harckocsival miként taposhat el egy személyautót. Egyelőre nincs információ arról, hogy tankokat harcászati gyakorlat céljára vettek volna igénybe.

  Ilyen extrém szolgáltatásokhoz - az ártatlan lézerlövészet kivételével - külön engedélyre van szükség, és a vállalkozásokat a hatóságok rigorózusan ellenőrzik. Büntetett előélettel például senki a közelébe nem kerülhet igazi fegyvereknek, míg a lőtereken - hét-nyolcezer, sportcélokat szolgáló puskára és pisztolyra adtak ki engedélyt - a rendőrség elég gyakori vendég. Ugyanakkor szigorúan számon kérik az üzemeltetők szakmai felkészültségét is. Ennek eredményeként mind ez ideig egyetlen súlyos baleset sem történt. Az már előfordult, hogy a vendég a puskatus okozta kisebb-nagyobb zúzódásokkal tért haza, a paintballnak meg szinte természetes velejárója a védőmellényen kívül becsapódó golyók okozta kisebb sérülés, de ezt minden résztvevő önként vállalja.

  UPSZ!!!!!”
 • 77. kalanyos 2009. január 09. 17:15
  „Mar lehagytam,de mindegy.Ez a baj veletek,latod? Valaki nem ugy gondolkodik mint ti.az menjen el? Miert?Menjetek el ti.Mondjuk,vissza Etelkozbe,egyetek nyereg alatt puhitott hust,magyarkodjatok a vegen ugyis kiirtanatok egymast...”
 • 76. ecris 2009. január 09. 16:58
  „Azt hiszem feleslegessé vált tovább folytatni ezt a vitát. Teljesen más valóságban élünk kalányos és úgy érzem hogy a tiéd a hamis. Nem azt értjük ugyanazon fogalmakon így nem lehet beszélgetni. Szerintem neked el kéne hagynod a Kárpát-medencét mert előbb-utóbb nem csak szellemi de fizikai konfliktusba is fog bonyolódni a magamfajta a te fajtáddal és ezt nem kéne megvárni. Jó utat!”
 • 75. kalanyos 2009. január 09. 16:41
  „Kedves Hannibal!
  En egy fillert sem kapok az adodbol,soha,semmilyen segelyt nem vettem igenybe.
  Hegedus nem all koztiszteletben,normalisan gondolkodo emberek elutasitjak a gyuloletkeltest,amit ez a SZARHAZI kepvisel.Az en szememben nem pap,csak egy pitianer bunozo,az egyhaza szegyene.
  Nem vagyok sem cigany sem zsido.Es ez jelemzi legjobban a ti gondolkodasmodotokat...
  Az ekezetim pedig azert hianyoznak,mert a laptopom sajnos nem ismer oket.
  Koszonom a meghivast,mernem vallalni en is magamat,de kisse tul messzi van nekem.”
 • 74. pb 2009. január 09. 14:09
  „Már másnap mentek a hírek,hogy kik voltak a tettesek.Kalányos! Javaslom álljál ki este 9 körül te is a mosoni peronra! Ne félj nem fog egy gárdista sem bántani!”
 • 73. ecris 2009. január 09. 12:54
  „Csatlakozom Hannibal78-hoz!

  Kedves Noire,kalányos,Misztertejfel!

  Üljünk le, beszéljük meg, vitatkozzuk élőben. Én nem félek és vállalom a nevem és az arcom, hajlandó vagyok emberi diszkusszióra. Nos, mit gondoltok?


  Szebb Jövőt”
 • 72. ecris 2009. január 09. 12:52
  „Hát igen. Igaza volt Papp Lajosnak; vannak olyan elemek a mai magyar társadalomban akik menthetetlenek. Ilyen vagy te is kalányos , és tudod nem azért mert cigány vagy zsidó esetleg liberális vagy nem, nem ezért vagy menthetetlen. Azért vagy az mert egyszerűen rossz ember vagy, tökéletes archetípusa a 21. századi "technokrata hüllőnek"- hogy Bogár László tanár uramat idézzem- aki saját egóján képtelen felülemelkedni. Képtelen a "MI"-ben való gondolkodásra és csak az "ÉN"-ben tud élni. Ezer meg ezer érvet hozhatnék fel neked itt a Gárda mellet de te úgysem fogsz rá érdemben reagálni-ahogy eddig sem hoztál fel egy valós érvet sem-! Ajánlom neked a Mátrix című zseniális alkotást- egy zsidó testvérpár alkotása- úgy fekszel saját illúzóidnak nyálkás posványában ahogy Neo- One, azaz Egy,Jézus Krisztus-mielőtt ráébred hogy az élet amiT él hazugság. Ebben éltek ti is akik elhiszitek a " bölcs" Cion hazugságait. Kívánom hogy ébredj fel kedves kalányos még időben, mert eljön az ítélet ideje és akkor minden bűn elszámoltatik , a te szellemi homályod bűne is. Mi addig tovább erősödünk és épülünk. Jelenleg kétezren vagyunk jövőre ez megduplázódik! Krisztus hadserege mi vagyunk!MILITIA CRISTI”
 • 71. hannibal78 2009. január 09. 12:36
  „Kalanyos!?
  Te mennyit kapsz a mi adóinkból, hogy itt osztod az igét? :)))
  Egy köztiszteletben álló Református Papot elmebeteg csuháskén emlegetni elég dúrva dolog nem?
  Mi lenne , ha így beszélnénk mi a rabbidról?
  De teljesen mindegy milyen a vallása, egy Papot akkor sem gyalázunk!
  Ez mindent elárul számomra rólad!
  Ha nem tetszik ez az ország , akkor eszmei vezetőd, Fleto megmondta: "El lehet menni innét!...."
  Az meg elég baj, hogy tanult embernek állítod be magad, és ékezetek nélkül írogatsz!
  A Szememben még a győzikével sem vagy egyenértékű!
  Ne haragudj meg rám de ez a véleményem rólad.
  Mit szólnál hozzá, ha leülnénk egy ásványvíz mellé Noire haveroddal és élőben folytatnánk a beszélgetést!
  Ugyan is mi felválaljuk az arcunkat és a nevünket, ellentétben a magadfajta bújtogatókkal, akik sorra járják végig az Internetes fórumokat, videó megosztókat, és hergelik a népet az ostoba értelmetlen liberális betegségeikkel!

  Szebb Jövőt!”
 • 70. kalanyos 2009. január 09. 12:09
  „Ecris;az,hogy azt az elmebeteg csuhast idezed,mindent elarul a felfogasodrol.Igen,48-ban is jelszo volt,ezt a buta magyar nepet mindig ilyen idiota jelszavakkal vezetik meg.Te ne oktass engem,legyszives,tortenelembol,mert bar en nem doktoraltam belole,de mar akor ismertem,mikor neked meg cumi volt a szadban.A Garda nem mas,mint a leszerepelt magyar szelsojobb egyik kartyaja.De kijatszani nem tudjak,mert ahhoz gyenge.”
 • 69. ecris 2009. január 09. 09:47
  „Na jó!

  Ilyen ellenérvekkel nem lehet vitatkozni. Semmi konkrétumot nem tudtok felhozni, ez így több mint nevetséges. Majd ha megtanultok logikusan vitatkozni akkor van értelme egy fórmunak. Az "Ébredj magyar!" egyébként már 48-ban is jelszó volt. Előbb talán ismerni kéne a történelmet mielőtt beírogatsz. A szex, szerelem,liberalizmus egyébként ide juttatta a világot ahol vagyunk-a szakadék szélére. Mi tovább dolgozunk a hazánkért mindenféle szélsőséges eszme nélkül. Éljen a Gárda!

  " Ez a radikalizmus nem szélsőséges , ez a radikalizmus centralizál"

  Dr. Hegedűs Lóránt református püspök”
 • 68. bejás 2009. január 09. 07:24
  „sokkkk buta pihent agyu !!!!ezzel hogy itt irogattok nulla az egész lelki nyomorékok.....szerelem,,sex,, béke,, ez kell gyerekek,,”
 • 67. joco 2009. január 09. 06:29
  „A menetelgetö gárdisták helyi-györi -honlapján a Wass Albert Zászlóalj lövészetéről szoló "közlemény"-ében az aláirás elötti részben két "jelszó" is találhato, az egyik a
  "ébredj,magyar"
  ez a jelszo volt a A Hungarista Mozgalom (nyilasok)hivatalos indulójának cime.”
 • 66. kalanyos 2009. január 08. 23:41
  „A puszta letezese a rossz.”
 • 65. ecris 2009. január 08. 22:36
  „Tehát kedves kalányos tegyünk pontot az ügy végére, későre jár. Mi rosszat tett a Gárda? Győzz meg kérlek!”
 • 64. kalanyos 2009. január 08. 22:26
  „Ecris;Nem vagyok az,csak az eredeti nickemen nem engedett belepni ez az ocska rendszer.Csinto sok evvel ezelott egyebkent osztalytarsam volt.Az SA is roppant nepszeru volt annak idejen....”
 • 63. jockey 2009. január 08. 22:22
  „59. pb

  Tudják, hogy kik a tettesek. Azt ne kérdezd, hogy melyik kisebbséghez tartoznak, találd ki.”
82 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladták a győri kekszgyárat

Győr-Budapest - Szerdán a Győri Keksz Kft. eladta a győri kekszgyár épületét és a hozzá tartozó… Tovább olvasom