Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 32°C Még több cikk.

Győri fiúk díjazott ötlete

Megyei csapat is bekerült "Az év legígéretesebb fiatal vállalkozása" verseny országos döntőjébe.
Az Életpálya alapítvány minden évben keresi „Az év legígéretesebb fiatal vállalkozását". Idén Győr-Moson-Sopron megyéből egyetlen csapat, három 25 éves srác a megyeszékhelyről, Bencsics Hunor, Varanka János és Vida Gábor került be a verseny országos – június végén rendezett – döntőjébe. Az általuk tervezett vállalatirányítási rendszer egyedülálló újdonság Magyarországon.

A győri fiúk a Kisalföldnek elmondták: nagyon örültek az elődöntőn elért első helyezésnek és a tárgyi nyeremények (számítógép, publikálási lehetőség egy szaklapban) is segítik őket további munkájukban, de legfontosabb számukra a szakmai elismerés, illetve hogy leendő partnerekkel, ügyfelekkel ismerkedhettek meg a verseny rendezvényein. „A döntő győztesei már működő vállalkozások lettek, mi még csak a kivitelezési szakaszban vagyunk. A zsűri oklevéllel jutalmazta eddigi munkánkat... Egyébként pár hét és elkészülünk a programunkkal" – árulta el Vida Gábor.

Lényegében egy vállalatirányítási rendszerről van szó, amit nem kell telepítenie, karbantartania a felhasználónak, hisz egy internetes oldal formájában éri el. Ilyen rendszere eddig Magyarországon csak néhány multinacionális cégnek van, elérhető változata kis- és középvállalkozások számára hazánkban még nem létezik.

Egy nyugat-európai módszer hazai változatát dolgozták ki a fiúk: a Navigator Project szoftverrel jelentkeztek a versenyre. Ez egy interneten elérhető projektnyilvántartó és dokumentumkezelő program, amely együttműködő vállalkozások számára könnyíti meg a kommunikációt, ügyintézést.

Aki regisztrált partnere lesz a fiúk cégének, az oldalra belépve tervezeteket, feladatokat hozhat létre, amikhez mellékleteket, fájlokat (dokumentációk, tervrajzok, megrendelések stb.) csatolhat és a megadott partnerei erről értesítést kapnak e-mail vagy SMS formájában. Ugyanezen az internetes oldalon az adott cég alvállalkozója vagy megrendelője is azonnal látja az adatokat. A rendszer kérdés-válasz kommunikációt biztosít több nyelven (tehát szükség szerint fordít) és bármely iparágban felhasználható.

Az alapítvány elérhetősége www.eletpalya.hu A fiúk által kidolgozott szolgáltatás a www.navigatorproject.com címen július végétől már megtekinthető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idősotthont bővítettek önerőből

Öt éve működtet Vígh István Écsen otthont az idősek számára, három éve alapítványi formában. Tovább olvasom