Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Győri Filharmonikus Zenekar: kiállítás Ken-Ichororól

A Győri Filharmonikus Zenekar tisztelete jeléül digitális kiállítást állított össze Kobayasi Ken-Ichoro első győri szerepléséről készült helyi híradásokból.
Sikerült szenzációs cikkeket felkutatni az archívumokból. A kiállítást megtekinthető a filharmonikusok otthonban, a Richter terem aulájában.

Harmadik alkalommal vezényli a győri muzsikusokat a világhírű japán karmester október 29-én a Richter-teremben. Kobayashi először 1975 október 13-án járt Győrben, akkor a Kisfaludy Színházban Beethoven Egmont nyitánya, Mendelssohn e-moll hegedűversenye és Dvorak VIII. szimfóniája csendült fel. Másodszor 1978 októberében Berlioz, Sztravinszkij és Muszorgszkij-Ravel egy-egy művével lépett a zsúfolásig megtelt városi Sportcsarnok közönsége elé Kobayashi Ken-Ichiro és a Győri Filharmonikus Zenekar. A közelgő győri hangversenyre már hetekkel ezelőtt minden jegy elkelt. Verdi Requiem című műve azonban november 1-én Budapesten a Művészetek Palotájában is felcsendül, így aki most lemaradt, az Mindenszentek napján részese lehet a nem mindennapi zenei élménynek.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Szabadidőért nem kapni kenyeret˝

Megkapták a szakszervezeti konföderációk A munka törvénykönyvé- nek módosítására készült… Tovább olvasom