Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Győri és esztergomi együttműködés a gépész szakképzésben

A Széchenyi István Egyetem tizenöt évvel ezelőtt, 1999-ben a gépipari mérnökasszisztens akkreditált felsőfokú szakképzés indításával a térségi munkaerőpiac résztvevőivel új, a gyakorlati felkészítést erőteljesen alkalmazó együttműködési programot indított.
A 15 év alatt a képzésben közel ezerötszázan tanultak, s kaptak szakmai bizonyítványt. A gyors és anyagilag motiváló elhelyezkedés mellett vonzó volt a továbbitanulmányok lehetősége is, az asszisztensek közel fele valamelyik győri járműipari szakon folytatta tanulmányait.

A 4 féléves oktatási program a Széchenyi István Egyetem szakmaiirányítása és felügyelete mellett a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolában és az esztergomi Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskolában valósult meg. Jogszabályi változás miatt a képzés átalakult, az eddigi formájában megszűnt.

A másfél évtizedes kiváló szakmai együttműködést, a három intézmény tapasztalatait a jövőben az új gyakorlati együttműködési programok indításakor is hasznosítja majd a Széchenyi István Egyetem -mondta el az Esztergomban tartott záró konzultáción dr.
Földesi Péter rektor.

A szakképzés győri együttműködési programja keretében a térségi munkaerőpiaccal kialakított sikeres és szoros együttműködést az egyetem és Győr város vezetése is hatékonynak, a gazdaság igényeit szolgálónak értékelte. Ezért Borkai Zsolt, Győr polgármestere a gépipari mérnökasszisztens programban résztvevő két középiskolának és Fenyvesi Ottó esztergomi igazgatóhelyettesnek a Győri Városháza Ezüst Érmét adományozta, dr. Földesi Péter rektor a program több tanárának díszoklevelet adott át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A péri repteret 6,6 millió euróból bővítették

Már Boeing-737-es és Airbus 320-as gép is landolhat Péren. Tovább olvasom