Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Győri egyetemi tanár a a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora

A rektori tisztségre egyhangú támogatást kapott az új Egyetem Szenátusától dr. Patyi András, a Legfelsőbb Bíróság egykori bírája, a győri Széchenyi István Egyetem egyetemi tanára.

Dr. Patyi András rektori kinevezését az egyetemet fenntartó miniszterek az oktatásért felelős miniszterrel közösen terjesztik a köztársasági elnök elé.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem ideiglenes szenátusa 2011. november 10-i ülésén egyhangúlag támogatta Prof. Dr. Patyi András rektori kinevezését.

Patyi András a Legfelsőbb Bíróság egykori bírája, egyetemi tanár, a közigazgatás-tudomány nemzetközileg elismert kutatója. Rektori kinevezését az egyetemet fenntartó miniszterek az oktatásért felelős miniszterrel közösen terjesztik a köztársasági elnök elé.


dr. Patyi András
dr. Patyi András

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) 2012. január 1-jén kezdi meg működését. A magyar szellemi élet számára is fontos új felsőoktatási intézmény három intézmény jogutódjaként jön létre: a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Kara összevonásából.

Az egyetem létrehozása jelentős lépés a közigazgatás reformjában, mivel az állammal kapcsolatos kutatások és az arról szóló gondolkodás új szellemi központja lesz, mely a jó állam számára elengedhetetlen minőségi elit képzésével biztosítja a megfelelő utánpótlást.Erős győri kötődésű rektorok budapesti egyetemeken

A jeles, Győrhöz sok szálon kötődő természettudós, Jedlik Ányos 1863-ban, a városban született közgazdász Kautz Gyula 1873-74-ben volt a Pesti Tudományegyetem rektora.

2010. augusztus elsejétől ismét erős győri kötődésű rektor áll az Eötvös Loránd Tudományegyetem élén: dr. Mezey Barna 1995-től a Széchenyi István Egyetem Jogtörténeti Tanszékének professzoraként oktatta a győri jogász-jelölteket, jelenleg a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar doktori iskolájában tanít.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori tisztségére az új intézmény Szenátusának egyhangú támogatását megkapó dr. Patyi András egyetemi tanár a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar Közigazgatási Jogi Tanszékének vezetője, dékánhelyettes.


Olvasóink írták

 • 4. Hozzászóló 2011. november 23. 20:34
  „Kedves Mezike! Javasolnám máskor elolvasni a második mondatomat is. Egyébként pedig nem ártana néha frissíteni az egyetem honlapját, ha már az utánanézésnél tartunk. Minden tiszteletem mellett azért nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy november 3-án egyetemi tanár lesz valaki, majd november 10-én rektor. Szóval köztársasági elnök úr nyilván nem véletlenül sietett ennyire ezzel a kinevezéssel...Továbbra is sikerekben gazdag munkát kívánok!”
 • 3. Mezike 2011. november 23. 09:47
  „Kedves Hozzászóló, rosszul tudja. Dr. Patyi Andrást a köztársasági elnök november 3-án nevezte ki egyetemi tanárrá. Előbb nézzen utána...”
 • 2. Hozzászóló 2011. november 22. 23:23
  „Dr. Patyi András legjobb tudomásom szerint egyetemi docens és nem egyetemi tanár, nem rendelkezik DSc, "csak" PhD fokozattal, így nem professzor. Amennyiben ez a közelmúltban megváltozott volna, akkor elnézést a kommentért. Mindettől függetlenül gratulálok neki és sok sikert kívánok az új küldetéséhez. Az első hozzászólóval nem értek egyet, lehet ezt jól is csinálni.”
 • 1. gig-big 2011. november 22. 21:13
  „Respect a tanár úrnak! Amúgy ez az összevont "egyetem" is el fogja veszíteni a BCE, a ZMNE, stb. keservesen kivívott hírnevét, és 5 éven belül oda süllyed, mint jogelődjeinek jogelődjei: a felsőoktatás szara lesz, lásd a katonai, rendőrtiszti és államigazgatási főiskolák társadalmi megítélése a rendszarváltás előtt. Ez egy véndiák véleménye, akinek volt/van/lesz szerencséje mindhárom intézményben "hallgatni".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset: személyautó és kamion ütközött az 1-es főúton - fotók

A baleset az 1-es főút öttevényi utáni szakaszán, a lébényi elágazó közelében történt kedd délután.… Tovább olvasom