Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Győri egyetem: tapasztalat a hallgatónak és a vállalatnak

Nemes Ivó, a Kayser Automotive Systems gyárvezetője előbb 2002-ben, majd 2003-ban töltött három-három hónapot az IGM Robotrendszerek Kft. kötelékében - a műszaki előkészítő, majd a minőségbiztosítás területén.


- Nagyon fontos tapasztalatszerzés volt ez, hiszen láthattam az egymás mellett elhelyezkedő területek, részlegek összekapcsolódását, s hogy mennyire fontos a műszaki előkészítés a végtermék vevői követelményeknek megfelelő előállítása érdekében.

Megtapasztaltam azt is, hogy a minőségbiztosítás hogyan járul hozzá a valódi értékteremtő folyamatokhoz.

Ivó szerint az, hogy fél éven keresztül részese lehetett egy nemzetközi háttérrel rendelkező nagyvállalatnak, több előnyt is nyújtott számára. – Ennek az időszaknak köszönhetem, hogy már a záróvizsgát megelőzően munkaszerződést köthettem egy alumíniumnyomásos öntödével, amely jelenleg is az autóiparnak szállít alkatrészeket.

Aztán a hat hónap során kaptam egyértelmű megerősítést arra vonatkozóan, hogy a választott szakirányom valóban összhangban van az érdeklődési területemmel, ugyanakkor arra is rájöhettem, hogy a tanulmányaim során mely területekkel lenne érdemes még foglalkoznom.

Ezért hallgattam át a mérnöki képzés mellett közgazdász szakra is. Aztán véleményem szerint az is rendkívül lényeges, hogy már pályakezdőként rendelkeztem szakmai kapcsolatokkal.

Ivó a cégek oldaláról is rávilágított a Practing hasznára. - Kapnak egy olyan munkavállalót, aki friss szemléletmódot hozhat azáltal, hogy engedik érdemben részt venni a napi operatív munkákban.

Aztán a vállalatnak potenciális lehetősége nyílik arra, hogy az általa kiválasztott, a folyamatokat már ismerő gyakornokot az államvizsgát követően a kötelékében tudhassa.

Arról nem is beszélve, hogy kedvező tapasztalatok esetén a fiatal a szaktársak között terjesztheti a cég jó hírét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első munkanapján Belgiumba utazott

Wolstrommer Róbert, a Voith Industrial Services üzletágvezető-helyettese 1998 tavaszán hallott a gyakorlatorientált mérnökképzésről, melyet már akkor is nagyon hasznosnak tartott. Tovább olvasom