Kisalföld logö

2016. 10. 22. szombat - Előd 4°C | 13°C

Győri egyesület a szegénység és a kirekesztettség ellen

Győr–Brüsszel - Egyelőre senki nem látja a gazdasági válság végét, mindenesetre az unió a 2010-es évet a szegénység és a társadalmi kirekesztettség elleni évként hirdeti meg. A program egyik hazai delegáltja a győri székhelyű „Figyelj Ránk" Különélő Szülők és Gyermekeik Érdekvédelmi Egyesülete.
Becslések szerint hazánkban mintegy hárommillióan élnek a létminimum alatt vagy annak közelében, s a gazdasági válság csak tetézi ezt, hiszen várhatóan egyre több lesz a leszakadó. Köztük is sok az elvált. Évekkel ezelőtt kilenc érintett szülő hozta létre a „Figyelj Ránk" Különélő Szülők és Gyermekeik Érdekvédelmi Egyesületét. A civil szervezet megalakítása mellett már azért is többen bábáskodtak, hisz a meglévő törvényekkel is gyakran csekély az esély az elvált szülők érdekeinek érvényesítésére, így például az elmaradó, a gyermekek után járó tartásdíj behajtására. Az egyesület delegáltként részt vesz az unió 2010-re meghirdetett szegénységellenes programjában.

– Sok a válás, a tönkrement kapcsolat, s a szülők harcában a gyerekek az igazán nagy vesztesek – vélekedett Major Éva egyesületi elnök.

– Épp ezért fontosnak tartjuk mind az itthon, mind pedig az unióban végzett érdekvédelmi, figyelemfelkeltő munkát és szorgalmazzuk a képviselőkkel történő párbeszédet, akár konkrét témában törvénymódosítás kezdeményezését. Az, hogy az egyesületünket delegáltnak választották, ráirányítja a figyelmet az egyszülős családok gondjaira. Sok kreatív emberrel dolgozom együtt, ami számomra is pluszerő.

Tennivaló lesz bőven, hiszen szociális piac, egyszülős családok kisokosa, könyv az elvált szülőkről, illetve kvízjáték, rajzverseny és vetélkedő is szerepel az egyesület tervezett programjában.

Olvasóink írták

  • 2. pancser 2009. február 12. 15:06
    „Az, hogy valakik nagyon ostobák, most azokat gyötörje a lekiismeret akik vigyáztak a családjukra, azok törődjenek a nemtörödöm szülők gyermekeivel? Köszönöm nem, mi a sajátunkat eltartjuk tegye ezt más is. nNem óhajtom a felelőtlenséget támogatni, az élet kegyetlen, de sok szülő még kegyetlenebb a saját vérével szemben. Ez nem rendőrségi kérdés, kísérje a gyerekeivel nem törődő szülőket a megvetés átka! Hatásosabb az mint a börtön.”
  • 1. aTibi 2009. február 11. 22:41
    „Csak is az egy családban élőket segíteném!

    Tizedére csökkenne a válás!

    A többi az csak humbug!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újságíróképzés Győrött szeptembertől felsőfokon

Győr - Az idén szeptembertől először indul Győrben felsőfokú újságíró-szakképzés. A győri Széchenyi… Tovább olvasom