Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Győri édes rétes: 82,5 méteres Guinness

Győr – A világ valaha nyújtott és egyszerre tekert leghosszabb rétese Győrben készült el. Ilike néni és csapata 82 és fél méterig jutott a Krúdy iskolában, s ezzel jó esélyük van bekerülni a Guinness Rekordok könyvébe. Videóval.

A világ leghosszabb rétesének a nyújtásával, tekerésével és töltésével 11 órára végzett Kovács Lászlóné Ilike és körülbelül húsz fős csapata. Ilike néni és a Győri Független Nők Szervezete korábban "rétesháborút" vívott annak apropóján, hogy kinek is az ötlete volt a rekordméretű rétesek nyújtása. 

A németek 64 méterig jutottak

"A komáromi malom jóvoltából 30 kg lisztből dagasztottunk tésztát. A rétest 60 kg almás-mákos, 12 kg káposztás, 6 kg meggyes, 2 kg szilvás töltelékkel dolgoztuk meg" – mondta a boldog rekorder, Ilike néni.

A korábbi csúcsot egyébként egy német rétesnyújtó brigád tartotta: nekik 64 méteres finomságot sikerült készíteniük.

A rengeteg édességet különböző alapítványok között osztják szét, de jut belőle bőséggel beteg gyerekeknek is.

Galéria - A világ leghosszabb rétese Győrből (Fotó: Cseh Róbert)Egyszerre kellett megtekerniük

A szombati rekordkísérlet nehézségét egyébként az adta, hogy a győri hölgyeknek nem csupán a nyújtásra kellett figyelniük, hanem egyszerre is kellett megtekerniük a rétest. Úgy, hogy a hosszú asztalsort még egy kanyar is "megtörte".

A nagy rétesshow mindvégig remek hangulatban zajlott, s volt pillanat, amikor a Kisalföld újságírója, Harcsás Judit is kivette részét a rétestöltésből.

A magyar rekordok ura mérte le

A különböző magyar rekordok hitelesítője, Sebestyén István természetesen mindvégig ott volt a Krúdy iskolában, s személyesen mérte le a 82 és fél métert, majd jelentette be mindenki örömére az eredményt.

"Ahhoz képest, hogy a rétes tésztája folyamatosan száradt a fűtéstől, s ettől nehézzé vált a tekerés, a győri hölgyek ezt a problémát is kiválóan megoldották" – mondta a kisalfold.hu-nak Sebestyén István.

You need to upgrade your Flash Player.

Get the latest flash version here.


Automatikusan nem Guinness Rekord

Arra a kérdésünkre, hogy most már egyenes útja van-e a győri rétesmestereknek a Guinness Rekordok Könyvébe, Sebestyén István úgy válaszolt: "sajnos, nem ilyen egyértelmű az ügy, mivel a rekordkísérlet végrehajtóinak maguknak kell kérvényezni a csúcsot. Ehhez én csupán a hivatalos jegyzőkönyvet tudom biztosítani".

Tekintettel azonban, hogy a németek asszonyoknak ugyanebben a műfajban jelent már meg sikere a londoni kiadású könyvben, így Ilike néninek és csapatának jó esélye van átvenni tőlük a stafétabotot.

Olvasóink írták

  • 3. éaa 2008. november 22. 17:54
    „Hú! Nagyon ügyesek ezek az asszonyok! Biztos rekord lesz!”
  • 2. Magor 2008. november 22. 17:32
    „Kérek 10 Kg rétest egybe!”
  • 1. kisördög 2008. november 22. 15:09
    „jajj de fini! kérhetnék egy falatkát?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erotikus tánc családanyáknak Pirner Almától Győrben

Győr – Nem kell fekete fehérnemű, gyertyafüsttől homályos szoba és a kiegészítő piros… Tovább olvasom