Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Győri dj az MTV Hungary műsorában

Dj, producer, promoter, manager, újkori zeneszerző. Nevéhez fűződik többek közt az Etiket és a NapHold Minifeszt is. Munkája és személyisége megoszthatja a közönséget, az eredmény azonban önmagáért beszél: a győri dj/producer legfrissebb anyagát We Gotta Groove címmel az MTV Hungary is játsza.
A klippet természetesen a kisalföld.hu is megmutatja!

kisalföld.hu:
- Itt a megyében már biztos nem kell Téged bemutatni, mégis arra kérlek, hogy röviden meséld el, hogy jutottál el a csörgőtől a lemezjátszóig!


Sikztah: A szó szoros értelmében nem igazán muzikális családból származom. Mindazonáltal már kölyökkoromtól totális zeneőrületben nevelkedtem és ezt a komolyzenétől a Boney M-ig attól a rockon keresztül a Kraftwerkig tényleg teljes zenei eklektika övezte, és mindig nagy érdeklődéssel vetettem bele magam a részletekbe mind a zenei háttérmunkák, mind a kiadványok származása, kiadók-, producerek összekötődése szempontjából. Másoknak ez lehet, hogy unalmas részletkérdés, de szerintem ezek azok a dolgok, amikre, ha egy kicsit jobban odafigyelsz, beengednek a kulisszák mögé, és láthatod, hogy mennyi és milyen minőségű munka van a háttérben egy komolyabb produkciónál.

Sikztah

kisalföld.hu: - Úgy érzem, perverz vonzalmat érzel a színfalak mögött zajló összefüggések iránt.

Sikztah: Na, igen! Szerintem fejből tudnék mondani több száz lemezkiadót a hozzá szerződött művészekkel és azoknak megjelenéseivel, és hosszasan tudnék mesélni a kiadók és különböző előadók stílus változásairól és persze botrányairól is. Hozzáteszem: mindezt nem csak elektronikus zenében. Szóval, az ilyen irányú fanatizmusom mindig is megvolt, ma is megvan csak a kiadványok átláthatósága és minősége kapott egy nagy pofont a digitális technika fejlődésétől. Gondolok itt a netkiadókra és a PC technika innovációja miatt létrejött alkotói szabadságra, és ennek a zenére kiható pozitív és negatív hatásaira.

Sikztah


kisalföld.hu: - Térjünk vissza oda, hogy a többség Téged inkább lemezlovasként ismer!

Sikztah: Nagyon nagy szavakban... Kb. 90 óta djzem, 94 -ben országos 5. helyezést értem el - 1 hét gyakorlással, 50 jelentkezőből - a világ egyik legrangosabb dj versenyének (Technics DMC) magyarországi selejtezőjén.Ezt amúgy lehetne részletezni csakhogy mindenki értse mit jelent ez, mármint technikailag stb...mint az eltelt évek alatti dolgaimat is...sztem kevés lenne 5 oldal :) Azóta már jó néhány zenei stílust felvettem a fegyvertáramba - én ezt így tartom természetesnek.Szerintem a kategorizálás egyenlő a zene halálával és nem létezik az, hogy valaki csak egy stíluson belül legyen tehetséges. Nem gondolok úgy a dj-zésre, hogy egy nagy tehetséget igénylő dolog lenne (főleg manapság), de igenis vannak tehetségek akik tudnak újat mutatni...és ez jó...megújulni tudni kell.

kisalföld.hu: - Biztos sokan felfigyeltek már arra, hogy megy a klipped a magyar emtívín (Music Television Networks) és persze a VIVA-n is. Nagy eredmény ez?

Sikztah: Nem tudom, ezt másoktól kellene megkérdezni. Egyértelműen jó dolog és jó érzés, hogy a világ vezető zenei csatornáján adják a klippem, hogy az MTV PartyZone az én számommal kezdte magyarországi első adását külön kiemelendő, és hogy 3 hét alatt 10. helyen szerepel a 'We Gotta Groove' a VIVA club chart-on tényleg jó de én ennyit érzek semmi többet. A visszajelzések nagyon jók és persze az is jól esik, hogy lassan mindenki rájön arra, hogy nem lehet egyenlőségjelet tenni dj és dj közé. Ez az MTV és Viva dolog is ezt írja alá...nem sok hazai – pláne győri – dj szerepel az említett zenei csatornákon. Ez nem nagyképűség csak tisztánlátás.Lehet érte szeretni meg büszkének lenni ahogyan teszik, vagy utálni meg akármi.Egyébként február 1.-én látthattok egy interjút az MTV PartyZone-ban velem a klippről és egyéb terveimről...


kisalföld.hu: - Ki készítette a klippet?Hol érhető el a zenei anyag?

Sikztah: A klipp vizuális és animációs munkája néhány saját ötlettől eltekintve teljes mértékben Menzkie barátom munkáját és kreativitását dicséri. Rengeteg audiovizuális kisfilmet, partyvideót köszönhetek neki, és csak jókat mondhat munkájáról a Zagar, az Anima Sound Sytem, az angol A-Skillz és Adam Freeland, Yonderboi és Varga Zsuzsa is. A néhány trackem a közeljövőben az angol Sound Of Spectrum kiadónál lát majd napvilágot, amely a 2007 -es év nemzetközi Breakspoll Award-on a legjobb lemezkiadó címet nyerte el. A 'We Gotta Groove' digitális formában február elején jelenik meg az Ayra Recordings gondozásában ami egyébként Beatman&Ludmilla lemezkiadója és külföldön rengeteg top megjelenést tudhat magának. Ezenkívül a nagy presztízzsel rendelkező, ugyancsak szigetországi DJMAG - a komolyabb magyar dj szakmáról szóló cikkéhez válogatott cd mellékleten is rajta lesz a klip, de erről még folynak tárgyalások.

Sikztah


kisalföld.hu: - Magadat minek tartod leginkább: dj-nek, producernek,zeneszerzőnek, promoter-managernek?

Sikztah: Jó kérdés. Mindegyikhez kell elhívatottság és hozzáértés. Úgy érzem, bennem ezek megvannak, de kimondottan egyik sem vagyok. Én csak teszem azt amit szeretek.
Ha eljössz egy buliba ahol játszom és tetszik, tarts jó dj nek. Ha jó a buli amit szervezek és azon engem hallgatsz, tarts jó promoternek és dj nek. Ha jó a buli amit szervezek és a saját zenéimet játszom rajta és neked bejön, tarts jó promoternek, dj-nek, meg producernek.

kisalföld.hu: - Ez elég konkrét volt. Hogy sikerült a tavalyi év és mit tervezel 2008-ra?

Sikztah: 2007 összességében nem mondható rossznak. Több ezren buliztak a NapHold Minifeszten és a karácsonyi The Etiket-en, majd a Szilveszteri rendezvény is abszolút sikeres volt. A kisebb underground bulik mint az ILoveBreaks is jó hangulatban teltek. Így ha értékelhetném egy 10 -es listán egy 5 -öst kapna tőlem. A közepes pontszám csak a maximalizmusomnak köszönhető. :)

2008-ban számos, számomra kedves feladat vár: júniusra kétnapossá dagad a NapHold Minifeszt, ahol a megszokott underground-, elektronikus színpad mellett lesz további kettő, ahol a rock és a hiphop kedvelői sátorozhatnak és szórakozhatnak kedvükre a tervek szerint nem mindennapi felhozatalra. Lassan levetkőzzük a minifeszt titulust és sokkal több, akár még családinak is mondható - továbbra is ingyenes - programmal várunk mindenkit a Püspök erdőben.

Sikztah


Ezenkívül minden nagy fesztiválon találkozhattok velem: a Multicafé partyarénában, a Balaton Sound-on valamint az Efott-on amiken idén a Nescafé Music Stage teljes zenei felhozatala az én agyamból pattan ki, továbbá ott leszek a Balatone Fesztivál és a Sziget 2008 -as programjain is, és a megszokott SikztahDotCom/Mecca Events rendezvényeken. Amúgy előfordulok még Nottinghamben, Amsterdamban, Prágában és a szilveszteri buli miatt visszamondott Gran Canaria-án is...csak győzzetek követni! ;)

Kapcsolódó linkek:

www.sikztah.com
www.menzkie.com
www.spectrum48k.com
www.mtv.co.hu

Olvasóink írták

 • 14. Gabó 2008. február 14. 09:44
  „Őszintén gratulálok az eddigi elért dolgokhoz! Remélem az utad még fényesebb lesz! :-) Nemtom, hogy direkt maradt-e ki, de a Jazz+Az remixlemezen is megjelent az egyik munkád, mely szintén nagy sikert aratott! Nem hiába... akinek van érzése és kitartása a dolgokhoz, annak ez JÁR! Gabó +Dolly”
 • 13. gerely 2008. február 01. 19:38
  „Nem gondoltam volna, hogy valaha ismerni fogok olyan embert, akinek a klipple megy az MTV-n, hahaha! :) Respect.
  G.”
 • 12. Eszti:) 2008. január 31. 16:03
  „Gratula fater ;))”
 • 11. gübe 2008. január 31. 07:55
  „őszintén gratulálok neked! örülök hogy sikerült! ki gondolta volna mondjuk 10 évvel ezelőtt? de hát aki tud az tud! respect!!!!”
 • 10. Kószás Cs. 2008. január 30. 17:51
  „Fasza gyerek vagy Sikz

  További sok sikert!!!”
 • 9. meritokratikus 2008. január 30. 17:24
  „Jó látni, hogy a Kisalfold látóköre is bővül egy kicsit! Nem csak az unalmas rock,pop meg a többi sz.....
  Hajrá Sikztah!
  Ui: Miért nem sírtad el a Complex miatt érzett bánatodat, mert az hidd el nem az emberek/közönség miatt bukott meg, hanem a kevés PR miatt!”
 • 8. BigFlash 2008. január 30. 17:01
  „Shoot Out 2 Mol! ;)”
 • 7. Dogee 2008. január 30. 16:29
  „Kösz, hogy tőled tanulhatok. Kösz, hogy a spanom vagy. Köszi mindenért. De legfőképen azért köszi mert létezel. Nálam te vagy a number one!!!

  Respect G”
 • 6. Bukmop 2008. január 30. 11:41
  „Remek cikk!
  Gratulálok ehhez is, a sikerekhez is, az elismerés(ek)hez is!

  Minden jót!”
 • 5. Ispán 2008. január 30. 11:41
  „Hejj!

  Mint volt osztálytársad 4 évig, 5-8.-ig :-) ,és " mint remélem csak áttmenetileg szünetelö, szüntelen "ex.dj" mondom:Kitartás!!!
  Ügyes vagy,és büszke vagyok rád!!!

  Türelem rouzsát teremt:-)”
 • 4. Geri 2008. január 30. 11:39
  „Respect.
  BEAT DIS”
 • 3. dopamin 2008. január 30. 11:09
  „sikztah for pres!”
 • 2. Tolnai 2008. január 30. 11:04
  „Gratula ember! Büszkék vagyunk rád!!! :-)”
 • 1. prompt 2008. január 30. 08:30
  „Remek interjú!
  Spectrum @ Lake Balaton, wow!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kerékpártender vargabetűi

Magyarország - Nemcsak túl drága biciklit választott a Magyar Posta nemrégiben lezárult… Tovább olvasom