Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Győri diáksiker: nyolcvanegy versenyző közül a negyedik

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat 24. alkalommal rendezte meg az Öveges Józsefről elnevezett fizikaverseny országos döntőjét 13–14 éves tanulók számára Győrben, a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban.
A megyéből öten jutottak a döntőbe, első helyen Németh Erik, a győri Gárdonyi Géza Általános Iskola 8. osztályos tanulója.

A háromnapos rendezvény végén a megyeházán vasárnap délelőtt tartott eredményhirdetésen megtudtuk: 81 induló közül a gárdonyis diák negyedik helyezést ért el. S mint azt elmondta lapunknak: kémia-, irodalom- és nyelvtanversenyeken is szokott indulni.

Németh Erik és Kasza Györgyné
Németh Erik és Kasza Györgyné


– Kimondottan szeretek versenyezni, emellett olvasni és a barátaimmal biciklizni, görkorcsolyázni, de a filmeket is kedvelem. Ha sikeresen szerepelek, osztálytársaim is elismerik, nagyon jó a kapcsolatunk – mondta Németh Erik.

A fiú felkészítő tanára, Kasza Györgyné megerősítette tanítványa által elmondottakat.

– Erik nagyon szorgalmas, érdeklődő, jó vele együtt dolgozni. Két éve tanítom őt, s nagyon büszke vagyok rá, mint arra is, hogy az osztályában kiváló a közösség – nyilatkozta Kasza Györgyné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félig befejezett beruházás a Szent István úton?

Befejeződtek az iparkamara melletti társasházak körüli felújítások, a lakók azonban elégedetlenek az eredménnyel. Tovább olvasom