Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Győri diákok mint tudatos fogyasztók

Budapest - A Győr-Moson-Sopron megyei példát követve szerveztek Tudatos fogyasztó leszek! címmel szombaton országos vetélkedőt általános és középiskolás diákok részére.
Környékünkön már ismerős és bevált ez a forma, itt már több ilyen játékosan oktató versenyt tartottak. Ezért is hívták meg a megyénkbeli fogyasztóvédőket, hogy Budapesten is ők bonyolítsák le a Társadalmi Egyesületek Országos Szövetségének rendezvényét, amit a Gazdasági Versenyhivatal támogatott.

A megyénkbeli fiatalok már gyakorlottak lehetnek a fogyasztóvédelmi jogok gyakorlása terén, több felvilágosító rendezvényen, vetélkedőn vehettek már részt az előző években is. Valószínűleg ez is hozzájárult, hogy ezúttal az országos versenyen jól szerepeltek.

A győri Öveges Gyakorló Általános Iskola tanulói nyertek, a soproni Fenyő téri iskola diákjai pedig a negyedikek lettek a hét városból érkező kilenc csapat közül.

Minderről Horváth László, az egyik szervező tájékoztatta lapunkat, aki társaival együtt az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) és a Társadalmi Egyesületek Szövetségének (TESZ) kisalföldi szervezeteit képviselte a találkozón. Azt is elmondta, hogy a résztvevőknek többek közt reklámújságok szövegeit kellett értelmezniük. Rá kellett jönniük, hogy a hangzatos, csábító hirdetések mondatai valójában mit jelentenek a vásárlóknak. Különböző termékek címkéit is meg kellett vizsgálniuk, hogy begyakorolják, mire és főként minek a hiányára kell figyelniük a fogyasztóknak, mielőtt egy-egy árut a kosarukba tesznek. Azaz csupa olyan praktikus ismeretről volt szó, amivel szüleiket is segíthetik és amiket maguk is hasznosíthatnak a diákok, hogy élni tudjanak jogaikkal, fogyasztóként ne károsítsák meg őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazajött a főorvos

Győr - Nagy kihívást kapott dr. Gunther Tibor, a Petz Aladár megyei kórház új főorvosa: az… Tovább olvasom