Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Győri diákok a régió legjobb vitázói

A Szóval?! Országos Vitaverseny nyugat-dunántúli elődöntőjében a ’Mórások’ (Adyvárosi Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános és Középiskola, Győr) és a ’Mistery’ (Gyárvárosi és Szabadhegyi Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános- és Középiskola, Győr) középiskolás csapatai nyerték el a régió legjobb disputázói címét.

Kell-e vajon közös pénznemet használnia az EU minden tagállamának? A diákok megvitatták! A Szóval?! Országos Vitaverseny Győrben megrendezett regionális döntőjén kiderült, melyik a nyugat-dunántúli régió két legjobban vitázó csapata!

100 % érv, 0 % indulat! – jelszóval folytatódtak a Szóval?! Országos Vitaverseny (www.szoval.eu) regionális előselejtezői! Az utolsó döntőnek a győri Gyárvárosi és Szabadhegyi Magyar-Német Középiskola adott otthont, ahol kötetlen hangulatban érveltek és cáfoltak a versengő diákok.

A tételmondat – amely a következő volt: "Az EU minden tagállamának közös pénznemet kellene használnia" – valódi disputát indított el, érvek és ellenérvek mentén.

A nyugat-dunántúli régió továbbjutói között három soproni, két győri, egy szombathelyi, egy nagykanizsai és egy hévízi iskola csapata szerepelt.

A nyugat-dunántúli elődöntőbe bejutott nyolc csapat közül a ’Mórások’ (Adyvárosi Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános és Középiskola, Győr) és a ’Mistery’ (Gyárvárosi és Szabadhegyi Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános- és Középiskola, Győr) érdemelte ki a régió legjobb disputázója címet.

A versenynek is otthont adó győri Gyárvárosi és Szabadhegyi Magyar-Német Középiskola ’Mistery’ csapatának diákjai így vélekedtek: "sokszor esünk abba a hibába, hogy csak üvöltözünk egymással és valójában semmit sem mondunk.

Most, hogy már tudom, hogyan kell egy érvet felépíteni és megfogalmazni, könnyebben érvényesülök. Sőt, a konfliktushelyzetek gyakoriságát is vissza tudom fogni" – mesélte Papp Eszter.

"Én fizika tanár szeretnék lenni. A fizika tanárok elsősorban racionálisan gondolkoznak. A vitában ez is az egyik legfontosabb stratégia! Vitázni pedig nagyon jó" – tette hozzá Varga Ramóna.

A nyertes ’Mórások’ csapat és a második helyezett ’Mistery’ képviselik majd a régiót az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a Külügyminisztérium kezdeményezésére, az Európai Unió finanszírozásában megvalósuló versenyben, amelynek döntője Budapesten kerül megrendezésre 2013. április 27-én és 28-án.

Az országos döntőn első helyezést elnyerő disputa csapat tagjainak, valamint felkészítő tanárának nyereménye egy iPad mini táblagép lesz. A döntőbe jutott két csapat és a felkészítőik jutalma pedig egy háromnapos szlovákiai tanulmányút a 2013-as év Európai Kulturális Fővárosába, Kassára.

A versennyel kapcsolatos valamennyi információ megtalálható a Szóval?! weboldalán – www.szoval.eu -, valamint facebook oldalán – www.facebook.com/szoval.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri konferencia a szenvedélybetegségek munkahelyi hatásairól - videó

"A szenvedélybetegségek veszélyei a munkahelyeken" címmel tartott konferenciát a megyei Iparkamara… Tovább olvasom