Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Győri diákok a karosszérialakatos- és a járműfényező-szakma legjobbjai

A karosszérialakatos- és a járműfényező-szakmában is győri diákok, a Lukács Sándor Szakképző Iskola tanulói nyerték a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt. Molnár Sándor és Juhász Péter első helyezésükkel nemcsak iskolájuk hírnevét növelik, jobb esélyekkel indulhatnak a munkaerőpiacon is.
Az idei tanévben a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont két szakmai verseny országos döntőjének: a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) keretében a karosszérialakatos- és járműfényező-szakmákban bizonyíthatták rátermettségüket a diákok nemrégiben. A nyertesnek járó oklevelet és kupát mindkét szakmában a győri intézmény diákjai szerezték meg. Ők vizsgák nélkül megkapják szakmai bizonyítványukat.

Molnár Sándor a járműfényező-szakmában bizonyult a legjobbnak. A 19 éves versenyző fiatalabb korában járt egy szervizben, ott tetszett meg neki a szakma, s akkor döntötte el, hogy ezt a pályát választja. Döntését nem bánta meg, ebben biztos megélhetést lát. A munka minden részét szereti, a színfújás áll a legközelebb hozzá. "Sikerélményt jelent, mikor egy szép színt sikerül elérni" – mondta.

Juhász Péter (balra) a járműfényező-szakma, Molnár Sándor a karosszérialakatos-mesterség legjobbja lett. Fotó: Krizsán Csaba
Juhász Péter (balra) a járműfényező-szakma, Molnár Sándor a karosszérialakatos-mesterség legjobbja lett. Fotó: Krizsán Csaba


Juhász Péter a karosszérialakatosok között végzett az élen. A 20 éves diák korábban már a szerkezetlakatos-mesterséget is kitanulta, reméli, hogy a komplex tudással a munkaerőpiacon is többet ér majd. Péter számára az jelenti az igazi sikert, "amikor sikerül újjáépíteni egy törött autót" – tette hozzá.

Sándort és Pétert a szakma kiváló tanulója cím elnyerése megerősítette abban, hogy jó, amit csinálnak, felismerték, hogy jó szakemberekre mindig szükség lesz – nyilatkozták.

A következő időszak az álláskeresésről szól majd életükben, de a tanulásról sem feledkeznek meg: közös céljuk a mestervizsga megszerzése.

"Ez a tudás legfelső foka" – vélekedett Juhász Péter. Molnár Sándor a saját vállalkozás indítása és a tanítás lehetősége miatt szeretné megszerezni a magasabb szintű bizonyítványt: „Remélem, hogy egyszer én taníthatom a diákokat a fényezőmesterségre."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi hétvége a színházban – Szombaton bemutatóval!

Miért ne tölthetné az ember a húsvéti ünnepeket a színházban!? Nézzék meg, milyen darabok közül… Tovább olvasom