Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Győri cserkészfiú Thaiföldön

Huszonhétezren vettek részt a Thaiföldön megrendezett cserkész-világtalálkozón. A magyar csapat egyik tagja a győri László Levente volt.
László Levente sok élménnyel és emlékkel tért haza
Közép-Európa egyik legnagyobb kontingenseként hetvennyolc magyar cserkész vett részt a huszadik világdzsemborin, amelyet a tengerparthoz közeli Sattahip városa mellett rendeztek. A thai királyi család által is támogatott nemzetközi találkozó felejthetetlen élményeiben egy győri jedlikes diák, a 450. Pálffy Miklós Cserkészcsapat őrsvezetője is részesült.
László Levente érdeklődésünkre elmondta: a 78 tagú magyar csapat egységes felszerelést és egyénenként rengeteg feladatot kapott. A tábor ideje alatt a cserkészek a hangulatos ismerkedések mellett sajátos programokon is részt vehettek. Így az „Egy dolgos nap a közösségért" részeként például szociális munkát végeztek egy szegénynegyedben vagy iskolát festettek. Levente néhány társával egy buszmegálló építésében segédkezett.

A programban egyébként kiemelt szerepet töltött be a népszerű Világ Fejlődés Faluja, ahol az ENSZ-szervezetek (UNICEF, FAO, WHO) által „kínált" témakörökben (például egészségügy, környezetvédelem, emberi jogok) mélyedhettek el a világ minden tájáról Thaiföldre érkezett cserkészek.

A győri fiú szavaiból kiderült: minden ország egy-egy kultúráját, nemzeti sajátosságait bemutató kiállítással is szerepelt a dzsemborin. A magyar részen állandóan szólt a népdal, a népzene, kiállították a magyar népviseletet, illetve egy nagy tablót az 1933-as magyarországi világtalálkozóról.
László Levente számára – sok más mellett – a legnagyobb élményt a megnyitóünnepség jelentette. Akkor is, de az egész tábor ideje alatt nagyon népszerűek voltak a magyarok. A győri fiú szerint azért, mert a mai magyar cserkészet még mindig őrzi azokat a régi hagyományos értékekeit (fegyelem, becsület, méltóság), amelyek az elődöket jellemezték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

I-posta: válasz a kor kihívásaira

Milliárdos nagyságrendű fejlesztés részeként újabb állomásához érkezett az integrált postahálózat… Tovább olvasom