Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Győri cég buszaival frissít a Volán

A járműgyártással is foglalkozó győri Kravtex Kereskedelmi Kft. 115 tizenkét méteres buszt szállíthat a Volán-társaságoknak.
A szerződést pénteken írják alá a közbeszerzési eljárásban tendergyőztes céggel.

A hírt kommentálva Krankovics István, a cég ügyvezető igazgatója lapunk érdeklődésére elmondta: „Ezzel a munkával elvonultak a sötét felhők a kft. tulajdonában lévő mosonmagyaróvári Kühne Rt. jövője fölül. Cégünk megkerülhetetlen tényezővé vált a buszgyártásban."

Nyilatkozott arról is, hogy a Kravtex kft. 115 (plusz-mínusz 35) darab 12 méteres autóbusz (áruk darabonként 29,79 millió forint) gyártásának jogát nyerte meg. Erről pénteken írják alá a szerződést. Az ügyvezető megjegyezte: a Volán-társaságok nagyon várják már az új járműveket, hiszen gépparkjukat – források hiányában – hosszú ideje nem tudták frissíteni.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV) tulajdonában lévő Autóbusz Invest Kft. – egy tavaly szeptemberi kormányhatározat értelmében – közbeszerzési eljárást írt ki, hogy közel hatmilliárd forint értékben autóbuszt vásároljanak az ország 23 Volán-társaságának. A tender egyik győztese a győri Kravtex Kereskedelmi Kft., amely járműgyártással is foglalkozik.

A beszerzést bonyolító Autóbusz Invest Kft. tájékoztatásából kiderül, hogy a buszvásárlást a Volán-társaságoknál tavaly végrehajtott alaptőke-emelésből származó friss tőkéből finanszírozzák. A kormányhatározat erre a célra kilencmilliárd forintot biztosított a Volánoknak. A közbeszerzési eljárást egyébként úgy írták ki, hogy a lehető legnagyobb legyen a verseny. Az érdeklődést jelzi, hogy például a 12 méteres autóbuszok tenderkiírását kilencen vásárolták meg.

A másik győztes

Az autóbusztender másik győztese az Alfa Busz Kft. A budapesti cég a szerződés aláírása után 62 darab (plusz-mínusz 30 százalék) 13,5 méteres autóbuszt szállíthat a Volán-társaságoknak. Ezeknek a járműveknek az ára darabonként 40,5 millió forint. Mindkét méretű járművet a tervezett beszerzési értéknél 15 százalékkal alacsonyabb áron sikerült megvásárolni a beszerzést bonyolító kft.-nek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Nekünk a szülőföldünk Magyarország''

23. alkalommal találkoztak Győrött a Kárpát-medencéből érkezett résztvevők a XXIII. Nemzetközi… Tovább olvasom