Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Győri belváros: engedélyek hiányában csúszott a kábelcsere

Győr belvárosában, a Kovács Pál utcában, az 5. és a 9. szám előtti részen tavaly novemberben a Vill-Korr emberei az áramszolgáltató megbízásából kábelcserét akartak végezni.

Aztán csak fúrtak, véstek és félbehagyták a munkát, azóta is csak lógnak a veszélyes kábelek, lyuk éktelenkedik az utcán, és amit befedtek, azok esetében nagyon csúnyán rakták vissza a térköveket. Mindez az üzletek előtti részt is csúfítja. Mikor rendeződhet végre ez a probléma? - kérdezte Olvasónk.

A Vill-Korr Hungária Kft. ügyvezetőjének, Gasztonyi Lászlónak a válasza szerint valóban még tavaly kérte fel cégüket az E.ON Áramhálózati Zrt. Győri Régiója, hogy a Széchenyi téren és a környező utcákban a kábelcserét végezzék el év végéig a minőségi, biztonságos, üzemzavarmentes energiaellátás érdekében.

A Kovács Pál utcában nem tudták befejezni a múlt évben e feladatot, mivel tavaly októberben a választások miatt nem kaptak burkolat- és közterület-bontási engedélyt.

Novemberben pedig az év végi bevásárlásokra és a fűtési időszakra hivatkozva a feszültségmentesítést nem engedélyezték kérelmükre.

A lakóktól és a bérlőktől azt a tájékoztatást kapta a Vill-Korr, hogy idén a jobb idő beálltával folytathatják a munkát, addig ideiglenesen állította helyre a kft. a burkolatot.

A közelmúltban a lépcsőházakban a szükséges előkészületeket megtették, hogy a minapi feszültségmentesítés idején az áramhasználóknak a lehető legkisebb kellemetlenséget okozva, zökkenőmentesen történjen a munkavégzés.

Azután a burkolatot véglegesen is helyreállítják a lépcsőházakon belül és kívül. Jelenleg az új földkábelek nincsenek feszültség alatt, így azok nem jelentenek veszélyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyből kettő: összevont szociális otthonok a megyében

Takarékossági okokból a jobaházi és pásztori, valamint a koroncói és táplánypusztai intézményét… Tovább olvasom