Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Győri Baloldal: egymilliárd forint igazoltan távol?

A Magyar Szocialista Párt és az Együtt által alkotott Győri Baloldal közgyűlési frakciója közleményben reagált a városházi sajtótájékoztatón elhangzottakra.
˝A Győri Baloldal képviselői meglepve tapasztalták, hogy az önkormányzat Quaestorral kapcsolatos viselt dolgairól sajtótájékoztató keretein belül kapunk felvilágosítást.

A 2015. március 27-i közgyűlésen elhangzott, hogy Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata birtokában van egy igazolás a KELER Zrt.-től, mely tanúsítja, hogy a város közel egymilliárd forint értékben névre szóló, államilag garantált magyar államkötvénnyel rendelkezik. Az április 2-án a hvg.hu-n megjelent cikk arról szól, hogy a KELER Zrt. nem adott ki ilyen igazolást. Mivel képviselőnk április 2-án 4 órás várakozás után sem kapott más tájékoztatást, mint hogy az április 3-i sajtótájékoztatón minden dokumentumot bemutatnak, így mi is csak a sajtóból értesültünk az ügy jelenlegi állásáról.

A sajtóanyagból kiderült, hogy a győri önkormányzat is csak reménykedik abban, hogy visszakapja a Quaestor Zrt.-n keresztül lekötött közel egymilliárd forintját.

A győri közgyűlésben tevékenykedő ellenzéki képviselőkkel közösen rendkívüli közgyűlést kezdeményezünk, melyben tájékoztatást kérünk a Quaestor Értékpapír Zrt.-vel kötött szerződésről, a szerződés megkötése előtt beszerzett ajánlatokról és a kiadott igazolásokról. Ezen felül kérjük Borkai Zsolt polgármestert, mutassa be a jelenleg szabad pénzeszközök hol, hogyan, milyen formában vannak lekötve˝ - olvasható Pollreisz Balázs frakcióvezető közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rádiókat kaptak az önkéntes tűzoltó egyesületek - fotó

Az egyesületek összesen tizenöt kézi EDR rádiót és egy mobil rádió hátsó kezelő tartozékot vehettek… Tovább olvasom