Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Győri Balett: Chaplin biztos, Gaudiról tárgyalnak

Győr - Magyarázattal kezdte a csütörtöki társulati ülést Kiss János balettigazgató, aki legjobb szándéka ellenére kellemetlen helyzetbe került. Gombár Judit hetvenedik születésnapjára időzítette a táncos évadkezdetet, de az ünnepelt „elbujdosott".
Jókívánságokkal így sem fukarkodott az igazgató, a köszönet hangján üzent az együttes „anyjának", aki librettistaként, díszlet- és jelmeztervezőként alkotó részese a Győri Balett életének.

A nyárra való visszatekintésként felidézte a Trójai játékok sikerét Finnországban, majd a 29. évad várható eseményeiről beszélt. Az évad kulcsszava a takarékosság lesz: tiszta, gazdaságilag követhető évre készülnek.

Az első bemutatót október 27-én láthatja a győri közönség (a budapestiek decemberben a Művészetek Palotájában) Keep Smiling (Mindig mosolyogj!) címmel. Ihletője Chaplin személye, gondolatisága a film- és táncművészet kapcsolatát boncolgatja. A premiert további 18 bérletes előadás követi.

„Ki ne emlékezne a mester A kölyök, A diktátor vagy A nagyváros fényei című klasszikus filmjeinek örökbecsű jeleneteire, szereplőire. Nos, ők elevenednek meg színpadunkon, a címszereplőn kívül sok-sok lehetőséget adva a brillírozásra a táncosoknak."

Kiss János szerint a két koreográfus, Ben van Cauwenbergh és Dmitrij Simkin neve már önmagában garancia egy színvonalas produkcióhoz.
Az évad második bemutatója kétséges, október 1-jén születhet megállapodás az évek óta tervezett Gaudi-produkció színrevitelére. Ennek júniusban van a tervezett bemutatója spanyol együttműködéssel.
Továbbra is műsoron marad a két nagy közönségkedvenc, Az operaház fantomja és a Purim.

Győr, mint vesztett pályázó, Pécs és Essen oldalvizén szeretne megmutatkozni a két Európa Kulturális Fővárosa címet nyert városban. A táncdiplomácia lobbija már elkezdődött, ismerve a társulat kiváló
nemzetközi megítélését, sikeresek lesznek a tárgyalások.

Új tánckari tagként mutatkozott be Gyurmánczi Diána, Németh Eszter és Katona Zoltán. Valamennyien a táncművészeti iskolából érkeztek.


Werner Krisztina

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közbeszerzés - Legyen ismét az ifjúságé a Petőfi-ház

Győr - A Fiatal Baloldal a győri Petőfi művelődési ház üzemeltetésével kapcsolatban közbeszerzési… Tovább olvasom