Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Győri Balett - Zorba: csere a címszerepben - videó

Bár a plakátokon Pátkai Balázs hirdeti a Győri Balett legújabb darabját, a szombati premieren mégsem ő, hanem Horváth Krisztián táncolja Zorba szerepét.

A bemutató nem került veszélybe, tudtuk meg Kiss János balettigazgatótól, mert a lehetséges sérülésekkel eleve számolnak: "Tudomásul vesszük, hogy a mi pályánk ilyen. Balázs betegsége miatt Horváth Krisztán lépett elő az első szereposztásba, ő táncolja a premiert és az azt követő előadásokat. Természetesen, ha Pátkai Balázs felépül, őt is láthatják majd Zorbaként."
Mindennap bejár a próbákra Pátkai Balázs, a nézőtérről figyeli és tanácsokkal segíti, ahogy barátja-kollégája átveszi a szerepét és készül a szombati bemutatóra.

Horváth Krisztiántól megtudtuk, hogy a lekettőzött szerep azt jelenti, hogy mindkét táncos megjelenik a próbákon, ugyanúgy tanulják a lépéseket, mozdulatokat: "Esetünkben Harangozó Gyula koreográfus választott ki, hogy legyek én a második szereposztás.

Zorba szerepét Horváth Krisztián vette át a megsérült Pátkai Balázstól.
Zorba szerepét Horváth Krisztián vette át a megsérült Pátkai Balázstól.
Fotó: O. Jakócs Péter


Testileg és lelkileg is ugyanúgy készültem, mint Balázs. Lestem az információkat, a háttérben ugyanazt a munkát végeztem a balett-teremben. Nincsen arra idő, hogy mindkét szereposztást ugyanolyan alaposan bepróbáljuk, de mindent megteszek, hogy ebben a kényszerű helyzetben lelkesen megcsináljam az előadást."
Zorba szerepformálásában Horváth Krisztián az újrakezdések és talpraállások fáradhatatlan karakterét szeretné visszaadni: "Nyilvánvaló, mindenki Anthony Queennel azonosítja a szerepet, annyit ígérhetek, hogy nem az ő figuráját, hanem a saját karakteremet fogják látni, ahogy azt a regény alapján elképzelem."

Hétfőn megérkezett Győrbe a díszletet megálmodó Dimitrij Szimkin, készül a monumentális elemekre vetített színpadkép. A táncosok is most ismerkednek a vetített technikával, Horváth Krisztián szerint nagyon sokat segít az átélésben a különleges látvány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi ház égett Felpécen - egy embert kórházba szállítottak

Felpécen egy családi ház egyik szobája égett ki kedden. A riasztást követően a győri hivatásos… Tovább olvasom