Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Győri Balett - A siker záloga az új szezonban: Queen

Fárasztó, de sikeres évadot zárt a Győri Balett – hangsúlyozta Kiss János igazgató a csütörtöki társulati ülésen. Az új szezonban a ˝Queen˝ című darabbal akarják meghódítani a közönséget.

A hazai balettegyüttesek palettáján egyetlen csapat sem büszkélkedhet annyi kilométerrel és előadással, amennyivel a 31. évadát záró Győri Balett. Kiss János igazgató a csütörtökön tartott záró társulati ülésen rögtönzött leltárral állt a színpadra.

Számba vette hazai és külföldi fellépéseiket, többek között a sikeres győri, debreceni, budapesti, miskolci előadásokat, az ausztriai, svájci, németországi, New York-i turnékat. Az utóbbi kapcsán megemlítette: az amerikai metropolis közönsége nagyon szerette az együttest, de a kritikusoktól kaptak ˝hideget-meleget˝. A balett igazgatója örömmel beszélt sajátos ˝kirándulásukról˝, a Győri Filharmonikus Zenekarral kialakult kapcsolatukról is, amelyet a jövőben még szorosabbra kívánnak fűzni. Megemlítette a folyók városában hetedik alkalommal megrendezett Magyar Táncfesztivált, amelynek szervezésében és lebonyolításában bebizonyította ˝a csapat˝, miként kell profi és emlékezetes munkát végezni.

Több mint két évtized elismerése: Idén Molnár Ilona vehette át a ˝Győri Balett Örökös Tagja˝ kitüntetést Kiss János igazgatótól és Ottófi Rudolf alpolgármestertől. Fotó: Krizsán Csaba
Több mint két évtized elismerése: Idén Molnár Ilona vehette át a ˝Győri Balett Örökös Tagja˝ kitüntetést Kiss János igazgatótól és Ottófi Rudolf alpolgármestertől. Fotó: Krizsán Csaba

Az új évadról szólva Kiss János hangsúlyozta: a siker múlandó, így újra meg újra tenni kell érte a társulatnak, hogy továbbra is bizonyítani tudják, a nemzetközi táncos mezőny élvonalába tartoznak. Ennek egyik záloga lehet a ˝Queen˝ című darab, amelynek jogait hároméves huzavona után sikerült megszerezni. Ez azt jelenti, hogy ötszáz kilométeres körzetben csak a győri együttes adhatja elő az elsősorban fiataloknak szánt, Freddie Mercuryre emlékező koreográfiát.

A társulati ülés végén átadták Molnár Ilonának, a Győri Balett idei örökös tagjának az elismerést azért a több mint két évtizedes munkáért, amellyel – az igazgató ˝jobbkeze˝-ként – az együttes ˝biztonságos működését szolgálta˝.

Olvasóink írták

 • 3. pemozsu 2010. július 08. 23:56
  „Nagyon sok szeretettel gratulálok Nagytesó!!!!!”
 • 2. Valaki 2010. július 08. 21:28
  „A siker záloga: meg kell tanulni balettozni! :)))”
 • 1. Tabornok 2010. július 08. 21:26
  „Gratulálok a Balettnek és a kitüntetettnek is!
  További sok sikert!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilos lesz parkolni a Bajcsy-Zsilinszky úton

Útfelújítás kezdődik a Bajcsy-Zsilinszky úton a Tarcsay és Kiss János utcák között, ezért hétfőtől… Tovább olvasom