Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Győri Audi-fejlesztés: látványosan épül az egyik új üzemcsarnok - fotók

A szerszámgépgyár melletti területen már látható az egyik új, épülő üzemcsarnok. A természetvédelmi viták középpontjában álló területen pedig hamarosan megtörténhet az alapkőletétel.

Mint arról portálunk korábban hírt adott, a szerszámgépgyár melletti területen már tavaly november elkezdődtek az előkészítő földmunkák.

"Utóbbi területet 2006-ban vásárolta meg cégünk: itt lakkozó üzem létesül a munkálatok végeztével" - közölte érdeklődésünkre Czechmesiter Mónika, a győri Audi kommunikációs vezetője.

Az újonnan vásárolt, az utóbbi időben különböző természetvédelmi viták és vesztegetés alapos gyanúja miatt középpontba kerülő területen egyelőre továbbra sem kezdődhetett meg beruházás, mivel az építési engedélyt még nem írták alá.

Épül az Audi új üzeme - fotók: Cseh Róbert.

A kisalfold.hu más forrásból származó információ szerint azonban már sokat nem kell várni erre a pillanatra.

Úgy tudjuk, hamarosan, heteken belül megtörténhet az ünnepélyes alapkőletétel, melyen Orbán Viktor is részt fog venni. (Mint ahogy a miniszterelnök tiszteletét tette az Opel új motorgyárának alapkőlerakásánál is Szentgotthárdon idén áprilisban.)

Mint ismert, az Audi tavaly szeptember végén jelentette be, hogy új gyárat épít Győrben 900 millió euróból, átszámítva körülbelül 250 milliárd forintból.

Ennek köszönhetően közvetlenül 1800 új munkahely létesül Győrben 2013 végéig – ebben a számban nincsenek benne a beszállítói partnerek –, s a teljes gyártási folyamat végrehajtására alkalmas lesz a győri gyár.

Mindez azt jelenti, hogy a karosszériagyártástól kezdve a fényezésen át egészen az összeszerelésig minden feladatot el tud majd végezni a négykarikás autógyártó a megyeszékhelyen.

   

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. urbaniastapista 2011. július 02. 23:52
  „Vagy duplikálták a cikket vagy kimoderálták a hozzászólásomat:
  Kik építik a gyárat?
  Hova hozzák azt a rengeteg betonelemet horvát tehervonatok a Celldömölki vasúton? Ennyire bíznak tisztességes építőiparunkban Audiéknál?”
 • 22. knifemaster 2011. június 13. 16:34
  „21. tonybacsi 2011.06.10. 17:58
  Áruld már el három műszakos munkahelyen ,hogy oldják meg a 10 órát?

  "Miért kell engem mindig,hülyének nézni,a kétezredik év felé"”
 • 21. tonybacsi 2011. június 10. 17:58
  „jo napot!magyarorszagon az a mentalitas, hogy keveset dogozunk és több penz kapjunk,nyugaton a munkaido 8-10 ora abbol felora az ebed ido,mar nem szocializmus van, ugy hogy mindenki oruljon ha van munkaja, akkor 1 ember munkajat 4 ember csinalta,jo lenne ezt a mentalitast levetni, hogy a multi kizsakmanyol, a munkahely azert van hogy dolgozzunk ,l”
 • 20. Agent 2011. június 09. 20:38
  „19, sajnos mivel a hazai hülye mentalitás az a multikkal szemben, hogy ha a munkáltató a dolgozótól munkát vár el a fizetésért cserébe, az "kihasználás", holott ez természetes, persze a szockó érában nem volt gond, hogy sokan csak lógatták a lábukat a munkahelyen és felvették a fizetést, ezek a beidegződések is innen erednek.”
 • 19. fehérMagyar 2011. június 08. 13:48
  „Én is az audiban vagyok <moderálva>. Nem kell hanyatt vágódni ettől a multitól sem! Ugyan úgy kihasználja a zembereket,mint a többi ,legfeljebb egy kicsit többet dob a melósnak,de nem sokkal!”
 • 18. csompi1 2011. június 08. 08:40
  „17. Gjani 2011.06.08. 06:29
  Köszi! Szépen összefoglaltad, amit mindig is sejtettem, mindig is büdösek voltak nekem ezek az álzöldek. Csak azt nem értem, hogy a többi zöldmozgalom, -akiknek értelemszerűen több rálátásuk van a dolgokra - miért nem emeli fel szavát az effajta kalandorokkal szemben, hisz a hitelességük megőrzése érdekében az elemi érdekük lenne. A közvélemény is máshogy viszonyulna hozzájuk, ha látnák az önzetlen javítani akarást.
  Van egy szörnyű gyanúm: -lehet, hogy egy sincs köztük, akinek anyagi érdeke nem fűződik a sz@rkeveréshez?”
 • 17. Gjani 2011. június 08. 06:29
  „Egy kis adalék a méregzöldekrő: Hazaárulkodóból csaló?
  2011. június 5. - Addig jár a korsó a kútra, amíg... tartja a mondás. Úgy látszik, az Audi Magyarország nem hagyta, hogy kukoricázzanak vele. Utánajárt a túl a tiszai áskálódó ügyeinek. Sem a debreceni önkormányzatnak, sem az erdészeknek nem volt érkezésük egy kicsit megpiszkálni ennek a nagymellényű kis embernek a viselt dolgait.
  Pedig a dolgok megviselték a debrecenieket és a miskolciakat is. Magam, ez utóbbi erdészeti társaság sajóládi erdeinek ügyébe igyekeztem belelátni.
  Ügy tulajdonképpen nem is volt, ha csak azt nem tekintjük ügynek, hogy a társaság évtizedek óta folytatta kilátástalannak látszó küzdelmét az illegális fakitermelőkkel, magyarul a cigány fatolvajokkal. A helyzetet fokozta az a vízgazdálkodási anomália, amely a vízkivételi mű üzembe helyezése után következett be, s ez pedig a talajvízszint alászállását ,,eredményezte".
  No, ez szinte meg is pecsételte az egykor gyönyörűen zöldellő szil-kőris ligeterdő sorsát. Csúcsszáradás, egészségügyi vágás. Ahogy az meg van írva a nagy könyvekben.
  De az is meg van írva a (törvény)könyvekben, hogy gondoskodni kell az erdő felújításáról. Erre is odafigyelt az erdőfelügyelőség, s meg is történt a levágott területek felújítása.

  Nem szaporítom a szót, a terület meglehetősen vegyes képet mutatott ott jártamkor, ahogy az ilyen esetekben lenni szokott. De minden négyzetméteren volt erdő, még ha különböző korú is.
  Erre jött a túl a tiszai kis ember följelentése és sajtóhadjárata, hogy az erdészet kiirtotta az erdőt. Még televíziós dokumentumfilm is született a történetből. Mely opusz, a tárgyilagosságnak még a látszatát is kerülte. Szó szót, cikk cikket követett, s már-már azt hihettük, nyugvópontra, megértésre jutott az ügy, amikor újabb fordulatot vettek az események.
  A minisztériumig hullámzott ügy tajtékai tovább spricceltek, s meg sem álltak a brüsszeli irodákig. A túl a tiszai kis ember kiküldetési rendelvényt állított ki, s beállított az Európai Bizottság illetékes ügyintézőjéhez. Állítólag még az asztalt is verte vélt igaza érdekében. Az uniós bürokrácia, ha lassan is, de fölvette a fordulatszámot, és igazat adott a panaszosnak. Mert azt még nem mondtam, hogy a józan ésszel ellentétben, az ominózus sajóládi területet a Fő utcai íróasztalok mellől Natura 2000 területté léptették elő. No ez lett a túl a tiszai sötét zöldek fő ütőkártyája. A számításuk bevált. A Bizottság dörgedelmes határozatot hozott a rend helyreállítására. A hazaárulkodással fölérő tett elérte célját. Európa és a világ előtt meghurcolták hazánkat.
  A közelmúltban az Audi gyár kapott engedélyt a Natura 2000 területen megvalósítandó, országos jelentőségű beruházása megvalósítására. A döntés megszületéséhez le kellett tenniük a nagyesküt az arra járó kisállatvilág áttelepítésére, nem is beszélve az erdészeti kötelezettség-vállalásokról. És ekkor jött túl a tiszai kis ember egyesületének vétója. Ezen mi már meg sem lepődtünk, de úgy látszik az autógyáriak nagyobb játékosok, nem engedhetik meg maguknak a több hónapos csúszást.
  Cui prodest? Kinek állhatott érdekében a kötözködés? A hírek szerint csak a túl a tiszai kis embernek, aki hasznot akart húzni az ügyből.
  Úgy tűnik, ezúttal megállították a sötétzöld Arturo Uit. Z.Z.


  l”
 • 16. itapa 2011. június 07. 22:10
  „Szerszámgyár, és nem szerszámgépgyár!”
 • 15. tibi02 2011. június 07. 20:00
  „13. VargaP 2011.06.07. 18:06Te is jótól várod a megváltót.Szerintem ez elég szánalmas.”
 • 14. Agent 2011. június 07. 18:13
  „13, nem kell foglalkozni különösebben a KO trolljaival, ők mindig mindenhol ott vannak és kommentelnek, a lényeg, hogy semmi nem jó úgy ahogy van, ahogy lesz, mert ők sokkal jobban is tudnák csinálni, kevés örömük van az életben, ez az egyik, hagyjuk őket játszani:)”
 • 13. VargaP 2011. június 07. 18:06
  „Szánalmas
  az 1 m2 vagy bármely területi egységre vetítve az AUDI több munkahelyet, bért és eredményt termel.Miért baj ez?
  Hülye a Magyar csak az számít, hogy a másiknak mit árthatok, az hogy ezzel nekem nem lesz jobb nem számít.
  OV tegyél rendet a fejekben, és küld a messiást SZ Péter személyében”
 • 12. Sync 2011. június 07. 17:49
  „Üdvözlök minden kedves hozászólot, és olvasót! Annyit szeretnék mondani az egész dologhoz,hogy ha nem lenne az AUDI sokk ezer ember úgy lenne mint az ország másik felén, nem lenne MUNKÁJA, és ha nincs munka nincs PÉNZ”
 • 11. Agent 2011. június 07. 17:20
  „11, hidd el, a bér tisztességes, a haszon (pl. a fizetésem és a rengeteg szerzett tudás, tapasztalat), pedig NÁLAM marad.”
 • 10. janika 2011. június 07. 17:09
  „Az országunk ,de főleg a Dunántúl közel 80%-ban már nem magyar tulajdonban van. Erről tettek a dicső politikusaink.
  Lehet , hogy az AUDI hasznot termel és tisztességes bért is fizet, de szerintem a haszon busás része külföldre landol. Persze a tisztességes bér, hát az szerintem megkérdőjelezhető.”
 • 9. spot 2011. június 07. 16:50
  „Jön a Viktor!.. és beszédet is fog biztos mondani, úgyhogy jóelőre szólok, a födémet dupla vasalással tessék betonozni ! Mer aszt odalössz az egész!”
 • 8. vanessa 2011. június 07. 16:26
  „szép napot!fehér magyar majd a napszámosok dolgoznak rajta éhbérért az uj földesurnak,ugye igy gondoltad?az AUDI legalább tisztességes bért fizet a melosainak,azért tart itt az ország mert ilyenek az emberek ,ha munkahely lesz az abaj, ha meg nincs az baj, ezek a magyarok örök elégedetlenek ,semmi sem jó nekik , vissza lehet menni a balkánra az kell ide nem fejlödés”
 • 7. nasi12 2011. június 07. 15:54
  „El kellene már dönteni végre, hogy kukurúza földről van szó, vagy a benszülött őshonos nádi poszáták ősi földjéről, mert akkor a poszátákat kárpótolni is kellene.
  Az átminősített termőföld, egy RÁBA STEIGER-nek kb. fél óra munkát adna szántás közben.
  A traktorosok száma 1 fő!
  Persze, ha az orosz katonák által szennyezett, és elhagyott volt katonai területről van szó, akkor megértem, ha az üzemanyag és hátramaradt robbanószer, és lőpormaradványoktól féltik a leendő melósokat, a természetvédők.”
 • 6. fehérMagyar 2011. június 07. 15:00
  „2! A kukorica nem ad munkát? Azt vetni kell,kapálni, cső tőrözni,utána a földdel is van meló.”
 • 5. OldSpice 2011. június 07. 11:36
  „#1
  ZÖLD”
 • 4. juhit 2011. június 07. 11:00
  „Csatlakozom Aghent, Janikának előbb tényleg gondolkodni kellene... :))”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SzFeszt2011 - Koncertek

Az SzFeszt2011 már a hetedik szentiváni fesztivál lesz. 2011-ben június 23-26-ig tartják meg a… Tovább olvasom