Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Győri állásbörze sok érdeklődővel és szájzárral

Győr – Harmadik alkalommal rendezett regionális állásbörzét és felkészítő tréninget Győrött a Széchenyi István Egyetem Karrier és PR Irodája kedden és szerdán. A kisalfold.hu munkatársai bele szagoltak a kiállításba, s kérdezősködtek.

A rendezvényen huszonkét cég, álláskereső portál, s végül, de nem utolsósorban pár közintézmény standjait látogathatták a végzősök és az érdeklődők.

A börze legnagyobb pikantériáját az adta, hogy olyan cégek is előrukkolták legújabb állásajánlataikkal, melyeket az utóbbi hetekben ilyen olyan apropóval hírbe hoztak a gazdasági válság kapcsán.

Köztük volt a győri Audi és a komáromi Nokia is.Ugyanannyi szabad státusz, mint egy éve

"Tavaly ilyenkor körülbelül ugyanannyi állást tudtunk felajánlani az érdeklődőknek, mint most. Az más kérdés, hogy tavaszi győri börzén körülbelül tíz állással többet tudtunk meghirdetni, mint most. Ez azonban inkább azzal függ össze, hogy az év végén a cégek kevésbé szoktak felvenni embereket, mintsem a gazdasági válsággal" – mondta érdeklődésünkre Fegyveres Kitti, a Dr. Ekler és Társai Kft. HR-tanácsadója.

Arra a kérdésünkre, hogy meg tudják-e adni az egy évvel ezelőtti fizetéseket az új munkatársaknak, Fegyveresi Kitti úgy válaszolt: "igen, ezzel egyelőre nincs gond".

"A tehetségeket meg kell fizetni"

"Szerencsére mi tudunk felvenni új munkaerőt, igaz, a cégvezetés valamivel jobban meggondolja, milyen kvalitású jelentkezőknek biztosít állást" – kezdte Garai Borbála, az IQSYS és a KFKI vállalkozások HR-menedzsere.

"Cégünk filozófiája, hogy a kimagasló tehetségű embereket meg kell fizetni, vagyis nálunk ár-érték arány szerint kapják az új kollégák a fizetésüket" – magyarázta Garai Borbála.

GALÉRIA - Győri állásbörze sok érdeklődővel és szájzárral (Fotó: Krizsán Csaba)


Arra a kérdésünkre, hogy az említett két cég legfőképpen miért vesz részt a mostani börzén, a HR-mendzser így válaszolt: "a gyakornoki programunkhoz keresünk jelentkezőket, de akad egy-két szabad státuszunk is. Elsősorban informatikusokra van szükségünk".

Az Audi és a Nokia nem nyilatkozik

Ha már ott jártunk a börzén, szerettük volna kifaggatni olyan cégek, mint az Audi vagy a Nokia HR-eseit is.

Mindkét standon ugyan kedvesen, de elutasítottak bennünket. Mondván: "a cégvezetés nem engedi, hogy nyilatkozzunk a sajtónak".

Ha egyébként valakit érdekel, hogy milyen állásokkal tud jelenleg kecsegtetni a két multi, látogasson el az Audi és a Nokia karrier oldalára.

Mi azért találtunk itt is, ott is pár szabad állást.

Add el(ő) magad!

A III. regionális állásbörze tán legérdekesebb újdonságát a T-Home standjánál láttuk.

Itt egy kamerába minden bátor jelentkező három percben mesélhetett életéről, álmai foglalkozásáról.

A T-Home ígérete szerint akik a legjobban tudják el(ő)adni magukat, azoknak a kisfilmjeit felteszik a karrier.telekom.hu weblapra.

Gondoljuk, a fejvadászok legnagyobb örömére.

Olvasóink írták

  • 2. elemér 2008. november 28. 15:53
    „Na végre most egyszer értelmessen hozzászoltál a témához.”
  • 1. blablabla... 2008. november 26. 19:16
    „LEÁLLÁSBÖRZE!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri cég nyerte az Internet Hungary 2008 pályázatát

Magyarország legnagyobb internetes konferenciáján az Internet Hungary 2008-on részt vett Molnár… Tovább olvasom