Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Győri alkotók a művészeti árverésen

Győrt országszerte a modern művészetek fellegváraként emlegetik, az itt található, országosan is a legjelentősebbek között nyilvántartott gyűjtemények miatt.
Győrt országszerte a modern művészetek fellegváraként emlegetik, az itt található, országosan is a legjelentősebbek között nyilvántartott gyűjtemények miatt (Radnai-gyűjtemény, Vasilescu-gyűjtemény) a város kedvező környezetet biztosít a művészeti és a hozzá kapcsolódó műkereskedelmi életnek. Az egyik ilyen karácsony előtti hagyományos rendezvény a művészeti árverés, ami idén szintén a helyi alkotóknak kedvez.

Az Almárium Régiségbolt és Galéria Győrben, a Schweidel utca 15. szám alatt tartja meg december 16-án, szombaton 16 órától. Az idei árverésre kínált anyagban több kiemelkedő érdekesség is található. Győri vonatkozású például Ország Lili egy alkotása. Mint tudjuk, a Győrben kiállított Vasilescu-gyűjteményben találhatók a festőnő művei és városunk egykori polgármestere, Kolozsváry Ernő, aki híres műgyűjtő volt, szintén rajongott Ország Liliért.


Kalapács alá kerül két festmény a győri születésű Orbán Dezsőtől is, a XX. század elején tevékenykedő „Nyolcak" művészcsoport kitűnő alkotójától, aki Ausztráliába vándorolt ki és a földrész legjelentősebb festőjeként tartják nyilván. Mindemellett Tóvári Tóth István és Borsos Miklós munkái is szerepelnek a tételek közt. Kalapács alá kerülnek még az aukción kisebb üveg-, ezüst- és kerámiatárgyak, valamint romantikus tájképek is (www.almarium-gyor.hu).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A városháza alig bírja a díszfényeket

Egymillió forintos, tűzoltás jellegű beavatkozásra volt szükség a győri városháza villamos hálózatában novemberben, mert a rendszer a szakemberek szerint nem bírta volna el a műemlék épület ablakai és erkélye, valamint a tér két fenyőfája karácsonyi díszkivilágítását. Németh Zoltán alpolgármester a Kisalföldnek ezzel érzékeltette, miért szükséges a következő években felújítani a teljes hálózatot. Tovább olvasom