Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Győri alkotás a VII. Országos Filmszemlén

Együtt-Érzések címmel a közelmúltban rendezték meg a VII. Országos Filmszemlét. A találkozón a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény ˝Legyen egy mosollyal több˝ című alkotása kategóriájában III. helyezést ért el.

Film készült arról, ahogy a Tulipános Általános Iskola diákjai és a Kálóczy téri idősek otthonának lakói a fafaragással, a szalmafonással, a hurkatöltés, a kékfestés, a fánksütés, a halászléfőzés fortélyaival ismerkednek. Az alkotás, amely Tóthné Pesti Rita, Kányai Róbert és Bognár Tamás, a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) munkatársainak hozzáértését dicséri, Új gondozási modell – új projekt kategóriában 3. helyezést ért el az Együtt-Érzések címmel a közelmúltban rendezett VII. Országos Filmszemlén. Az EESZI minden alkalommal indult a találkozón, tavaly nyertek először, mindjárt egy első díjat.

Az alkotás a generációk közötti kapcsolatról szól. Egy hat hónapig tartó együttélési modellt mutat be, amelyben a közös programok révén a gyerekek megismerik az idősek tapasztalatait, azt, hogy hogyan élték fiatalkorukat, milyen központi szerepeket töltöttek be. Mindeközben megértik, miért érdemesek a tiszteletre, s az idősek számára is láthatóvá válik az a kultúra, amit a mai fiatalok képviselnek.

A programok nem a film kedvéért születtek, az EESZI és az oktatási intézmények együttműködésével a városban rendszeresek a generációk közötti találkozások. A gyerekek ünnepi műsort adnak az otthonokban, klubokban, miközben az idősek iskolalátogatásokon vesznek részt, ahol például azokról a történelmi időkről mesélnek a diákoknak, amelyet átéltek. Egy-egy program nemcsak időtöltést kínál az időseknek, de van egy másik célja is: megőrizni aktivitásukat, feleleveníteni készségeiket, élhetőbbé tenni számukra a közösséget mai rohanó világunkban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejeződött a kisbajcsi iskola felújítása

Kettős ünnepséget tartottak Kisbajcson a Vörösmarty-iskolában: hivatalosan is befejeződött az intézmény akadálymentesítéses felújítása, egyben a névadóra emlékeztek. Tovább olvasom