Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Győrhő: nyáron karbantart és fejleszt

A Győrhő a fejlesztésekre költött pénz nagy részét a gázmotoros erőműből teremtette elő.

Egyetlen kis társaságot nem számítva, a Győrhő Kft. szolgáltat az országban a legolcsóbban – hangzott el csütörtökön a társaság  fűtési idényét lezáró sajtótájékoztatóján. A cég üzemzavar nélkül dolgozott, felhasználva több mint 73 millió köbméter földgázt és 753 tonna fűtőolajat, az előbbit felearányban a fűtőműben, illetve a gázmotoros erőművében. A társaság eddigi legnagyobb, 5,7 milliárdos árbevételéből 2,6 milliárd forintot a gázmotoros erőművével  termelték. A társaság gazdaságilag stabil, nyereségének 99,2 százaléka az erőműből származott. A gázmotoros erőmű által termelt áram döntő részét a cég az E.ON-nál értékesíti.

A kis erőmű teljesítményére jellemző, hogy az eladott áram mennyisége valamivel több volt, mint Győr éves lakossági áramfelhasználása. Az erőmű „besegít" a város hőszámlájába,  a társaság nem elhanyagolható fejlesztéseinek költségét – tavaly 390 millió volt – az erőmű fedezi, és azzal nem a fogyasztókat terheli a cég – hangsúlyozta H. Szováti Miklós ügyvezető igazgató.

A sajtótájékoztatón részt vevő újságírók tegnap először hallottak adatot a Győrhő kintlévőségéről, annak nagysága meghaladja a 200 millió forintot. (Az összeg egyharmadával inszolos lakásban lakók tartoznak.) A Győrhő beruházásokra 3,2 milliárd forint hitelt vett fel, mostani tartozása 1,3 milliárd forint, amit minél előbb szeretne visszafizetni. A társaság  idén 60 millió forintot költ vezetékfejlesztésre, félmilliárdnál többet pedig olyan beruházásokra, amelyek az ellátás biztonságát szolgálják.

Már most közölhető, hogy a megyeszékhelyen egyetlen napon,
augusztus másodikán nem lesz melegvíz-szolgáltatás karbantartás miatt. Ezen a napon is  reggel még lesz meleg víz és várhatóan este ismét, talán Marcalvárosban csúszhatnak néhány órát. A társaságnál úgy szervezik a karbantartásokat – például a belvárosban az elmúlt hetekben –, hogy éjszaka dolgoznak a mesterek, így a használati melegvíz-ellátásban csak az éjszakai órákban van szünet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabad fürödni szabad strandokon

A hatóságok „áldásukat" adták a két győri szabad strand megnyitására a szerdai bejáráson. Tovább olvasom