Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Győrben vizsgálják a rab halálesetét

Nálunk nyomoznak annak a H1N1-vírussal fertőzött rabnak az ügyében, aki a veszprémi kórházban halt meg, miután a börtönorvos beutalta. A család feljelentést tett, szerintük a férfi későn kapott orvosi ellátást s a börtön mulasztott.
A Veszprém megyei kórház intenzív osztályán két hete meghalt egy negyvenéves férfi, akit tíz nappal korábban rohammentő szállított be a megyei büntetés-végrehajtási intézetből. G. Péter a szokásos sétán esett össze február elsején, de a kiszivárgott hírek szerint akkor már napok óta magas láza volt, légzési nehézségekre és rosszullétre panaszkodott.

A büntetés-végrehajtási intézet országos parancsnoksága erről hivatalosan úgy nyilatkozott az egyik országos lapnak: G. Pétert az orvos haladéktalanul kórházba utalta, s mivel felmerült az influenza gyanúja, megtették a szükséges intézkedéseket a fertőzés terjedésének megakadályozására. Aztán február 7-én szabadlábra helyezték a fogvatartottat, így három nappal később bekövetkezett haláláról már nem kapott értesítést a börtönparancsnokság.

A család azonban feljelentést tett, szerintük az intézet mulasztást követett el. Kiderült az is: a BV belső vizsgálatot folytat.

Azonban a Kisalföld úgy tudja, nyomoznak is az ügyben, méghozzá Győrben, mivel Veszprém megye a győri katonai ügyészség illetékességi területéhez tartozik.

Megkerestük dr. Bocsy Imre ezredest, a győri katonai ügyészség vezetőjét, aki megerősítette: foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folytatnak nyomozást a megyeszékhelyen. Az ezredes közölte azt is: a törvény szerint az ügyészségnek két hónap áll rendelkezésére, hogy lezárja a nyomozást, ez azonban megfelelő indokkal természetesen meghosszabbítható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kompromisszumok és tanítói túlórák

Önkormányzati fenntartásban lévő általános iskola esetében a munkáltatónak, pontosabban a… Tovább olvasom