Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Győrben született az év első babája - fotó

Győrben született az év első babája - fotó
A győri Noel az év első babája, s épp 17 perccel előbb látta meg a napvilágot, mint a fővárosban született kislány, Flóra.
Amíg sokan tűzijátékhoz készülődtek vagy épp az újévi  pezsgővel koccintottak, addig világra jött a győri Petz-kórházban az ország első 2016-os babája. A kisfiút Németh Noelnek hívják.
 
– Nagyon nyugodt a kisbabám. Ahogy látják, most is éppen alszik. Szinte végig aludt idáig, talán egyszer vagy kétszer felsírt de egy kis simogatástól meg is nyugodott – mondta a 24 éves boldog anyuka. Némethné Stuiber Diánának mi is gratulálhattunk a szép kis rekorderbébihez.

Noel 3480 grammal, 53 centivel született 0 óra 18 perckor, természetes szüléssel, komplikáció nélkül. Ő az első baba a győri Németh-családban, nagyon várták. 

– Szerdán bejöttünk a szülészetre, de az igazi fájások csütörtökön délután négykor kezdődtek. Itt volt velem a férjem, a családom, a folyosón vártak éjjel, hogy megszülessen a baba. A férjem ma délután jön vissza a kórházba, hogy lássa. Persze folyamatosan kapom az sms-eket, itt van mellettem rezgőn a telefon. Főleg, mert az interneten már délelőtt végigment a hír, hogy elsők vagyunk.

Én az orvostól tudtam meg hajnalban, addig azt azért nem gondoltam, hogy az országban is Noel született meg leghamarabb. Én késő estig szinte biztosra vettem, hogy kétezer-tizenötös születésű lesz, aztán belecsúsztunk kétezer-tizenhatba. De ha már így esett, velem együtt a rokonok , barátok is örültek, hogy különlegessé vált a gyermekünk születése.
Novák Előd: minden gyermek megszületése ünnep

Novák Előd szerint minden egyes gyermek megszületése egy kisebb nemzeti ünnep. Különösen akkor, amikor a katasztrofális demográfiai folyamatok már nemcsak a nyugdíjrendszer, de az egész államháztartás összeroppanásával fenyegetik Magyarországot - mondta a Jobbik alelnöke pénteken Győrben, mielőtt köszöntötte volna a 2016-os év első újszülöttjét és édesanyját.

A jobbikos politikus, aki egyben az Országgyűlés népesedéspolitikai albizottságának elnöke, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház előtt tartott sajtótájékoztatóján rámutatott, a kormányzatnak ösztönözni kellene a minél előbbi gyermekvállalást és a társadalombiztosításnak támogatni kellene a szoptatást segítő eszközöket.

"Ideális korban, 24 évesen szülte meg az anyuka az első gyermekét. Minél előbb, annál jobb, ez az alapelve a szülésnek" - tette hozzá a politikus, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az anya életkorával exponenciálisan nő néhány egészségügy kockázat és a meddőség veszélye, "mely mára szinte népbetegségnek tekinthető" - fogalmazott.

Novák Előd kiemelte, hogy az év első gyermeke olyan kórházban született meg, mely elnyerte a bababarát kórház minősítést. Hangsúlyozta: a bababarát mozgalomhoz több kórháznak is csatlakozni kellene, és kiemelt figyelmet kellene kapni a szoptatásnak.

A politikus szerint ezen a területen is van kormányzati felelősség, mert jelenleg a társadalombiztosítás csak a tápszert támogatja, a szoptatást segítő eszközöket nem. A jobbikos politikus "történelmi lépésnek" nevezte a kormány intézkedését a három gyermeket vállaló párok kétszer tízmillió forintos támogatásáról.

Hozzátette, a korábbi kormányok eddig soha nem szánták el magukat olyan mértékű költségvetési forrást igénylő intézkedésekre, mint a 2011-ben bevezetett családi adókedvezmény, illetve a lakásépítések áfájának öt százalékra való csökkentése. "Le a kalappal a kormányzat előtt ebben a tekintetben" - mondta Novák Előd.

A politikus a sajtótájékoztató után a kórházban ajándékcsomagot adott át Németh Noelnek és édesanyjának. A gyermek éjfél után 18 perccel jött világra a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. Az országban is elsőként született kisfiú és édesanyja egyaránt jól van. 

Előzmény:

Éjfél után 18 perccel született az új év első babája vidéken, Győr-Moson-Sopron megyében. Németh Noel a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban jött világra - közölte az egészségügyi intézmény pénteken.

A kórház tájékoztatása szerint a kisfiú 3480 gramm és 53 centiméter. Noel természetes úton született, és a győri szülők első gyermeke.

A 24 éves édesanya, Diána nem számított arra, hogy 2016 első perceiben hozza világra gyermekét, hiszen december 23-ra írták ki szülésre, a kórházba szerdán ment be. Az országban is elsőként született kisfiú és édesanyja egyaránt jól vannak.

A fővárosban egy kislány lett az új év első babája, aki a Semmelweis Egyetem II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján jött világra. Az intézmény tájékoztatása szerint a kislány pénteken 0 óra 35 perckor született, és a Flóra nevet kapta.

Természetes úton jött világra 3300 grammos súllyal és 54 centiméterrel. Flóra a család első gyermeke. Az újszülött és az édesanyja is jól vannak - mondták az intézmény szülőszobáján.
    

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sózzák az utakat Győrben

Szóróanyag került a hidak, a felüljárók, a tömegközlekedési útvonalak, és a buszmegállók… Tovább olvasom