Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Győrben nem lesz SMS-es parkolás

Budapest két kerületében és a főbb utakon ősztől a mobiltelefonokról küldött írásos üzenetekkel is ki lehet fizetni a parkolási díjat. A kisalföldi megyeszékhelyen a közeljövőben nem tervezik e költséges újítás bevezetését.

A mágnes- és chipkártyák után Nyugat-Európában is egyre több helyen vásárolhatják meg gépkocsijuk parkolási díját SMS-ben az emberek. Ősztől a magyar fővárosban is élhetnek e lehetőséggel az autósok. Egyelőre a IX. és a XIII. kerületben és a főbb utakon nyílik erre mód. A szolgáltatást bármelyik telefontársaság előfizetői igénybe vehetik, a parkolóőrök pedig ellenőrizni tudják majd, hogy a cédulával nem rendelkező autós bejelentkezett-e telefonon. Az SMS-ben fizetett díjaknál – mint a parkolóóráknál – kétóránként lehet újra fizetni. A számlaadás a
mostani rendszerhez hasonlóan fog működni, azaz utólag be lehet menni az illetékes társasághoz.

Horváth Miklós, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. főosztályvezetője lapunk érdeklődésére elmondta: a megyeszékhelyen egyelőre nem tervezik az SMS-es parkolás bevezetését. Az új rendszer működésbe helyezése komoly technikai beruházásokat igényelne, hiszen burkolatba építendő érzékelőrendszert és rendszámfelismerő berendezést, valamint egyéb technikai eszközöket is ki kellene hozzá építeni. Ezenkívül számos
adminisztrációs pluszfeladat is keletkezne, utána kellene nézni például annak, hogy az átutalt összegből mennyi a szolgáltatás értéke. A tetemes beruházás költségei a parkolási díjtételek növekedésében is megmutatkoznának.

A főosztályvezető úgy véli, hogy az ellenőrök jelenlétének hatására lényegesen csökken a gépkocsifeltörések, a járműrongálások s az ehhez kapcsolódó bűncselekmények száma. A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ezért inkább a városban lévő parkolóhelyek növelésére törekszik. A közelmúltban például a Petőfi híd alatt és a Vas Gereben utcában létesítettek ingyenes, felügyelt beállókat.

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önlehallgatás kizárható?

A nyomozó hatóság várja a szakértői vizsgálatok eredményét, miközben még több tucat embert kell… Tovább olvasom