Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Győrben már melegek a radiátorok

Megkezdődött a távfűtés: kedden délutántól melegek a megyeszékhely lakásai. A Győrhő a szükséges munkákat mindenütt befejezte, nincs akadálya a szolgáltatásnak.
– A múlt hét közepétől az átlagosnál hidegebb az időjárás, és a hét hátralevő részében sem számíthatunk felmelegedésre: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Győrben csütörtökön 9,5 °C, pénteken 11,5 °C napi középhőmérséklet várható. Ezért társaságunk kedden az egész városban elindította a fűtést – mondta el a Kisalföld kérdésére Milanovics László, a Győrhő Kft. főenergetikusa.

A fűtéssel az időjárás változásához rugalmasan tud alkalmazkodni a hőszolgáltató, mivel lehetősége van a villamos hálózaton keresztül az úgynevezett hangfrekvenciás központi vezérlés igénybevételével a fűtőműből parancsokat kiadni a hőközponti szabályzóegységeknek. Ily módon lehet a fűtést indítani, leállítani, illetve a fűtés intenzitását csökkenteni. Ha napközben kellemesebbé válik az idő, mint pl. ahogy szerdán is történt, akkor a fűtést leállítják és csak este indítják újra. Ha valamelyik hőközponti fűtési blokkról ellátott fogyasztói közösség nem igényli a fűtést, azt írásban lemondhatja, s a társaság ott a fűtést rövid idő alatt megszünteti – tudtuk meg a főenergetikustól.

Lakóközösségek, lakásszövetkezetek ugyanígy kérhették volna a fűtés korábbi indítását is, hiszen a Győrhő szeptember 15. óta készenlétben áll, s a keddi fűtéskezdésre befejeződött a Városháza téren is a távvezeték cseréje, már az út-helyreállítási munkák folynak. Ilyen kérés azonban nem érkezett, az Inszol sem kérte a korábbi fűtéskezdést. Az ok egyértelműen anyagi: a fűtés bizony pénzbe kerül... Akadnak is néhányan, akik erre hivatkozva reklamáltak, hogy még nem kellett volna „begyújtani"...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc év a győri szatírnak

Nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a megyei bíróság a „győri szatír" néven elhíresült… Tovább olvasom