Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Győrben lesz az Audi beszállítói parkja

Győrött épül meg az Audi előszereldéket is magába foglaló beszállítói parkja – értesült egybehangzóan hazai és külföldi forrásokból az autopro.hu szakportál és a nol.hu.

Hetek, hónapok óta lázban tartja a közvéleményt, a szakmát, de nyugodtan mondhatjuk a politikát is, hol épül meg az Audi beszállítói parkja? Kezdetben Gönyű látszott befutónak, Becsey Zsolt Audi-ügyi kormánybiztos a médiának úgy nyilatkozott, legnagyobb esélye a Győr-Gönyű Országos Közforgalmi Kikötőnek van - számolt be az autopro.hu.

Győrött a városvezetés kitartó lobbizásba kezdett, ha már Győrben van az Audi, akkor a beszállítói park is ott legyen. Értesüléseink szerint a harc eldőlt, Győr nyert, Gönyűvel szemben. Borkai Zsolt győri polgármester és Thomas Faustmann, az Audi ügyvezetésének elnöke többször is tárgyalt a kérdésről.

A teljes írás itt érhető el >>

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. háté 2012. június 29. 20:26
  „17. load - nézz körül és rájössz, jelenleg Győr vezet!
  - milyen városvezető az, akinek olyan tesz, ami normális embernek eszébe nem jutna, hogy kiiktattatja a törvényből az örökségvédelem jogát?
  - vajon mi a jó francért teszi, talán az örökségek védelmében?
  A Dunakapu téri bástya lerombolásáért, a Bécsi kapu tér feltúrásáért- mit akarnak mindkét helyre?
  Neked- nekem a többi Győrinek mélygarázst! - érted, mert nekünk Győrieknek arra van szükségük a belvárosban.
  - vajon mire vártak a belvárosban "üresen" álló házak? - a -TÖRVÉNYRE-hogy a szomszédos műemlék épületek, ne befolyásolhassák a kufárok építkezését!”
 • 26. Mankapunka 2012. június 29. 18:02
  „DON

  De engem nem is zavar,hogy <moderálva>ban van itt minden. Nem én tettem ilyenné,amilyen.
  Még az az egy szerencse,hogy családfa többsége nem magyar.
  Verheted a melled,hogy magyar vagy,aztán meg térden csúszva fogod a többi kezét csókolgatni. Múltból megélni nem lehet.
  Mi neked az élményekben gazdag történelem? Mátyás óta csak csicskult a magyar?”
 • 25. zsi-ci 2012. június 29. 16:52
  „22. xixi ! Kamuzol barátom elég rendesen!!! Engem is úgy vettek fel az audiba,hogy senki ismétlem senki ismerősöm nem volt,sőt még ráadásul másik megyéből is járok. Na,erre varrjál gombot! Szerintem,az lehet a háttérben,hogy a kedves barátaid vagy elhasaltak a teszten,vagy várólistán vannak és bármikor szólhatnak nekik,hogy jöhetnek.”
 • 24. bojtár 2012. június 29. 13:01
  „aztán majd ha csomagol az audi is akkor mi lesz?”
 • 23. load 2012. június 29. 11:27
  „19.Karlos
  "A mukanélküliség problémája a 130.000es Győr és vonzáskörzetében pedig nem oldódik meg egy néhány ezres munkahellyel, pláne ha nem is a régióbol veszi fel az embereit, mint az Audi."
  Furcsa ezt olvasni, mert a megye munkanélküliségi rátája 4,5%, ez 9170 főt jelent.
  Az országos átlag 11,2%, Borsodban a közmunkával csökkent 22,8%-ra, Szabolcsban 23%-ra.
  A "néhány ezres" audis munkásfelvétel igenis igenis jelentős, sőt bizonyos szakmákba munkaerő hiány van, amit a régión kivülről kell pótolni.”
 • 22. xixi 2012. június 29. 08:32
  „20.Tomas - ezzel nem csak Te vagy így! Több ismerősöm van autószerelő végzettséggel, gyakorlattal, alap-közép némettel és szóba sem állnak velük, mert NINCS ismerősük benn a gyárban!!!
  Viszont ismerek olyan lányokat, aki varrónő-, illetve fodrász végzettséggel bekerültek, mert a kedves papa, ill. barát (aki mérnök) elintézte.
  Az álláskiírások legnagyobb részében diplomát kérnek, nagyon is sokan dolgoznak pl. Rejtős érettségivel, Eü-s érettségivel, Marketinges v. Művelődésszervező diplomával. És mindenki vkinek a vkije! .... hát nem tudom....ők tudják”
 • 21. juhit 2012. június 29. 07:49
  „Egyébként a gönyüi vasútvonalnak még mindig nincs meg az engedélye állítólag. Akkor mit is akartunk volna, ha évek alatt erre sem vagyunk képesek mert elveszünk a bürokratikus engedélyeztetési útvesztőben....

  19.

  De hát csak külföldi multi van, magyar nincs. Kéne csinálni. Csak itt az a menő, ha "külföldi" a cég, mert ott kevesebb az adó. Amíg ilyen a hozzáállás, addig csak külföldi multik lesznek itthon.”
 • 20. tomas 2012. június 29. 07:32
  „Az audiban nagyot csalódtam.Jelentkezett egy ismerősöm,aki nagyon is ért a szereléshez.Pl fünyiró-motor stb.Nem tanulta de van hozzá érzéke.Teszt sikerült -de sajnos nem kell.Tanult ember.Akkor ki kell??????????????? Sajnálom hogy nemkapott lehetőséget.Csak dolgozni akar.”
 • 19. Karlos 2012. június 29. 06:21
  „" Győr a legkorruptabb város napjainkban " lehet prüszkölni, és szemellenzővel járni, de aki nyitott szemmel jár, tudja , hogy így van. Elég megnézni ki nyeri aberuházásokatt folyamatosan, és kik veszik meg azokat a telkeket, amelyekre jön a külföldi tőke. Akinek szemernyi információja is van a globalizációrol, az tudja mi folyik és mi miért van. Természetesen jó dolog hogy munkahyelyek létesülnek, de a dolog egészét nézve nagyon sokba lesz nekünk a multik által teremtett munkahely. A mukanélküliség problémája a 130.000es Győr és vonzáskörzetében pedig nem oldódik meg egy néhány ezres munkahellyel, pláne ha nem is a régióbol veszi fel az embereit, mint az Audi. A legnagyobb baj hogy a hazai vállalkozásokat már olyan szinten kicsinálták, hogy minimális részük tud csak egyáltalán megmaradni. A folyamat ha extrémre vesszük majd az lesz, hogy idejön még több multi, persze csak azok a mocsoktermelő gyárak akiknek a környezetvédelmi határértékeit már sehol Európába nem engedik kipöfögni, csak itt. Benen dolgoznak majd emberek 80-90 ezrekért, míg az árak az egekig érnek. De azért lehet örülni, én azért szomorú vagyok.”
 • 18. bali00004 2012. június 28. 23:33
  „17. load 2012.06.28. 22:24
  :-))))”
 • 17. load 2012. június 28. 22:24
  „Fiúk,
  Egyre nehezebb józan ésszel olvasni benneteket.
  Mi a probléma?
  Ha az Audi az alkatrész egységeket előszerelve szeretné megkapni, akkor teljesen logikus, hogy azt a végszereldéhez közel, lehetőleg mellette kell telepíteni.
  Gönyű, vagy Győr, nagyjából ugyanaz.
  Méghogy Győr a legkorruptabb város (háté)!
  Én tudok olyan városról, amelynek polgármesterét Mr. 10%-nak nevezték a városi alattvalók.
  A kormányváltás után nevét megváltoztatták, és Mr. 20% lett.
  Mellesleg a kormányzó párt elnök helyettese.
  Borkai, ehhez a gazemberhez képest ministráns a Szent Péter bazilikában.”
 • 16. DON 2012. június 28. 21:57
  „Mankapunka!
  Látod, az ilyen férgek miatt rohad a magyar alma :)
  Igazad van, adjuk el az országot, adjuk át az irányítást azoknak, akik magyar szót életükben nem hallottak, engedjük bedőlni a külföldi szemetet, legyünk Európa pöcegödre, hiszen a Kárpát-medencébe úgyis csak lefele folyik a szar, a szagot pedig nem engedik kijutni innen a hegyek. Aztán amikor mindent eladtunk, akkor majd rájövünk, hogy nem maradt semmink, ami felett rendelkezhetnénk, beleértve a gondolatainkat, az életünket. Szégyellem, hogy magyarul beszélsz, szégyellem, hogy magyarnak születtél.

  Gondolkodj el azon, hogy milyen nyelven szólított anyád, milyen nyelven altatott, s gondolkodj el azon, hogy milyen nyelven vigasztalódsz.
  Ha ismernéd az általad ajánlgatott kínai és görög történelmet, akkor tudnád, hogy a legnagyobb és leggazdagabb civilizációkról beszélsz. Ha ismernéd azt a csekély 1000 év magyar történelmet, melyet lenézel, tudhatnád, hogy gazdagabbak vagyunk mindegyiknél.
  Az uniformizált világban az egyedi mindig érték marad.”
 • 15. ekkenekepen 2012. június 28. 21:42
  „13. juhit 2012.06.28. 20:59
  xarok bele magasról hogy mi vagy, magadra vetted ez a lényeg.”
 • 14. véleményalkotó 2012. június 28. 21:20
  „Tisztelt hozzászólok! Azért ne felejtsétek el azt sem, hogy ez a döntés nagyon sokba fog Nekünk átlag-állampolgároknak kerülni nemsokára. Ugyanis arról most mélyen hallgatnak, hogy mivel nem Gönyűn az állam által épített, és EU pénzből támogatott kikötőben fog megépülni a logisztikai park, hanem Győrben magánemberektől megvásárolt területen, nagy a valószínűsége annak, hogy EU bácsinak perkálhatjuk vissza a kikötőhöz nyújtott támogatás összegét. És ez volt itt az igazi tét. Nem pedig az, hogy Győrből kell Gönyüre utazni 15 km-t, vagy fordítva.
  Elszomorít az a tény, hogy magánemberek érdekei előtérbe kerültek az államéval szemben, aki jelentős támogatást nyújt az AUDI-nak, ahhoz, hogy munkahelyeket teremtsen, fejlesztéseket végezzen. Lásd: új járműgyár minden új felvételise után 6.000,- Ft/fő, adókedvezmények, stb. Gondolom, Becsey Úr most távozik....Vagy mégsem?”
 • 13. juhit 2012. június 28. 20:59
  „5.

  Szerintem ha kihasználatlan területet adsz el, az haszon, nem veszteség. Más kérdés persze, ha magát a Rábát adnák el egyben ahogy van, az természetesen nekem sem annyira tetszene.

  7.

  Te meg megtanulhatnál olvasni, mert véletlenül sem vagyok Judit. Általános Iskola, alsó tagozat....

  11.

  Tudod miért függünk mindig mindenkitől? Mert minden tiszteletem "Árpád Vezérünknek", de marha rossz helyen telepedett le, találhatott volna ásványkincsekben gazdag, jobban védhető földet is. Majd ha nekünk is lesz óriás hadseregünk, amivel nagy háborúkat nyerünk, akkor majd nem leszünk gyarmat. De erre nem érdemes játszani...

  Nem a gyerekvállalást kellene ösztönözni holmi pótlékokkal meg segélyekkel, hanem a munkahelyteremtést, és akkor talán lenne mindenkinek, otthona, étele, élete. Aztán majd utána maga eldöntheti, ha adottak a feltételek, jöhet e a gyerek.”
 • 12. háté 2012. június 28. 20:59
  „Ment a hülyítés elég keményen! - le volt zsírozva, Győr a legkorruptabb város napjainkban.
  Itt bármit meglehet csinálni.
  Tegnap volt egy jó jelenet a Szent László misén. A kivetítőn követhettük az eseményeket.
  A Kimartoni püspök írását olvasta fel az úr, a farizeusokról, a kufárokról beszélt, majd később volt egy mondat, -- " egyre kevesebben mondhatják el magukról, hogy egyenes a gerincük" - miközben a kamera az önkormányzat tagjait pásztázta! - tudatos volt vagy sem telibe talált.
  Bízom benne hallottad 9-es!”
 • 11. tefegu 2012. június 28. 20:41
  „Kedves juhit!

  Magyarország (sajnos) mindig is gyarmatország volt. Szerintem ismered a történelmünket, s Te is belátod, hogy szinte nem volt olyan, hogy ne függtünk volna valamilyen más hatalomtól.

  Most is azt hallod, hogy így, meg úgy támogatják a magyar kereskedelmet és ipart, közben pedig teszik tönkre...
  Szerinted, mikor az állam úgy döntött, hogy kell neki a Rába gyár részvényeinek 100%-a azt azért vette meg, hogy felfejlessze azt? Ugyan már... Nagyon jól tudták már akkor, hogy hova, merre akar terjeszkedni tovább az Audi...
  Csak nézd meg, hogy a Rábának hol és milyen ingatlanjai vannak, s meglátod, hogy igazam van.”
 • 10. Rebeka01 2012. június 28. 20:40
  „azért az erdőirtást nem kellett volna ekkora mértékben sajnos ez is megtörtént.tán telkeket akarnak a fák helyén”
 • 9. Hedon 2012. június 28. 19:58
  „A kiszivárogtatás remélem igaznak bizonyul.
  Gratulálok érte Borkai Zsolt polgármesterünknek.

  Becsey Zsolt vajon meg merte-e volna lépni ezt az ellenséges
  szervezkedést Debrecenben Kósa Lajossal szemben?”
 • 8. ekkenekepen 2012. június 28. 19:42
  „6. bazsifekete 2012.06.28. 19:18
  Már rég azok vagyunk, illúzió hogy itt alaha volt normális mezőgazdaság, volt rá 50 évünk ezelőtt is, az se akart működni, mióta tsz sincs az se megy. Max az állami támogatás az őstermelő zsebébe, az nagyon megy.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hulladékgazdálkodási társulás: fejlesztés után maradt még feladat

"A kivitelezés lezárult, a munka nem" - szögezte le Hegyi Zoltán a győri nagytérségi… Tovább olvasom