Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Győrben koncertezik a Kiscsillag: Lovasiék a Richter-teremben

A tavalyi sikeres debütálás után elsőként Győrbe tér vissza rendhagyó műsorával a Kiscsillag. Az irodalom, a színház és a stand-up comedy műfaji sajátosságaira is épülő koncert vendége Péterfy Bori énekes-színésznő lesz.

A Kiscsillag tavaly októberben jelentkezett először az Idáig tudom a történetet című, rendhagyó műsorával, melynek egyik különlegessége volt, hogy a zene mellett fontos szerepet kaptak a félig színházias színpadi megoldások is a koncerten, továbbá hogy műsoruk az irodalom és a stand-up comedy műfaji sajátosságaira épült - ilyen megoldásokra pedig nem hogy együttesen, de külön-külön sem volt példa eddig a zenekar életében.

A különleges hangulatú, humorban gazdag és izgalmas előadással 2012-ben élőben többek között Szombathelyen, Pécsen és Szegeden találkozhatott a közönség, két alkalommal pedig a tévékepernyőn is, miután a budapesti, Müpa-beli koncertet rögzítette a Magyar Televízió, és még tavaly, nem sokkal a koncert után adásba került.

Bár a zenekar mindössze néhány ilyen jellegű fellépést tervezett, a nagy sikerre való tekintettel úgy döntött, hogy idén, a "hagyományos, hangos koncertekkel" párhuzamosan, néhány városban ezzel a műsorral is bemutatkozik, elsőként a győri Richter Teremben, március 1-én.

A rendhagyó zenei est Lovasi András ötletén alapul, aki egyik kedvenc íróját, Papp Sándor Zsigmondot kérte fel alkotótársnak. "Nyilván nem mi vagyunk az elsők, akik olyan műsorral jelentkeznek, ami elmozdul egy kicsit a színház, vagy az irodalom felé, de valami olyasmit próbáltunk kitalálni, ami nem csak nekünk új, mert még nem próbáltuk ki eddig, de másoknak is az lehet.

A zenei blokkokat monológok vezetik be, amelyek kifejezetten erre az estre íródtak - és kicsit büszke is vagyok arra, hogy Zsiga által egy olyan szépirodalmi mű született, ami önmagában is megállja a helyét - és amelyeket mi magunk adunk elő a színpadon.

Egy szerelmi három-négyszöget mutatunk be ezeken a monológokon keresztül, ez a műsor gerince, de a kötött forma ellenére előadás közben is folyamatosan változtatunk aszerint, hogy mi a közönség reakciója, ahogy az például a stand-up műsorokra jellemző" - mondja Lovasi András, a Kiscsillag énekes-dalszerzője.

És hogy kikről szól a történet? Papp Sándor Zsigmond így foglalja össze: "Ez egy szerelmi háromszög története. Vagy inkább a meg nem értésé. A kibicsaklásoké. Kornél szerelmes Zsuzsába, aki viszont egy nős férfit nyaggat, Pétert, hogy hagyja ott végre a feleségét és költözzön hozzá.

Legyenek egy család végre, gyerekkel, autóval, kábeltévével. Zsuzsának Kornél csak egy ürügy, hogy kiugrassza a nyulat a bokorból. Péternek viszont ez az egész csak kényelmi játszma.

Így kell a legkevesebbet változtatnia az életén, hogy mégis mindent megkapjon. Hogy érdekesnek tűnjön saját maga előtt."

Az Idáig tudom a történetet turné győri állomására Vedres Csaba zongorista is elkíséri a zenekart, és vendég lesz a Nemzeti Színház művésze, Péterfy Bori színész-énekesnő is.

Koncertkezdés: 19 óra

Jegyár: 2200 Ft

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei Böllér-sikerek Gasztronómiai Fesztiválon - fotók

Győr-Moson-Sopron megyét két település képviselte képviselte csapatával a február 9-én,… Tovább olvasom