Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Győrben is gyűjt a Mikulásgyár

Az adományokat bárhol postára is lehet adni, a Magyar Posta ingyenesen eljuttatja az ajándékokat a gyárba.
Napokon belül megkezdi az adományok gyűjtését a Mikulásgyár, amely idén két budapesti helyszínen, az 56-osok terén és a Nyugati téri bevásárló központ főbejáratánál várja a felajánlásokat.

Az első postán érkezett ajándékdobozokat már hétfőn becsomagolták, és Joulupukki, a lappföldi Mikulás vitte a fővárosi 56-osok terén lévő Mikulásgyárba.

Az évek óta felállított gyárban idén december 6. és 21. között szortírozzák és csomagolják a beérkezett ajándékokat, élelmiszereket a Magyar Vöröskereszt (MV) önkéntesei - hangzott el a gyűjtést megnyitó sajtótájékoztatón hétfőn.

Míg 2011-ben negyvenezer adományozó érkezett a Mikulásgyárba, idén hatvanezer látogatóra számítanak. Tavaly 275 ezer ajándékcsomag készült el. Idén mintegy százzal több, tehát több mint ötszáz önkéntes vesz részt a szortírozásban és a dobozolásban - mondta el Göndöcs Zsigmond, a MV elnöke.

Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője hangsúlyozta, a gyűjtés mottója: chips helyett hozzon inkább egészséges élelmiszert! Zsolnai szerint fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a mélyszegénységben élő gyermekeknek sem elsősorban édességekre van szükségük, hanem tartós élelmiszerre. A különböző betegségek, élelmiszerallergiák miatt pedig fontos lenne, ha az adományok közé sok egészséges élelmiszer kerülne. Ezeken kívül természetesen ugyanúgy számítanak játékokra, mesekönyvekre, meleg ruhákra és tisztálkodószerekre is.

A fővárosi Mikulásgyárban a korábbi évekhez hasonlóan több programot is rendeznek. Lesz ingyenes jégpálya és koncertek, illetve több mint ezer óvodás láthatja majd a Gulliver a törpék országában című előadást is.
A jótékonysági akció munkáját a fővárosi közműszolgáltató cégek is támogatják. Csaknem 15 ezer dolgozó kezdte meg az élelmiszerek, ruhák, tisztálkodó szerek és játékok gyűjtését, ugyanakkor sokan önkéntes munkát is végeznek a központi csomagolóüzemben. A közműszolgáltatók hozzájárulnak a Mikulásgyár működéséhez is.

A szervezők az országban több helyen is felállítottak gyűjtőpontokat, így Debrecenben, Kaposváron, Miskolcon, Szegeden, Kecskeméten, Győrben és Zalaegerszegen is. Az adományokat bárhol postára is lehet adni, a Magyar Posta ingyenesen eljuttatja az ajándékokat a gyárba, amennyiben a dobozon szerepel a Mikulásgyár neve.

Az összegyűlt ajándékokat ezúttal is a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetei osztják szét a leginkább rászorulók között. A szervezetek elérhetőségeiről és a rá szorultsági szempontokról részletek a www.voroskereszt.hu internetes oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Olvasóink írták

  • 1. ZéZé 2012. december 04. 15:33
    „Megyei újság lévén : akkor Győrben hol és mikortól ?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ápolatlan férfiak aranyláncot loptak Győrben egy nőtől - fotó

14 karátos aranyat lopott két férfi Győrben. Tovább olvasom