Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Győrben háromról két műszakra áll át az Audi járműgyára

Kevesebb műszakban termel decembertől az Audi járműgyára, várhatóan addig, amíg az új Q3-as modell győri gyártása el nem kezdődik.
Az Audi Hungaria Motor Kft. járműgyárában a mostani három műszakos helyett két műszakos munkarendet vezetnek be idén decembertől – válaszolta Lőre Péter, a győri vállalat kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője a Kisalföld kérdésére csütörtökön. Úgy tudjuk, a döntést szerdán jelentették be a dolgozóknak.

Lőre Péter magyarázatként elmondta: a jelenleg gyártott termékek életciklusa megköveteli ezt a fajta termelésszervezési rugalmasságot.

Az Audi Hungaria Motor Kft. 11.400 munkatársából négyezren dolgoznak a járműgyárban.

Lőre Péter, a vállalat szóvivője úgy tájékoztatott: a műszakmodellváltás a járműgyár négyezer dolgozója közül 750 embert érint, őket az Audi-konszern más, külföldi telephelyein kívánják alkalmazni az év végétől addig, amíg az üzem nem áll vissza újra három műszakra. Más forrásból származó információink szerint a két németországi gyár, az ingolstadti és a neckarsulmi szerepel a tervekben.
 
A győri Audi-gyárban átmenetileg kevesebb autó készül. A folyamat már az idei első negyedévben elkezdődött. Fotó: AudiA két műszakos munkarend azt jelenti, hogy átmenetileg kevesebb autó készül Győrben.

A Volkswagen-konszernt – amelyhez az Audi is tartozik – tavaly dízelbotrány rázta meg (kiderült, hogy több típusban manipulálták a motorok károsanyag-kibocsátását), ennek ellenére az Audi márka autóeladásai nőttek világszerte. A győri gyárban készülő TT Coupé, TT Roadster, A3 Limousine és A3 Cabriolet ugyanakkor már túl van az autóiparban jellemzően hat évre tervezett életciklusának felén, s így kevesebb fogy belőlük.

A vállalat szóvivője hangsúlyozta: a munkahelyek az Audinál biztosak. A munkatársak akkor fognak visszatérni Győrbe, és változhat újra a műszakmodell, amikor a győri gyár új terméke, az új Audi Q3-as sorozatgyártása megkezdődik.

Az Audi korábban azt jelentette be, hogy ezen típus győri gyártásának felfutása 2018 tavaszán várható.
A három helyett két műszakos munkarend azt jelenti, hogy átmenetileg kevesebb autó fog készülni Győrben. A folyamat már az idei első negyedévben elkezdődött. Lapunk június 3-i számában írtuk meg, hogy január–márciusban 28 ezer autó gördült le a futószalagokról, bő egyharmadával kevesebb az egy évvel korábbinál. A vállalat várhatóan ma teszi közzé első féléves számait.

Az Audinál a gyárak közötti átjárás nem számít szokatlannak, igaz, ennél kevesebb, jellemzően néhány száz embert szokott érinteni. Jelenleg is vannak győriek Ingolstadtban, míg korábban dolgoztak itteni alkalmazottak például a spanyolországi, a brazíliai, a kínai és a brüsszeli Audi-üzemekben is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelem! Útjavítás miatt másfelé mennek a buszok Győrben - térkép

Figyelem! Útjavítás miatt másfelé mennek a buszok Győrben - térkép
Jövő héten több, útlezárással járó felújítás kezdődik Győrben. Összegyűjtöttük, mire figyeljenek,… Tovább olvasom