Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Győrben forgatják a Kincsem című filmet: háttérszereplőket keresnek 80-100 ezer forintért

A győri válogatásra nőket és férfiakat is várnak. A kiválasztottak akár nettó 80-100 ezer forintot is kaphatnak nyolc forgatási napért.

Július 9.

A győri háttérszereplő válogatást a Rába Hotel Duna termében tartják július 18-án (szombat) 10 és 18 óra között - olvasható a castingot szervező Faceboxteam honlapján.

Információk a győri válogatásról

18–65 éves kor közti nőket és férfiakat keresnek a "Kincsem" című film győri és bécsi jeleneteihez. A forgatásra idén szeptember második felében kerül sor; a forgatási napok száma 1-8 nap.

A háttérszereplők a forgatás teljes ideje alatt akár 80-100 ezer forintos nettó jövedelmet tehetnek zsebre. A válogatásra elsősorban győri és Győr környéki lakosok jelentkezését várják.

Aki szerepelni kíván a leghíresebb magyar ló történetét bemutatót filmben, mindenképp vigye magával TAJ- és adókártyáját a győri castingra.

Regisztrálni a válogatásra egyébként online is lehetséges - bővebb információkat ide kattintva olvashatnak.


Amint megtudunk újabb részleteket a győri forgatásról, természetesen közöljük azokat Olvasóinkkal.

Közel 100 millió forinttal támogatja az Andy Vajna nevével fémjelzett Filmalap a produkciót

Nézzük, mit lehet tudni a Kincsem című filmről. Az Origo információ szerint már most nyáron el kellett volna kezdeni a világhírű magyar csodakanca történetét feldolgozó film forgatását, amelyet több mint kétmilliárd forinttal támogat a Filmalap.

A kalandfilm középpontjában Blaskovich Ernő magyar nemes és Otto von Oettingen osztrák főúr küzdelme áll, amelynek részeként kibontakozik a nézők előtt Kincsem mesébe illő pályafutása.

Az öntörvényű Blaskovich és Klára, von Oettingen modern és felvilágosult lányának viharos szerelmét is bemutató történet helyszíne az 1848-49 szabadságharcot követő Habsburg megtorlás éveinek Magyarországa és Európa legendás lóversenypályái.


Kincsem korabeli fényképe, mellette trénere, Hesp Róbert - forrás: Wikipédia
Kincsem korabeli fényképe, mellette trénere, Hesp Róbert - forrás: Wikipédia


Az utolsó komoly filmforgatás Győrben - két éve fegyverek is ropogtak a Kálóczy téren


Győrben legutoljára a "Misszionárius" című HBO produkció bevezető részét forgatták a Kossuth lábánál 2013 tavaszán.

Bár a Kálóczy téren fegyverropogást is bevetettek a filmkészítők, a hidegháború idején játszódó filmsorozat tervét végül lefújta az HBO.Valami Amerika? Herendi Gábor rendezi a Kincsemet


A Kincsemet az a Herendi Gábor rendezi, aki a hét évvel ezelőtti "Valami Amerika 2" óta nem készített mozifilmet, igaz, jegyzett 14 részt a "Társas játék" című HBO-sorozatból.

Herendi kétségkívül generációja egyik legtehetségesebb magyar rendezője. Kérdés ugyanakkor, hogy a történelmi produkcióban mennyit tud ebből megvillantani az az ember, aki eddigi filmjeiben szinte kizárólag napjaink budapesti világának mutatott (görbe) tükröt.


Herendi Gábor Szabó Győzővel a `Valami Amerika 2´ forgatásán
Herendi Gábor Szabó Győzővel a `Valami Amerika 2´ forgatásán

A film producere Hutlassa Tamás (Kontroll, Hurok) lesz, a forgatókönyvet Hegedűs Bálint (Parkoló, Liza, a rókatündér) 2008-ban kezdte írni, majd a végleges könyv Ruttkay Zsófia (Taxidermia, Szabadesés) forgatókönyv-fejlesztő irányításával valósult meg.


Kincsem, a kisbéri ménes leghíresebb lova

Kincsem, a legyőzhetetlen 19. századi csodaló történetéről ide kattintva olvashatnak bővebben.

Bár mesébe illő pályafutása során győri szálakat nem találtunk, az biztos, hogy Kincsem a megyénkhez közeli Kisbéren múlt ki.

Egyes feltételezések szerint a csodaló Kisbéren született, de történészek szerint valószínűbb, hogy Blaskovich Ernő tápiószentmártoni birtokán látta meg a napvilágot.

Nyitóképünk illusztráció!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejbe lőtte magát egy férfi Győrzámoly határában

˝Ezer szirénázó rendőr, rohamkocsi vonult el Győrújfalu környékén csütörtök délután ˝ - jelezte olvasónk. Győrzámoly határában öngyilkos lett egy férfi. Tovább olvasom