Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Győrben és Töltéstaván is dolgoztak az önkéntesek - fotók

Eddig tizenkilenc programban összesen 1725 órányi önkéntes munkát végeztek a Holcim Hungária Zrt. dolgozói a helyi közösségek javára, a cél pedig az egy esztendőnek megfelelő munkaóra elérése.
Legutóbb két Győr-Moson-Sopron megyei településen – Győrben és Töltéstaván – dolgoztak a cég önkéntesei, ahol beton burkolatokat tettek biztonságosabbá, illetve műfű burkolatot raktak le.


Az idén 100 esztendős Holcim Csoport munkatársai a centenárium évében az „Együtt a közösségért" program keretében civil és non-profit szervezeteknél végeznek önkéntes munkát. A svájci cég akciója eddig Kelet-Magyarországtól Budapesten át egészen a Dunántúlig eljutott. Az elmúlt héten két Győr-Moson-Sopron megyei településen, Győrben és Töltéstaván is tevékenykedtek a Holcim önkéntesei.


Előbb augusztus utolsó csütörtökjén a győri Ady Városi Főigazgatóság Fekete István Általános Iskola udvarán tettek le beton burkolatot a Holcim dolgozói, akik összesen kétszáz órát dolgoztak az intézményben. „Egy sport tagozatos iskolában fontos, hogy a sportpályák kifogástalan állapotban legyenek, ezért is gondoltuk kollégáimmal, hogy lehetőségeinkhez mérten felújítjuk a Fekete István Általános Iskola kézilabda pályájának leginkább balesetveszélyes részét. Ráadásul önkéntes munkánk nemcsak a gyerekeknek segítség, hanem csapatépítő tréningnek is kiváló volt" – nyilatkozta Androsch Ágoston, aki hozzátette, hogy az iskola korábbi diákjai is támogatták az önkéntes munkát és kiemelte Bodor Balázs, Somorjai Bence és az MC-Bauchemie Kft segítségét is.


Az iskola részéről Kovács Béla tanár köszönte meg a segítséget. „Iskolánkban száz fő feletti az igazolt sportolók száma, akik főleg labdarúgásban és a kézilabdában jeleskednek. A most felújított pályán korábban sok sérülés volt, így nagyon fontos volt a pálya betonozása. Köszönet a Holcimnak, hogy a gyerek érdekeit szem előtt tartva kisegítették iskolánkat ebben a nehéz helyzetben" – mondta a 700 diákot számláló iskola pedagógusa.

Szeptember első napján Töltéstaván a Fiáth János ÁMK Napraforgó Óvoda udvarán tettek le műfű burkolatot a Holcim dolgozói, melyet körülbelül kilencvenen használnak nap mint nap. Itt a cég hét dolgozója összesen 64 órát töltött munkával.
„Töltéstaván lakom, és amikor meghirdette a Holcim az önkéntességi pályázatot, akkor tudtam, hogy a helyi óvoda balesetveszélyes beton burkolatát rakjuk majd rendbe kollégáimmal. Azzal, hogy műfű burkolatot helyeztünk itt el, biztonságossá vált a terület, ráadásul a gyerekek rossz idő esetén is tudnak játszani köszönhetően annak, hogy fedett helyen van a felújított rész" – emelte ki Samu László, a töltéstavai önkéntes program vezetője.

„Már két éve tervezzük, hogy megszűntetjük a beton burkolat balesetveszélyes állapotát, de eddig nem adódott rá lehetőség. A Holcim önkéntességi programja azonban nagyon jól jött, ennek köszönhetően régi álmunk vált valóra. Szeretném kiemelni azoknak az embereknek a munkáját is, akik önkéntes munkával tették szebbé és biztonságosabbá az óvodánkat " – nyilatkozta Zalkáné Tar Csilla tagintézmény vezető.

„A Holcim számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért amikor csak lehet, támogatjuk a helyi közösségek érdekeit szolgáló tevékenységeket. Nagy öröm számomra, hogy Győr környékére is eljutott a programunk, így az ország újabb részén végezhettek önkéntes munkát a Holcim dolgozói. Jól haladunk a célunk elérése felé, amely szerint egy évnek megfelelő önkéntes munkával szeretnénk segíteni a helyi közösségeket" – mondta Márta Irén, a Holcim kommunikációs igazgatója.

Az idén 100 éves, 70 országban jelen lévő nagyvállalat 80 ezer embernek ad munkát világszerte.


A Holcim Hungária Zrt.
A Holcim Hungária Zrt. Magyarország egyik vezető cement- és betongyártó, valamint kavicskitermelő vállalata, melynek 2011-ben elért nettó árbevétele 17,926 milliárd forint (IFRS) volt. Magyarországon a Holcim 413 főt foglalkoztat (2011.12.31-i adat). A társaság társadalmi felelősségvállalás területén végzett kiemelkedő tevékenységét 2009-ben a CSR Hungary díjjal ismerték el, 2010-ben a vállalat elnyerte a Figyelő TOP 200 Társadalmi Elkötelezettség díját. A fenntartható építészetet népszerűsítő kampánya 2011-ben a European Excellence Awards nemzetközi kommunikációs díjat, 2012-ben pedig a világ egyik legrangosabb amerikai kommunikációs folyóirata, a The Holmes Report Sabre Awards díját nyerte el. További információért, kérjük, látogasson el a www.holcim.hu weboldalra.

Olvasóink írták

  • 1. háté 2012. szeptember 04. 15:55
    „Ingyen egy cég sem dolgozik, - talán vissza ad abból a profitból, amit úgy hívnak /mértéktelen profit/ -”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgármesteri csomag a kiselsősöknek Győrben - fotók, videó

Ingyenes kezdőcsomaggal köszöntötte a Győr elsőseit a szeptemberi becsengetés alkalmából Borkai… Tovább olvasom