Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Győrben és Sopronban is leállt a távfűtés

A fűtés újraindítása egyelőre nem várható, hacsak újabb váratlan lehűlés nem éri el térségünket.

A meleg idő miatt leállt Győrben a távfűtés

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt közleményében azt írja, hogy tekintettel az aktuális időjárási helyzetre, 2012. április 24-én a távhőszolgáltatási igazgatóság az ellátási körzetéhez tartozó háztartásokban a távfűtési szolgáltatást leállította.

Az előrejelzések szerint a következő napokban-egy hétben szokatlanul meleg időre van kilátás, így a fűtés újraindítása egyelőre nem várható, hacsak újabb váratlan lehűlés nem éri el térségünket.

A GYŐR-SZOL Zrt. fűtési szolgáltatással - a jogszabályok és közüzemi szerződések előírásainak megfelelően - május 15-ig áll a felhasználók rendelkezésére. Erre az időszakra a felhasználók a közüzemi szerződés mellékletét képező üzemviteli megállapodásban arra hatalmazzák fel a társaságot, hogy az időjárástól függően indítsa, illetve leállítsa a fűtést.

A fűtésre ebben az időszakban akkor kerül sor, ha a külső hőmérséklet napi középértéke – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint – előreláthatólag nem haladja meg a +10 fokot, illetőleg három egymást követő napon a +12 fokot.

A május 15-ig terjedő időszakra is érvényes, hogy az általános gyakorlattól eltérő fűtést (indítást, leállítást) a lakóközösség közös képviselője írásban kezdeményezheti, és erre akkor kerül sor, ha a hőközpontról vagy a hőközponton belül külön hőmennyiségmérővel mért fűtési hőcserélő blokkról ellátott felhasználók legalább 70 százaléka ezt kéri.

Sopronban sem fűtenek

A külső hőmérséklet folyamatos emelkedése miatt 2012. április 26-án, csütörtökön leállt a soproni távfűtési szolgáltatás. Rossz idő esetén 2012. május 15-ig a szolgáltatás igény szerint újraindítható, melyet a nagyobb intézmények valamint a közös képviselők kérhetnek a tavho@sopronholding.hu e-mail címen.

Olvasóink írták

 • 2. zrx_xzr 2012. április 28. 22:51
  „nagy hír, leállították a fűtést 31 fokban Győrben xD”
 • 1. Túrabakancs 2012. április 27. 17:43
  „A mosatni számítások szerint a jövő hét péntekétől egy erős hidegbetörés vet véget a
  májusi nyárnak, lehet elő kell majd venni a nagykabátokat. A lehűlés tartósnak ígérkezik,
  de az igazán hideg csak pár napig tart, majd utána inkább az átlag alatti hőmérsékletek várhatóak.
  Ez még bizonytalan, de valószínű bekövetkezik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi programok, kicsiknek és nagyoknak!

Gyűjts ötleteket a hétvégi szabadidő eltöltésére! Szemezgess a megyei programok közül,… Tovább olvasom