Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Győrben dőlhet meg a dekázásrekord

A közös sikerhez legalább 1063 embernek kell egyszerre, egy helyszínen tizenkét másodpercig a lábával levegőben tartania a labdát. A dekázás világrekordjának megdöntésére nyílik alkalom októberben Győrben.

Torday Renátó korábban amatőr szinten focizott, viszont a rendezvényszervezésben, bár ezt is hobbijának, kedvenc időtöltésének tartja, profi, ez a szakmája. Ezért jutott eszébe, hogy Guinness-rekord-kísérletet szervezzen. Zalaegerszegi és a fővárosban dolgozik, mégis Győrt választotta az egyszerre, egy helyszínen a dekázásrekord megdöntéséhez. Azért, mert itt mintegy 130 ezren laknak, ennyi ember közül biztosan lesz szerinte 1200, aki elég ügyesen tartja lábával a levegőben a labdát.

– Győr sportos város, itt tartják három év múlva az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, illik ide ez a rekordkísérlet. Jó érzéssel tölti el az embert, ha valamiben a legjobb lehet és az egyszerre dekázás során sokakat tölthet el. Ezért nem tartok attól, hogy nem jön össze megfelelő számú résztvevő – fogalmazott Renátó. Elmondta, hogy pár éve Kaposváron 862-en állították fel az egyszerre dekázás rekordját, de egy kínai város tavaly felülmúlta a magyar csúcsot 1062 emberrel. Ha Győrben legalább 1063-an 12 másodpercig nem ejtik földre a labdát, akkor megint a magyarokhoz kötnék ezt a teljesítményt. S azért lenne szükség mintegy 1200 jelentkezőre, mert valószínűleg nem mindenkinek sikerül majd a hibátlan dekázás.

Együtt rúgják a labdát – Torday Renátó (a háttérben jobbra), a rekordkísérlet kezdeményezője minél több gyermeket, fiatalt is meg szeretne nyerni tervéhez. Az ETO utánpótlás-focistái közül sokan csatl
Együtt rúgják a labdát – Torday Renátó (a háttérben jobbra), a rekordkísérlet kezdeményezője minél több gyermeket, fiatalt is meg szeretne nyerni tervéhez. Az ETO utánpótlás-focistái közül sokan csatl

Október 9-én, csütörtökön 14 órakor kezdődik a rekordkísérlet. Győrben a Mészáros Lőrinc utcában, a Lidl üzlet melletti szabad területen jelölnek ki majd fél négyzetméteres négyzeteket ehhez. A szervező előtte megkeresi a város iskoláit, reméli, hogy tanáraikkal együtt jönnek el majd dekázni a diákok, de családokat, gyerekeket, nyugdíjasokat, baráti közösségeket is vár. A helyi sportklubok közül már több megígérte, hogy tagjai közül többen részt vesznek a rekorddöntő próbálkozásban, a Győri ETO FC, a női kosarasok, a futsalosok, a jégkorongozók, a női kézilabdázók.

Aki szeretne csatlakozni az egy helyen dekázás világrekordjához, a „Guinness-rekord döntés Győr" nevű Facebook-oldalon jelentkezhet. Ha ezt sokan előre megteszik, akkor gyorsabb lesz a helyszínen a regisztráció, ami a közös teljesítmény hitelesítéséhez kell. Labdát mindenkinek vinnie kell magával és a résztvevők jótékonykodhatnak is. Lapunk megtudta azt is, hogy a helyszínen gyűjtést szerveznek a „Lurkó" alapítványnak, amelynek tevékenysége a beteg gyerekek győri kórházi tartózkodását könnyíti meg.


A sportág sztárját is meghívták
A rekordkísérletre meghívták Szász Kittit, a kétszeres free-
style-világbajnok focistalányt, aki nemrégiben a Forma–1 magyarországi futamán a futball látványosabb elemeire és a labdával zsonglőrködésre tanította a két Red Bull-pilótát, Sebastian Vettelt és Daniel Ricciardót. A dekázás csak a legegyszerűbb trükkje.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirabolta, megverte ismerősét a 17 éves fiú Győrben

A győri nyomozók bűnügyi őrizetbe vették a fiatalkorú gyanúsítottat. Tovább olvasom