Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Győrben az ország legnagyobb vizes játszótere - videó, fotók

Átadták Győr legújabb, Magyarországon ritkaságnak számító játszóterét.

A Bisinger sétányon kialakított park különlegessége, hogy a gyerekek vízzel kapcsolatos játékszerekkel játszhatnak, zsilipeket mozgatva, maguk irányíthatják a víz útját, ők "üzemeltetik" a játékokat.


Videó: Oxygen


A vizes játszótér ötlete Somogyi Tivadar alpolgármestertől származik, aki Ausztriában látott hasonlót. A megvalósításon végül a belváros másik önkormányzati képviselőjével, Fekete Dávid alpolgármesterrel együtt dolgozott Borkai Zsolt polgármester támogatása mellett.

Győrben az ország legnagyobb vizes játszótere. Fotók: Bertleff András

"Amellett, hogy a nyári melegben jóleső felfrissülést biztosít a vizes környezet, a gyerekek játékosan, szórakozva ismerhetik meg a fizikai, mechanikai törvényszerűségeket, fejleszthetik készségeiket, tudásukat" - mondta az átadáson Somogyi Tivadar. Fekete Dávid hozzátette: "A beruházással Győr egy újabb népszerű attrakcióval gazdagodott, ahol az itt élő és a hozzánk látogató gyerekek egyaránt jól érezhetik magukat. A meglévő játszóeszközökkel egy olyan komplex játszótéregyüttes jött létre a Bisinger sétányon, amely akár egész napos kikapcsolódást is nyújthat a családoknak".

A hivatalos átadást követő percekben a gyerekek rögtön birtokba is vették a vizes játszóteret: a vízemelőket, a szökőkutakat, az ugrálóköveket, a vízkiemelő spirált, a tekerős kutat, a vízköpő kakashintát, a csónakot, az ivókutat, a csobogókat, vízköpőket, fúvókákat.

A játszótér megvalósítását a Győr-Szol Zrt. irányította, a kivitelezés fővállalkozója a közbeszerzésen nyertes RGR Kft. volt, a csatornázási feladatokat a Pannon-Víz Zrt., a villamossági munkákat a Vill-Korr Hungária Kft. végezte. A játszótér üzemeletetési feladatait a Győr-Szol Zrt. látja el.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. ledeburit 2013. augusztus 05. 08:50
  „Ja ja, tök jó... lenne, ha nem tudnám, hogy közben olyanra változtatták a buszmenetrendet, mintha elmebetegek rakták volna össze a délutáni foglalkozáson. :)”
 • 27. kenyeresné 2013. július 15. 12:56
  „Mit idegeskedtek már annyit? Ha annyira félted a kölyködet,akkor nem viszed oda.Vidd a homokozóba,vagy hintázni,oszt´ jónapot!
  Ugye azt nem gondolta senki,hogy gumiból fognak játszóteret építeni? Azért ilyen nyámnyilák a gyerekek,mert folyton tutujgatva vannak.
  Szerintem aki azt mondja,hogy ez ÉLETVESZÉLYES (!!!), az ki se engedje a gyerekét a szobából,mert bármerre néz,ezer veszély fenyegeti szegény gyereket.Akkor hogy engeded meg neki,hogy fára másszon? Hogy engeded meg neki,hogy állva hintázzon? Strandra hogy viszed? Hiszen belefullad! STB...”
 • 26. pacman33 2013. július 15. 07:30
  „25. ATX 2013.07.14. 19:30

  A széchenyi térnél is feltalálják magukat a szülők. A bencés melletti utcába viszik vizelni a kölköket, jobb esetben :)”
 • 25. ATX 2013. július 14. 19:30
  „Ma megnéztem. Nos. Az ötlet jó. a kivitelezés kevésbé! Először is: túl kicsi, pedig lenne még hely. Másodszor: nincs kialakítva kerékpártároló, így a több tucat bicikli mind a kerítéshez volt láncolva. Harmadszor: talán egy nyilvános WC sem ártana a parkba. Valószínűleg - talán a sok csobogó víz miatt is - sok kisgyermeket ott fognak pisiltetni ahol éppen rájuk jön. Vagy a fák között... Negyedszer: a játszótér melletti virággrupp mellől eltüntették a padokat! Kéretik visszahelyezni őket!”
 • 24. Mankapunka 2013. július 14. 14:29
  „Ennyi ideges, aggodalmaskodó embert.”
 • 23. Hunicum 2013. július 14. 14:12
  „9. DivatÁrpy!
  Ez jó! :D
  Kicsit széjjel vagyunk borulva?”
 • 22. JKyra2013 2013. július 14. 00:29
  „jó ötlet? ...vizes helyen a gyereknek törni, zúzni magát a betonon?ja ti gumiruhába külditek majd a gyerekeket, ez most jutott eszembe...gyerek megemeli a kezét a homokozóba már sikitanak az anyukák, pedig nem elszórni csak a vödrébe rakná bele:-)) most meg ezen a vizes kövön esni, kelni fognak és ütik verik magukat sokszor egymásba kapszkodva! ezek az anyukák akik itt ujjonganak gondolom azért örülnek,mert majd azt lehet a dokinak mondani a gyerek ott esett el és nem a pofontol kék zöld:-)) lesz majd azért aki hoz szappant és abban fürdik, gondolva a kissebbségre és a menekültekre!!!
  lehetne a város perem részére játszóteret csinálni, nem csak végleg lebontani a retrot.mi is levinnénk a gyerekeinket és nem a szaros füvön, ahol a kutyatartók (akkor is hiába tiltja ezt a törvény)szabadon elengedik a kutyáikat kell játszanunk...illetve már nem, mert inkább ki se viszem oda a gyerekem.
  ui.: várom az első baleseti jelentéseket! polgi meg az alpolgi meg foglalkozhatna inkább a menekült üggyel, mert az aktuálisabb, mint életveszélyes nyilvános fürdőt csinálni!”
 • 21. Madarász 2013. július 13. 17:58
  „Valaki elgondolkodott már azon, hogy egy ilyen vizes helyen, ahol a gyerek könnyen elcsúszhat, milyen baromi veszélyesek azok az éles sarkok a köveknél? A képen az egyik kicsinek a kő sarka pont fejmagasságban van. Meg az a spirál szerű fém akármi is komoly balesetveszélyt jelenthet a gyerekekre.”
 • 20. mir 2013. július 13. 17:40
  „Ha ez a legnagyobb akkor mekkora lehet a többi? :)”
 • 19. DON 2013. július 13. 14:50
  „14. DivatÁrpy 2013.07.12. 21:39
  Neked nincs hányingered, mikor ilyeneket írsz?”
 • 18. háté 2013. július 13. 13:17
  „Győrben az ország legnagyobb vizes játszótere - videó, fotók- -aha, a Széchenyi tér!”
 • 17. gonzo 2013. július 13. 11:24
  „Kenyeresné,vedd már észre,hogy Árpi szivatja azt akit lehet.Mindig van valaki aki bedobja ezt az énekes dumát.”
 • 16. titokgyula 2013. július 13. 09:39
  „Jó ötlet. Legalább nem a számítógép előtt ülnek a gyerekek.”
 • 15. kenyeresné 2013. július 12. 22:25
  „DivatÁrpy:ne haragudj,Fekete urat kevered az énekes Fekete Dáviddal.Nem ugyanaz a két személy,talán jobb lenne,ha tájékozódnál,mielőtt badarságokat írsz.”
 • 14. DivatÁrpy 2013. július 12. 21:39
  „végre van olyan vezetősége a Városunknak, akiknek az itt lakók jóléte a legfontosabb. köszönjük!!!!!”
 • 13. egyapuka 2013. július 12. 20:48
  „Az óvodába meg nem lehet medence, szerintem ez is van olyan fertőző :-(”
 • 12. Maffay. 2013. július 12. 20:40
  „FELESLEGES ITT AZ OKOSKODÁS
  PÉNZSZÓRÁSON VALÓ VISZÁLYKODÁS
  HISZ´MÉRNÖK EMBERRE SEM KÖLTÖTTEK
  SIMÁN(csak)MÉRNÖK KÖPENYT ÖLTÖTTEK
  ÉS MÁR DŐLT BELŐLÜK A TERVEZÉS
  BORKAIRA MARADT A SZERVEZÉS
  ÉS AHOGY ÍRJÁK; A TÁMOGATÁS
  Győr-Szol. RÉSZÉRŐL AZ IRÁNYÍTÁS, . . . . . . . . Stb.
  SZERINTEM AZ ITT A LEGSZEBB NYITÁS
  HOGY VÍZ FORGATJA A KEREKEKET
  BEENGEDNEK ROMA GYEREKEKET
  HÁTRÉBB HÚZZÁK(most)AZ AGARAKAT
  ITATJÁK A SZOMJAS MADARAKAT
  SZÜKSÉG ENNÉL TÖBBRE MÁR NINCSEN
  OSZTOZKODJATOK GYŐR AZ ÚJ KINCSEN !”
 • 11. gutentag 2013. július 12. 19:44
  „Nagyon jó ötlet, meg fogjuk nézni. Már csak az a bajom a játszóterekkel, hogy a legtöbbnek a környékén nincs normális nyilvános illemhely, így az egész napos, de még a félnapos ottlét sem kivitelezhető sajnos. És kevés a pad, esetleg asztal, ahol egy kicsit lehetne körbeülni, újságot olvasni, eszegetni, játszani stb.”
 • 10. VargaP 2013. július 12. 18:49
  „csak nagyon vigyázzunk rá, nehogy tönkretegyék, mert ami jó és ötletes, és megvalósul, azt védjük, óvjuk, hogy minél tovább élvezhessék a gyerekek”
 • 9. DivatÁrpy 2013. július 12. 18:43
  „Gratulálok Fekete Alporgásrmester Úr! Örülök, hogy az éneklés mellett a város fejlesztésére is van ideje. További sok sikert Önnek a politikai és a művészi pályán is!”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ököllel többször arcul ütötte a tinédzsert a 19 éves rabló Győrben

A rabló a fiatal telefonját és övtáskáját elvette, de a rendőrök rövid időn belül elkapták. Tovább olvasom