Kisalföld logö

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 5°C | 10°C

Győrben a Magyar Fesztivál Szövetség

A fesztiválok szervezői kicserélik tapasztalataikat, szó lesz a regisztrációs és minősítési rendszerről is.
A Magyar Fesztivál Szövetség Győrben tartja csütörtökön és pénteken féléves közgyűlését.

A megnyitó ünnepség 13 órakor kezdődött el a városháza dísztermében, 14.30 órától Győr városa, a polgármesteri hivatal marketing, turizmus és kommunikációs főosztálya mutatkozik be a hazai fesztiválok legnevesebb szervezőinek.

˝A nemzeti ünnep után, a hét második felében, Győrben tartja kétnapos őszi közgyűlését és konferenciáját a Magyar Fesztivál Szövetség. Szövetségünkhöz még tavasszal érkezett Borkai Zsolt polgármester meghívólevele, amit örömmel fogadtunk, hiszen Győr az utóbbi évek turisztikai fejlesztéseinek és a markáns szervezeti átalakításnak köszönhetően jelentős, egyre növekvő fesztiválturizmusra tett szert. A városmarketing, kulturális és sport főosztály munkájának megismerése, a nemrég átadott intézmények, mint a látogatóközpont vagy a Mobilis megtekintése, hasznos tapasztalat lehet szövetség tagjainak, hiszen mindannyian fesztiválokat szervezünk szerte az országban, sokan városi fenntartású intézmények keretei között dolgozva. Győr kitartása, eltökéltsége és szervezeti egységeinek összehangoltsága jó példa lehet másoknak is, reméljük a két nap során sok használható tapasztalattal gazdagodunk. Szövetségünk évente két közgyűlést és hozzá kapcsolódóan több szakmai programot, konferenciát szervez, de ez az első eset, hogy egy városi meghívás nem csak a protokolláris keretek között marad, hanem a polgármesteri hivatal és a helyi intézmények munkatársaival szorosan együttműködve ennyire színes, változatos és reméljük hasznos programot állíthattunk össze" - mondta el a győri helyszínválasztásról Márta István, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke.

Arról is szólt, hogy a fesztiválok szervezői kicserélik tapasztalataikat a társadalmi felelősségvállalás témájában, a finanszírozás és a mecenatúra kérdésében és szó lesz a fesztiválok regisztrációs és minősítési rendszeréről is. A fesztiválok jelenlegi helyzetéről holnap folytatnak eszmecserét.

A győri munkát bemutató, nemrégiben elkezdődött kerekasztal beszélgetésen részt vesz Domanyik Eszter, a győri önkormányzat marketing, turizmus és kommunikációs osztályvezetője, Tóthné Kardos Krisztina, a Kultúra és Turisztika Nonprofit kft. ügyvezető igazgatója, Kiss János, a Győri Balett igazgatója, Czehmeister Mónika, az Audi Hungaria Motor kft. kommunikációs vezetője és Gasztonyi Csilla, Vill-Korr Magyarország kft. ügyvezetője.

Domanyik Eszter arról beszélt, hogy 2010 óta működik főosztályként a polgármesteri hivatal marketinggel, turizmussal és kommunikációval foglalkozó részlege, s ez mutatja, milyen fontosnak tartják ezt a területet. Azt is elmondta, hogy a marketing, a sport és a kultúra is fontos imázsépítő a városban, s szorosan összefüggnek ezek a területek, ezért kezelik ezeket egységben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkosság a győri Vadkan presszónál - életfogytiglant kapott P. Lajos

A ˝vadkanos˝ gyilkosság elkövetője harminc év múlva szabadulhat. Az ítélet jogerős. Tovább olvasom