Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Győrben a 100 Tagú Cigányzenekar

Több mint negyed évszázados fennállása óta először készül a 100 Tagú Cigányzenekar többnapos hazai turnéra, amelynek egyik állomása Győr lesz. A Magyar Örökség díjas társulat karácsony és szilveszter között tartja ünnepi nagykoncertjét.

Négy nagy koncerttel ünnepel a tavaly jubiláló 100 Tagú Cigányzenekar, a turnénak Győr lesz az első állomása, ezt követi Debrecen, Szeged és Pécs. Hozzánk december 26-án látogat el a Magyar Örökség díjas társulat, a koncertet a Richter Teremben (Aradi vértanúk útja 16.) tartják este fél nyolckor, a közönség előtte fél órával juthat be az épületbe.

A koncert két felvonásból áll, a tervezett műsor pedig a legnépszerűbb darabok tolmácsolására épül. Az első részt Strauss: A denevér nyitja, majd következik a Tell Vilmos-nyitány Rossinitől, az V. magyar tánc Brahmstól, Erkel Palotása, a Monti-csárdás, Radics Béla Titánia, Sarasate Zigeunerweisen című műve, majd ismeretlen szerzők művei.

A második felvonás sem kevésbé csalogató: Csajkovszkij Virágkeringője. Strauss Éljen a magyar! polkája, Brahms I. magyar tánca, Strauss Cigánybáró-nyitánya és Radetzky-indulója, Liszt II. magyar rapszódiája, s végül persze a virtuózok darabja: a Pacsirta Grigoras Dinicutól.

Olvasóink írták

 • 2. Tündenéne 2011. november 24. 18:54
  „Jegyárak:

  9.990.-Ft
  12.990.-Ft
  (Forrás: a Richter terem honlapja.)

  Nasi12, egyetértek... azért ez elég durva szelektálás a nézők (pénztárcája) között :(”
 • 1. nasi12 2011. november 23. 14:15
  „Bocsánat, lehet, hogy már túl öreg vagyok, de én már voltam egy koncertjükön, a Magvassyban anno.
  Csak protekcióval lehetett jegyet szerezni, és a műsorban fellépett velük Bangó Margit is.
  Szerintem a Richter Terem túl kicsi lesz ehhez a koncerthez, és a színpadon sem férnek el 100-an.
  Ha előzetesen online lehetne jelezni a részvételi szándékot, és a belépők is elfogadható áron lennének, szerintem több ezren is rámozdulnának, így megérné ismét az egyik sportcsarnokot kibérelni erre a célra, így a szélesebb tömegek is élvezhetnék az adóforintjainkból (helyesen) életben tartott örökségünk, dicső művészeinek játékát.
  Persze, ha csak a tehetősebb ínyencek lesznek megcélozva ezzel a koncerttel, akik jó borsos áron élvezhetik majd a valóban egyedi és kiváló világhírű művészeket, akkor bocsi.
  Szerintem, egy előzetes online tesztet megérne, hátha több ezren is érdeklődnének!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már nyilvános a középiskolák listája

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a középfokú iskolák az utóbbi hetekben közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyekben meghatározták, milyen osztályokat indítanak a következő tanévben. Tovább olvasom