Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Győrben 4500 négyzetméter kátyút foltoznak be 50 millió forintból

December közepéig dolgoznak az útkezelők, Győrben 4500 négyzetméter kátyút foltoznak be több mint 50 millió forintból. A legtöbb munkát a korábbi években Kismegyer és Szabadhegy adta, most Sziget, Újváros, Pinnyéd és Győrszentiván került az élre.
– A telet megelőző kátyúzás során mintegy 4500 négyzetméternyi felület javítását rendelte meg a Győri Útkezelő Szervezet. A város gerincét adó, önkormányzati úthálózati szakaszok elsőbbséget élveznek a sorrendben. Összesen 600 tonna aszfalt bedolgozása várható több mint 50 millió forint értékben – mondta a Kisalföldnek Máthé-Tóth Péter, a szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke, akitől azt kérdeztük: mi az oka annak, hogy duplaannyi a kátyú, mint egy éve?

A pinnyédi Kunszigeti úton hétfőn dolgoztak a kátyúk eltüntetésén. Fotó: Mészáros Mátyás
A pinnyédi Kunszigeti úton hétfőn dolgoztak a kátyúk eltüntetésén. Fotó: Mészáros Mátyás


– A felület azért több, mert egyre látványosabb károkat okoznak a város öregedő, makadámszerkezetű, felületi bevonatos útjai – magyarázta a szakember.

– Ilyeneket főleg a peremkerületekben találunk. Ennek megfelelően – bár a javítások minden városrészt érintenek – a legtöbb munkát is Sziget, Újváros, Pinnyéd és Győrszentiván adta. Kismegyeren és Szabadhegyen az előző évekhez képest javult a helyzet, ahogy olyan szakaszokon is, ahol év közben, a felújítások, csatornaépítések során nagyobb felületeket kicseréltünk – például Adyvárosban a Szigethy Attila úton. A több munka azonban nagyobb költség, ezért az mindenképp örvendetes, hogy ennyi pénzt fordíthat a város útfenntartásra.

A javítások két hete kezdődtek el és nagyjából a fele el is készült. Adyváros, Szabadhegy, Ménfőcsanak és a Belváros van még hátra, aztán jöhet a nagy hó. Ha előbb jön az égi áldás, a kátyúzás is csúszik.

Kátyúkár. Idén eddig 59 autós jelentett be kátyúkárt, ebből 12-t ítélt jogosnak az útkezelő, amelyekre összesen 564 ezer forintot fizettek ki. Az, hogy a korábbiakhoz képest kevesebb a bejelentés, illetve jellemzően kisebbek a károk – gumi, felni, dísztárcsa sérülései, ritkábban futómű-beállítási számlaigény –, azt mutatják, hogy javul az utak állapota és a közlekedők is toleránsabbak. Aki úthibába hajtott, csak akkor érvényesítheti a kárát, ha minél erősebb annak bizonyítottsága. Ehhez rendőrségi helyszínelési jegyzőkönyv szükséges – hívja fel a figyelmet az útkezelő szervezet. Személyesen, postán vagy e-mailen (a www.utkezelogyor.hu honlapról a nyomtatvány is letölthető) lehet jelezni a kárigényt, célszerű fényképet készíteni a kárról és a helyszínről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hende Csaba Győrben: ők a légteret, őket Borbála védi - fotó, videó

A tüzérek védőszentje, Szent Borbála előtt fegyvernemi napon – immár tizedik alkalommal – tisztelegtek a győri 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél. Tovább olvasom