Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Győrbe is házhoz jön az Európai Parlament

Regionális állampolgári vitafórum Győrben november 23-án.
Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája novemberben két nyugat-magyarországi városban rendez állampolgári vitafórumot európai parlamenti képviselők részvételével. November 23-án Győrben Pelczné Gáll Ildikó, november 30-án Szombathelyen Deutsch Tamás európai parlamenti képviselőkkel beszélgethetnek majd az érdeklődő állampolgárok és szakemberek.

A vitafórumok célja, hogy az állampolgárok közvetlenül kapjanak információt az Európai Parlament tevékenységéről, és lehetőségük legyen a hétköznapi életüket érintő európai uniós kérdések megvitatására. A győri fórumon az európai uniós gazdaságpolitika irányát vitathatják meg az érdeklődök, a szombathelyi vitafórum témája pedig: 'Több Európát, kevesebb pénzből'.

Az állampolgári vitafórumokhoz kapcsolódóan az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája pályázatot hirdetett a régióban tanuló 16-18 éves középiskolásoknak és kommunikáció illetve médiaszakos egyetemi vagy főiskolai hallgatóknak. A pályázat keretében a fiataloknak egy kreatív videó segítségével kell bemutatniuk olyan sikeres projekteket, melyek európai uniós források felhasználásával valósultak meg régiójukban.

A felsőoktatási hallgatók nyereménye 3 napos brüsszeli tanulmányút, a nyertes középiskolás csapat iskolája pedig részvételi lehetőséget kap a strasbourgi Euroscola-programban.

Olvasóink írták

  • 2. Goldmund 2012. november 12. 15:15
    „Hááát, nekem Pelczné és Deutsch ne képviselje az Európai Parlamentet, mikor itthoni vezérük szembe megy vele.”
  • 1. vera2012 2012. november 12. 12:29
    „Most aztán lehet kérdéseket feltenni és élöben a választ megkapni (vagy nem)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajléktalanok helyzetét mérik fel Győrben

A száz győri hajléktalan bevonásával készülő kérdőíves felmérés célja a hajléktalanok önálló… Tovább olvasom