Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Győrbe érkezett az Európai Olimpiai Bizottság szemlebizottsága

A 2017-es európai ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) megrendezésére pályázó Győrbe érkezett az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) szemlebizottsága.

A városháza pénteki tájékoztatása szerint a Guro Lium, Katerina Nycova és Jozef Liba alkotta bizottság csütörtökön kezdte meg a háromnapos tájékozódást a kisalföldi megyeszékhelyen.

A delegáció csütörtöki programjában a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a város közös prezentációjának meghallgatása szerepelt.

A Borkai Zsolt polgármester, MOB elnök által vezetett bemutatón a vendégek megismerhették a már meglévő és a tervezett létesítményeket, az infrastrukturális feltételeket, a város adottságait és minden, a pályázatban elvárt egyéb feltétel részleteit - közölték.

A tájékoztatás szerint a szemlebizottság pénteken a versenyhelyszíneket és az edzéslehetőséget biztosító létesítményeket látogatja meg, ahol megismerkedik az elkövetkező évekre tervezett fejlesztésekkel és azok ütemezésével is.

A delegáció programja szombaton a Győrben látottak kiértékelésével zárul.

A MOB elnöksége 2011. június 17-én, a győri önkormányzat pedig június 24-én egyhangú határozattal hagyta jóvá a pályázati szándékot.

A magyar kormány 2011. november 17-én döntött a rendezési jog elnyerése esetén szükséges kormányzati intézkedésekről.

Az Európai ifjúsági olimpiai fesztivál 1991 óta létezik, a magyar fiatalok a kezdetektől ott vannak a versenyeken. Az EYOF-on 49 országból képviselteti magát a 14-18 éves korosztály.

A 2017-es esemény rendezési jogáért Győrt egyedüliként nyilvánították hivatalosan is kandidáló várossá, végső döntés az EOC izraeli közgyűlésének decemberi ülésén várható.

Olvasóink írták

  • 1. háté 2012. június 15. 19:31
    „A kutya sem pályázik ezekre az eseményekre, csak az abnormális vezetésű városok!
    Európai ifjúsági olimpiai fesztivál --- végső döntés az EOC izraeli közgyűlésének decemberi ülésén várható.
    Mintha a megszállt Palesztina a közel-keleten lenne, nemde?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra párlatellenőrzés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámszervei 2012. április és május hónapban ismét ellenőrzéseket… Tovább olvasom