Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Győr volt a díszvendég az idei Utazás Kiállításon Budapesten - Videó!

Győr volt a díszvendége az idei Utazás Kiállításnak a budapesti Hungexpo Vásárközpontban. Az Audi új beruházása, a Széchenyi egyetem és a város turisztikai lehetőségei kaptak hangsúlyt Borkai Zsolt beszédében.

Március 3-tól 6-ig tekinthető meg a 2011-es Utazás Kiállítás a budapesti Hungexpo Vásárközpontban.

Az idei rendezvény megyénknek különleges alkalom, hiszen Győr mint díszvendég lehet jelen.


Csütörtökön Borkai Zsolt, Győr polgármestere, dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora és dr. Johannes Roscheck, az Audi Motor Hungaria Kft. pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója népszerűsítette egy rövid beszéd keretében megyeszékhelyünket.

Vincze Ottó, Borkai Zsolt, Görbicz Anita, Szekeres Tamás és Johannes Roschec a kiállítás győri standjánál. Fotó: Cseh Róbert
Vincze Ottó, Borkai Zsolt, Görbicz Anita, Szekeres Tamás, Pálinger Katalin és Johannes Roscheck a kiállítás győri standjánál. Fotó: Cseh RóbertBorkai Zsolt beszédében elmondta: Győr rendkívül kedvező helyzetben van, ipara fejlődő tendenciát mutat, köszönhetően az Audi leendő, nagyszabású beruházásának. A 2010-es év egyébként Győr messze egyik legeredményesebb éve volt.

"Továbbá a város nemrég átadhatott egy új hidat, mely két városrészt köt össze. Ez a töretlen összetartást bizonyítja és szimbolizálja is a város és az egyetem között" - fejtette ki a polgármester.

Szekeres Tamás rektor hozzátette: Széchenyi Egyetem abban a remek helyzetben van, hogy az autógyár révén kedvező lehetőségeket tud biztosítani a végzett diplomásoknak.

"Egyetemünkön végzett hallgatók zöme alig fél éven belül el tud helyezkedni szakmájában" - tette hozzá a rektor.

Fotók: Krizsán CsabaAz Audi és az egyetem együttműködése az oktatásban is folyamatos fejlődést jelent.

Végezetül Johannes Roscheck is hozzátette saját, szerény véleményét Győrről:

"Lassan 18 éve van az autógyár Győr városában. Ennyi idő alatt nagyon sok eredményt tudott felmutatni, mely bizonyítja a város eredményességét is. Hamarosan egy olyan beruházás kezdődik meg a cégnél, mely újabb 15000 embernek biztosíthat a jövőben stabil munkahelyet.

Győr ezen felül is nagyon kellemes hely, aki még nem tette, az mindenképp látogasson el egyszer ebbe a városba" - zárta szavait a vezérigazgató és tolmácsa.

"A jövő Győrben épül" - hirdette az érdeklődőknek a város standja, ahol egy kiállított hófehér Audi sportautó adott nyomatékot a szavaknak.

"A gépgyártás alapvetően meghatározza Győr jövőjét és iparát, mi lenne velünk enélkül?" - "Csak így tovább!" - kapunk el valahonnan a tömegből pár mondatfoszlányt.

Rémálmainkban se jöjjön elő, de mégis, kényszeredten felvetődhet a kérdés: mi lenne velünk az Audi nélkül?

Hessegessük is el a felesleges és lényegtelen gondolatokat. Inkább nézzünk körül egy kicsit!

A kiállítás kapcsán minden magyar tájegység és város milliőjébe, ízébe belekóstolhatunk egy kicsit.

Fotók: Cseh RóbertA különböző standok - melyekből tegyük hozzá: rengeteg van a hatalmas csarnokban - elhozzák minden város jellegzetes arcát.

Népviselet, borok, finom ételek és természetesen az utazási, pihenési, turisztikai lehetőségek tömkelege tárul elénk.

Korgó gyomorral kész kínszenvedés végigsétálni a magyar tájak jellegzetes étkei között, de kíváncsiságunk szerencsére felülmúlja éhségünket.

Az Utazás Kiállítás külföldi díszvendége idén India, többek között tánchagyományainak bemutatásával kápráztatja el a látogatókat.

Természetesen Győr sem fukarkodik a programok kínálatával: a híres Győri Balett és a Győri Filharmonikus Zenekar fellépései színesítik az idelátogatók napját, valamint híres sportolóinak felvonulásával ad ízelítőt sokszínűségéből.

A város standjánál például Pálinger Katalint és Görbicz Anitát is láthattuk, akik a város sportéletét képviselték.

Egy nap is kevés lenne ahhoz, hogy mindent alaposan szemügyre vehessen az ember. Ám az időnk elfogyott, így hát némi szomorúsággal fordítunk hátat a kiállításnak. A hatalmas csarnok elhoz egy darabkát Magyarország minden kis szegletéből az érdeklődőknek. 

Olvasóink írták

 • 14. lilian 2011. március 25. 08:53
  „"lex Borkai mint díszvendég"?
  Inkább mint a Fidesz"díszpintye!”
 • 13. dsj 2011. március 05. 08:36
  „Hadd ragadjam meg a jelszavak közül az "Egészség"-et.
  Nagy szükség volna uszodára, a városban is tapasztalható sok-sok mozgásszervi probléma csökkentésére. Örvendetes, hogy sok iskolai és magán úszásoktatási lehetőség van jelen a szinte egyedül alkalmas volt GYÁÉV uszodában. Az egyszerű és viszonylag olcsó egészségmegőrzés két alapformája az úszás és a futás, meg mondjuk a természetjárás kevés támogatást kap a városvezetés részéről. Ilyen vízben gazdag városban kifejezetten visszatetsző, hogy nincs "rendes", korszerű fedett úszómedence, szemben az e szempontból jóval kevésbé "eleresztett" közeli városokkal, mint pl. Pápa, Mosonmagyaróvár, stb. Szóval: kellene egy rendes fedett uszoda hosszú nyitvatartási idővel, megfelelő vízfelülettel, korszerű berendezésekkel.”
 • 12. maraton 2011. március 04. 22:14
  „Ha már a fejlesztéseknél tartunk: mi a helyzet a győri villamosvonallal????”
 • 11. exodus 2011. március 04. 13:10
  „Győr még ma és holnap is díszvendég a kiállításon, nem múltidőben, mint a cím sejteti.”
 • 10. gig 2011. március 04. 12:47
  „Köszönet az újabb javításért, KO!”
 • 9. gig 2011. március 04. 12:44
  „Kedves Lumnitzernoverekhuga!

  Idézet a kiállítói programból (ez csak az egyik nap néhány eseménye):

  Részletek a Győri Balett Queen c. nagysikerű darabjából
  Vaskakas Bábszínház előadása győrkőcöknek
  Győri Ütőegyüttes bemutatója
  Mahó Andrea és Forgács Péter musical előadása
  Győri Filharmonikus Zenekar rézfúvósai

  Forrás: http://www.utazas.hungexpo.hu/kiallitoi-programok

  A sajtótájékoztató és a kiállítás nem ugyanaz. Győr díszvendégként be kívánta mutatni, melyek a megyeszékhely fejlődésének főbb pillérei. Azon lehet elmélkedni, hogy kiknek kellett volna még megszólalniuk a nyilvánosság előtt, de ez a trió az alap - a felek (avagy harmadok) együttműködésének sikerén múlik például az is, hogy lesz-e holnap, holnapután Győri Balett, komolyzenei programok, fesztiválok, koncertek stb.”
 • 8. lumnitzernoverekhuga 2011. március 04. 10:57
  „Nem kötekedek, csak mégegyszer mondanám szakmailag nem ezek a turistákat vonzó és a szakmának szóló események. A sajtótájékozatató előtt fél órával volt a Magyar Turizmus Minőség Díj ünnepélyes átadása, aminek szintén volt győri érdekeltje is, talán ez a téma VAGY a hamarosan kezdődő Tavaszi Fesztválból egy kis ízelítő VAGY az ABBA World kiállítás, mi London és Melbourne után Győrben megtekintehtő aktuálisabb és VENDÉGCSALOGATÓBB lett volna egy UTAZÁS kiállításon.”
 • 7. Mezike 2011. március 04. 10:47
  „Nyilván nem csak ezekről van szó, biztosan mást is bemutatnak a kiállításon. Éppen most ezek voltak azok, amiket ki lehetett emelni. Mivel ugyebár pont az elmúlt hetekben-hónapokban lettek készen ezek a beruházások. Minek kell belekötni mindenbe?”
 • 6. lumnitzernoverekhuga 2011. március 04. 09:51
  „Kedves Gig!

  Én értem,hogy közvetve nagy előre lépés. De közvetlen egyedülálló lehetőségeink vannak, amik egy Utazás kiállításon SZAKMAI napon jobban megállták volna a helyüket. A teljesség igénye nélkül: Győrkőcfesztivál, felsőfokú turisztikai szakember képzés egy tanszállodával, Magyar Turizmus Minőség Díjjal rendelkező szállodák, világhírű balett, fesztiválok stb....”
 • 5. dominiim 2011. március 04. 09:36
  „Ennyi lenne Győrben a látnivaló? Az " uj hid " meg az AUDI ? Szép ! Ezért biztosan sokan fognak Győrbe látogatni !”
 • 4. gig 2011. március 04. 09:05
  „Kedves KO!

  Köszönet a javításokért!

  Annak az "ügyvezető vezérigazgató" dolognak még érdemes lenne utánanézni, már csak azért is, mert a két titulus konkrétan nem is fér össze. Ügyvezetője Kft-nek, Bt-nek szokott lenni, vezérigazgatója pedig a részvénytársaságoknak. Az AHM történetesen Kft. formájában működik.

  #2

  Az Audi új (mega)beruházása és a SZE sokmilliárdos fejlődése az új híddal együtt kiemelkedően hozzájárul - elsősorban természetesen közvetve - a város vonzerejének növekedéséhez. Több bevételt fordíthat majd a város a turisztikai fejlesztésekre, több konferenciának, szakmai programnak adhat otthont a megyeszékhely, az "átjárhatóbb város" kedveltebb célpont lehet. Csak néhány példa.”
 • 3. PaPa 2011. március 04. 09:02
  „Nem tudom a képek között szerepel a Baross G. úton napozó kisebbség vagy a fürdőszobának használatos Széchenyi tér vagy a szemét lerakó volt olajgyár látképe? Mert ez is Győr turisztikai látványossága.”
 • 2. lumnitzernoverekhuga 2011. március 04. 06:22
  „Mind szép és jó ami elhangzott, no de turisztikai szakmai napon???

  Hol van a Győri Balett, győri Nemzeti Színház, NYME Turisztikai Tanszéke és szakember képzése, konkrét programok stb...
  Komolyan gondolja valaki, hogy az Audi beruházás és SZE fejlődése vagy az új híd miatt több lesz a turista Győrben?”
 • 1. gig 2011. március 03. 22:27
  „Az Audi képviselőjének neve helyesen: Johannes Roscheck. Érdemes lenne javítani, nemcsak a cikk megannyi részletében, hanem a névtárban is. Az említett úr ráadásul nem ügyvezető vezérigazgató (ilyenről hallott már valaki egyáltalán?), hanem pénzügyekért felelős ügyvezető igazgató. Nem mellesleg doktori címe is van - ha a rektornál ki lett írva az első említéskor, nála is illene.

  Pélinger pedig Pálinger.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a győri egyetem hallgatói irodaháza

Újabb fejlesztés zárult le a Széchenyi István Egyetemen: csütörtökön birtokba vehették a hallgatók… Tovább olvasom