Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Győr új jegyzője dr. Lipovits Szilárd

Győr - A város közgyűlése a várakozásoknak megfelelően dr. Lipovits Szilárdot választotta meg a város új jegyzőjévé. A képviselők elfogadták a sziget-révfalusi hídról szóló előterjesztést is.

16:10 Véget ért a közgyűlés. A képviselők hamar végigrobogtak a napirendi pontokon, és rendkívül gyorsan válaszották meg Győr új jegyzőjét is. A posztot holnaptól a várakozásoknak megfelelően dr. Lipovits Szilárd, a vagyongazdálkodási osztály jogásza, a lakásügyi iroda korábbi helyettes vezetője tölti be.

Személyi kérdés bőven akadt ezenkívül is a közgyűlésen, miután számos intézmény vezetőjét választották meg. A Családi Intézet igazgatója Keglovich Ferencné, a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtáré dr. Horváth Sándor Domonkos, a városi levéltáré Bana József, az Újvárosi Művelődési Házé Gyökér Lászlóné, a Győri Filharmonikus Zenekaré Fűke Géza lett. Óvodavezetőket is kineveztek (Belvárosi – Komjáthy Zsuzsanna, Benedek – Major Erzsébet, Brunszvik – Litkei Erika, Tárogató – Bognár Sándorné). A Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója Szalai Ferenc, a Gyárvárosi Általános Iskoláé Módosné Major Katalin, a Baross-középiskoláé Görögné Horacsek Melitta lett. Úgy tudjuk, a kinevezések közül csupán a filharmonikusokról volt vita: a szocialisták nem értettek egyet a fideszes önkormányzati képviselő Fűke Géza megválasztásával.

A közgyűlés döntött arról is, kiknek ítél oda idén Szent László-érmet. A június 27-i, bazilikában tartandó díszközgyűlésen dr. Balogh Péter sebész főorvos, Bojtár Imréné Gál Anna karigazgató és dr. Rédly Elemér pápai prelátus, győr-szabadhegyi plébános veheti át az elismerést.


15.32: a képviselők egyhangúlag elfogadták a sziget-révfalui híd és a csatlakozó úthálózat megvalósításáról szóló előterjesztést. A fejlesztésre 2012-ig 4,1 milliárd forintot szánnak. A város a tervezésre és a kivitelezésre együtt írja ki a közbeszerzési pályázatot. A szocialisták néhány héttel ezelőtt azt bírálták, hogy az új híd nem kétszer kétsávos, hanem kétszer egysávos lesz, most erről nem ejtettek szót. Bécsi Zoltán frakcióvezető-helyettes és Neupor Zsolt képviselő saccolásnak nevezte a tervezett költségvetést, alulbecsültnek tartotta a kisajátításra meghatározott összeget. Neupor hozzátette: hiányolja, hogy nem szerepelnek az előterjesztésben olyan elemek, amelyek csökkentenék a növekvő forgalom miatti ártalmakat (a Nádor aluljáró építésekor ilyen volt az ablakcsereprogram). Borkai Zsolt polgármester kipróbálandó új módszernek nevezte a tervezés és a kivitelezés együttes megpályáztatását, ami szerinte gyorsítja a beruházást. Elmondta: a megadott öszegeket mérnökök becsülték meg, ami a felső határ, és reményét fejezte ki, hogy a versenytárgyalás eredményeként ennél kevesebbet kell végül kifizetni a városnak.

15.11: A közgyűlés egyperces néma felállással emlékezett meg a nemrégiben elhunyt Pápai Tamás Ybl-díjas építészről, Győr Pro Urbe-díjasáról, valamint Bardocz Barna ötvösművészről.

15.09: Elkezdődött a közgyűlés, 27 képviselő van jelen. A sajtó kakasülőjén arról beszélgetünk, ebben a ciklusban előfordul-e legalább egyszer, hogy pontosan kezdődik az ülés.

Olvasóink írták

 • 16. zeb 2008. június 19. 11:53
  „alapeset!

  Bértollnok? Semmi közöm a Polgármeseteri Hivatalhoz, csak mint adófizető. A jegyzőt megvédenem nem kell, nincs rá szüksége. A stílusod nem tetszik, mert azzal a sok dollárjellel csak vádaskosd, vagdalkozol, az érvelés nem az erősséged (hogy finom legyek)! A lojalitásról a közigazgatásban pedig annyit: ha használni akarod a kifejezést, előbb olvass bele Max Weber vagy Magyary Zoltán írásaiba, akkor talán felfogod a jelentését!”
 • 15. ragga 2008. június 18. 20:58
  „Remélem ,hogy az új jegyző nem lesz olyan korrupt minta Kovács úr és kompániája Vajzer úrral egyhuzamban, Mit gondoltok hogy miért váltották le Papp urat? Így most minden egy kézben van,a vagyongazdálkodás és a lakásügyi iroda,na meg a mostani jegyzői állás. Remélem holnaptól nem akar Győr polgármestere is lenni.Én nagyon sok rosszat tapasztaltam a Lipovits úrral kapcsolatban,most jó helyre került,itt a sok eladó lakás,indulhat a korrupcio.Másnak egy állása sincsen,neki meg kapásból három vezetői pozíciója van.Remélem hogy nem él vissza hivatali tevékenységével.”
 • 14. Stewe 2008. június 14. 23:05
  „Gratulálok Lipovits Szilárdnak! Korrekt embernek tartom, bízom benne hogy sikeres jegyzője lesz városunknak !”
 • 13. alapeset 2008. június 14. 19:05
  „zeb!

  Csak nem fáj az igazság bértollnok!?
  Miért, az új jegyző nem a VAGYONgazdálkodási osztályon volt?
  Nem LOJÁLI$$$$$$$$$$$$? Akkor nem is lesz jó, hiszen a polgármestered ilyenre vágyott!!! (Lsd. Kisalföld május 23.)”
 • 12. joco1 2008. június 14. 07:19
  „"Szintén zenész": Osztom véleményed sajnos az "elv-társ" mindig és mindenhol elönyt élvezett és fog is.Valoszinü ezért áll itt az ország mert, mindig a hatalmonra kerülök elöször "beültették" elv-társaikat a megfelelő székekbe és azok a korábbi terveket, megkezdett épitkezéseket, beruházásokat sutba dobták és elöjönnek "megváltó" programjaikkal.Ez igaz országos és helyi viszonylatban is, SAJNOS.”
 • 11. Szintén zenész 2008. június 13. 06:53
  „Rendes!
  Hát rám sokminden mondható, csak az nem, hogy kommunista vagyok. Nem is Füke Gézával van problémám. Kiváló klarinétművész, régóta követem művészeti tevékenységét. Csupán az a problémám, hogy a politikát miért kell bevonni a művészetekbe. És ez nemcsak mostani problémám. Örök igazság bal és jobb oldalon egyaránt. Miért kell mindig "elvtársat" berakni? Mindegy, piros vagy narancssárga vér folyik a képviselőtestület többségének ereiben, ez mindig is így volt és sajnos így is lesz.”
 • 10. joco1 2008. június 13. 05:33
  „Rendes:Te aztán tudsz "mélto" és érvekkel teli választ adni.”
 • 9. zeb 2008. június 12. 20:05
  „Tükör, az előző neved nem Dr. Papp volt? De ha nem, akkor is egy "alaptípus" vagy: fogalmad sincs, kiről beszélsz, de azt kondás-stílusban teszed (elnézést a disznóktól)! Tudhatnád: a stílus az ember.”
 • 8. mz/x 2008. június 12. 19:35
  „Gratulálunk Fűke Gézának!Sok sikert a zenekar vezetéséhez!Azt kívánjuk ,hogy munkával ,tettekkel,sikerekkel igazolja azt, hogy
  jó döntés volt!!!
  Szintén zenész! Iróniát érzek szavaidban,pedig alaptalan.Az összes megmérettetés eredménye (fölényes,meggyőző többség) igazolja,hogy a legjobb pályázó nyerte a megbízatást, aki nem mellesleg kitűnő klarinétművész.”
 • 7. rendes 2008. június 12. 19:24
  „Miért? Mert gyűlöletkeltő kommunista vagy!”
 • 6. Szintén zenész 2008. június 12. 19:00
  „A csudába!
  Lottót kellett volna vennem. Miért volt olyan érzésem, hogy Füke Géza lesz a befutó?”
 • 5. Adaaa 2008. június 12. 18:17
  „Hát szívből gratulálok!!!És sok sikert kívánok!!!”
 • 4. Adaaa 2008. június 12. 18:17
  „Hát szívből gratulálok!!!És sok sikert kívánok!!!”
 • 3. Tűzimádó 2008. június 12. 17:06
  „Gratulálok Szilárd!
  Sok sikert és kitartást a munkádhoz.”
 • 2. mz/x 2008. június 12. 16:27
  „Ez aztán az élő közvetítés.
  1órája semmi hír!Gratulálok Kisalföld!”
 • 1. tükör 2008. június 12. 15:01
  „Na ki? Egy ,,vagyonos" LOJÁLI$$$$$$$$$$$$!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zátonyra futva éled újra a győri sétahajózás

Június első hetétől újra van sétahajózási lehetőség Győrben. Győr-Révfaluban, a Zátony Étterem és… Tovább olvasom