Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Győr új arcát mutatja meg

A győri közgyűlés idén is több mint hatmillió forintot biztosít a város webkamerás bemutatására.
A győri közgyűlés idén is több mint hatmillió forintot biztosít a város webkamerás bemutatására: a Panoráma TV-n keresztül fél-fél percig sugározzák a megyeszékhelyről készült felvételeket magyar és német csatornákon, illetve az interneten. A cél a turizmus fejlesztése, de akkor miért nem mutatják mostantól a fürdőt?

A győri idegenforgalmi bizottság, majd a közgyűlés 2003 decemberében döntött úgy, hogy a Panoráma TV-rendszeren keresztül országnak-világnak bemutatja a várost. Éves szinten 6,3 millió forintért és 230 ezres telefonhasználati díjért 2004-től naponta többször, fél-fél percig mutatják élőben a révfalui hidat, a Püspökvárat és az élményfürdőt az interneten, valamint több televíziós csatornán (hogy melyeken, arról mindjárt). A szándék nem változott, tehát továbbra is élni kíván ezzel a marketinglehetőséggel a megyeszékhely, s az ár is marad, de a kamerát és a sugárzott képet kicserélik. A közgyűlés 2005 utolsó ülésén döntött arról, hogy az Aranyszarvas Fogadó tetőszerkezetére helyezteti a kamerát, amely idéntől a Püspökvárról, a bazilikáról és a Rába folyóról sugároz képeket.

Milliók láthatják naponta

A kamera felvételei tehát 2004-től folyamatosan láthatók az interneten: a német, angol nyelvű honlap havi 3 millió látogatót regisztrál; 2005-től pedig videoképek vételére alkalmas mobiltelefonokon is megtekinthető Győr panorámaképe. Szintén 2005 decemberétől meteorológiai előrejelzésekkel együtt látható a Duna TV-n és a Hír TV-n a kép. Külföl-

dön a TW1, az ORF és a Feratel közös, német nyelvű turisztikai csatornája ad információt a „találkozások városáról", naponta többször is. A felvételek német nyelvterületen 26 millió háztartásba jutnak el, 75 millió nézőhöz. Ezért sem mindegy, mit és hogyan mutat be a város. A megyeszékhely – turisztikai szempontból – legjelentősebb épülete az élményfürdő, amely mostantól nem látszik. Miért?

Nem végleges ez a megoldás

Dömötörné Holeczky Judit alpolgármester a kérdésre azt válaszolta: a fürdő piacra vitele fontos szempont volt eddig, ezért is döntöttek úgy, hogy Győr egyik „arca" a Rába Quelle lesz. Az épület oldaláról viszont lekerült a „Fürdő" felirat, így abból a webkamerán keresztül nem sok látszott. Szakemberek döntöttek arról, frekventáltabb helyre helyezik át a kamerát, a mostani azonban minden bizonnyal nem a végleges helyszín. Az alpolgármester is olyan képet látna szívesen, amely a mozgó-nyüzsgő várost mutatja be, s nem statikus felvételeket – ahogy ő mondta –, nem hulló faleveleket. Ahhoz, hogy a kamerát áthelyezzék, közgyűlési döntés szükséges. Dömötörné Holeczky Judit egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy 2006 folyamán még a testület elé kerül a kérdés.

A fürdő vezetése csalódott

A Rába Quelle igazgatója, Kovacsics Imre kicsit sem meglepő módon csalódott. „Egyetértek, a kamera eddig nem volt jó helyen – mondta. – Az is igaz, hogy a fürdőről nem a legelőnyösebb képet mutatta, de kérdezem: ha mostantól a Rába folyót és a Püspökvárat mutatja, nem lehetett volna úgy irányítani a kamerát, hogy az a látképbe szorosan illeszkedő, szép fürdőépületet is mutassa? Az élményfürdő Győr idegenforgalma számára fontos pont, szerintem nem kellene kihagyni. Remélem, később ismét láthatók leszünk a webkamerán keresztül."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnnek a cukrok a temetőből

Egy korán elhunyt kislány sírjáról eltűnt szaloncukrok miatt keresték meg szerkesztőségünket. Tovább olvasom