Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Győr TV: erősítik a helyi értéket

A Győr TV műsorszerkezetében a jövő év változásokat hoz. A nemrég kinevezett új főszerkesztő, Lengyel Sándor a lokálpatrióta középosztálynak kíván több információt nyújtani. Elődje, Pozsgai János produkciós igazgatóvá lépett elő, de a képernyőn is gyakran láthatjuk a jövőben.
– A korábbi műsorokat készítem és a Hálózatos televízió adásával a kapcsolattartás, illetve alkalmanként a számukra történő filmgyártás lett még feladatom. Ezeket Molnár G. Tamás operatőrrel készítjük, eddig ötöt adtunk a Dokumentumműhely számára. Emellett a „Nyitott világ" produkciónak dolgozunk sokat, ismeretterjesztő kisfilmekkel – mondta el

Pozsgai János. A produkciós igazgatótól megtudtuk: mivel már heti öt-hat magazinja került adásba, így nagyon kevés idő maradt a többi műsor irányítására, ezért döntenie kellett: kizárólag a főszerkesztői teendőkre koncentrál, vagy más területen segíti a Győr TV-t. Ez utóbbit választotta, és fiatalabb kollégái is értékes segítséget kapnak tőle napi munkájukhoz.

Lengyel Sándor kilenc évig vezette a Bábolna Televízió Kht.-t, előtte Győrött sokan ismerhették a Mediawave-fesztiválokról, és emlékezhetünk a Petőfi Sándor Városi Művelődési Központ filmklubjára is, melyet három évig vezetett. Tapasztalatairól mindent elmond, hogy Bábolnán a semmiből kellett egy stúdiót felépítenie, majd kezdetben működtetnie. Ebből következően teljesen tisztában van egy helyi televízió felépítésével, feladataival, a gyártási folyamattal.
A sokoldalúbb műsorok lehetőségét a digitális fejlesztéstől várja.Mint elmondta, számára a profizmus ott kezdődik, amikor a helytörténeti jelleg kerül előtérbe, és az „egyszerű emberek" élete, valamint az igényes kultúra egyaránt megjelenhet a képernyőn.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sub nélküli karácsonyt!

Bensőséges ünnepség keretében emlékezett meg a közelgő karácsonyról a győri Sclerosis-Multiplex… Tovább olvasom