Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Győr több százmillióért kínál ingatlanokat

Győr - Újabb ingatlanok eladásáról döntött a győri közgyűlés. A kérdés csak az, lesz-e rájuk vevő. Mintegy 600 millió forintra becsüli a győri önkormányzat azon ingatlanok várható forgalmi értékét, amelyek értékesítéséről a csütörtöki közgyűlés döntött, de elképzelhetőnek tartja azt is, hogy az eladásból akár 800 millió–1 milliárd forint folyjon be.
A tranzakciók a két hete elfogadott sportkoncepcióban szereplő létesítményfejlesztések megvalósulását szolgálják.

A legértékesebb

kalapács alá kerülő ingatlan a régóta elhagyott likócsi gokartpálya, amelyért legalább 300 millió forintot várnak.
Ennél csak 100 millió forinttal kevesebb a bácsai sportlőtér becsült forgalmi értéke. A város ezeken kívül értékesítené a Herman Ottó utcai egykori speciális szakiskola épületét, a városi sportigazgatóság két, Batthyány téri irodahelyiségét, valamint a Töltésszer utca 20. szám alatti volt csónakházat.

A győr-likócsi gokartpályát már régóta nem használja senki, az önkormányzat most úgy döntött, eladja az ingatlant. Fotó: Bertleff András


Bérlakásokat adnak el

A képviselő-testület nyolc hónapos előkésztő munka után egyhangúlag fogadta el az önkormányzati bérlakások elidegenítéséről szóló új rendeletet. Somogyi Tivadar, az egészségügyi, szociális és lakásügyi bizottság elnöke a pénteki városházi sajtótájékoztatón számolt be a részletekről. Elmondta: a város felkínálja eladásra bérlakásai egy részét a bérlőknek – várhatóan a határozatlan időre bérbe adottak közül 2500–2700-at. A befolyó bevételt a lakásokra forgatják vissza. A politikus szerint az első értékesítésekre 2008 második félévében kerülhet sor, és úgy számolnak, hogy a folyamat több évig elhúzódik. Hozzátette: a lebonyolítás részleteit a következő hetekben-hónapokban dolgozzák ki. (A témára lapunk hamarosan visszatér.)

A képviselők határoztak a péri repülőtér ügyében is, amelyben a győri önkormányzatnak is van tulajdonrésze. Eszerint a frakciók által delegált egy-egy taggal ad hoc munkacsoport jön létre, amely a repülőtér hasznosításának – eladásának vagy bérbeadásának – folyamatát segíti, és már a pályázati kiírás megfogalmazásánál is közreműködik.

Több bölcsődei hely

A közgyűlés több más ügyben is döntött. Elfogadta azt a javaslatot, hogy a Kígyó és a Zöld utcai bölcsőde férőhelyeinek számát tízzel-tízzel bővítsék 2008 szeptemberétől. Az átalakítás és a bútorok, eszközök beszerzésének költségére 3 millió forintot hagytak jóvá. A testület engedélyezte azt is, hogy hat gondozónő és két technikai dolgozó álljon munkába, ugyancsak jövő szeptembertől.

Audi Hungaria út

A képviselők megszavazták, hogy az Audi Hungaria Motor Kft. és az M1-es autópálya között megépült új út a cég kérésére az Audi Hungaria út nevet viselje. Simán megkapta a többséget az az előterjesztés is, amelyet arról szólt, hogy az újvárosi családsegítő központ és idősek klubja elhelyezésére a Kossuth Lajos utca 58. szám alatti épületet jelöljék ki. A testület egyben felkérte a polgármestert, hogy a felújítási-átalakítási munkálatok várhatóan 75 millió forintos költségét Borkai Zsolt vegye figyelembe a 2008-as költségvetés tervezésekor.

A közgyűlés döntött arról is, hogy a flexibilis üzemanyagú – azaz növényi eredetű bioetanollal is működő – járműveknek nem kell parkolási díjat fizetni januártól. Az indoklásban az szerepelt, hogy érdemes ösztönözni az ilyen környezetbarát autók elterjedését.

A polgármester köszönete

Borkai Zsolt győri polgármester péntek reggelre összehívta a városháza dolgozóit és valamennyiőjük idei munkáját megköszönte – ezt maga a politikus mondta a péntekii városházi sajtótájékoztatón. Hozzátette: az apparátus teljesítményét jónak értékeli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázatok már vannak a kórházi álmokra

Győr-Moson-Sopron - A megyei közgyűlés pénteken áldását adta arra, hogy a Petz-kórház pályázzon az… Tovább olvasom