Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Győr spórol az új vállalattal

Miért olcsóbb, ha Győr egyetlen vállalatban fogja össze a közszolgáltatókat? – erről, valamint leépítésekről és a jelenlegi vezetők sorsáról kérdeztük Sági Gézát, az új társaság múlt héten kinevezett vezérigazgatóját.

˝Az új, egységes vállalat legalább évi 300 millió forint megtakarítását jelenti Győrnek. Ez az állítás azonban biztosan nem 2010-ben, és feltehetően nem is 2011-ben lesz igaz˝– nyilatkozta portálunknak szerdán Sági Géza, akit a győri közgyűlés múlt pénteki rendkívüli ülésén választott meg a Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodási Zrt. vezérigazgatójának. A szakember elmondta: a következő fél-háromnegyed év azzal fog telni, hogy előkészítsék a négy városi társaság – a Győri Kommunális Szolgáltató Kft., a Győrhő Kft., az Inszol zrt. és a Győri Városfejlesztési Kft. – beolvadását az új cégbe.

Ehhez auditáltatni kell a társaságok éves mérlegét, és – a közgyűlés újabb döntése után – be kell adni a megfelelő dokumentumokat a cégbíróságra. Azt követően kezdődhet meg a tényleges működés, de a szervezetkorszerűsítésre csak fokozatosan, és nem földindulásszerűen kerülhet sor, miután a szolgáltatások színvonalas ellátása a legfontosabb.

Sági Géza
Sági Géza

˝A működést ezernél több alkalmazottal kezdjük meg. Ez a létszám hosszabb távon nem tartható, de hogy pontosan mi a hosszabb táv, jelenleg még nem tudható˝ – fogalmazott Sági Géza. Szerinte az egységes vállalat nem csak a kevesebb dolgozó miatt lesz hatékonyabb.

˝Megtakarítást jelenthet, hogy kiküszöböljük a párhuzamosságokat, azaz azokat a tevékenységeket, amelyekkel jelenleg több cég is foglalkozik.
Nyilvánvaló az is, hogy egy 14–15 milliárd forintos árbevételű cég egészen más pozícióból tud tárgyalni a beszállítókkal, mint több kisebb. Magyarán nagyobb tételben olcsóbban tudjuk majd megrendelni a szolgáltatásokat és a termékeket a telefontól a papírig, ezáltal szintén jelentős megtakarítást érhetünk el˝ – tette hozzá a vezérigazgató.

Kérdésünkre azt is elmondta: ha pénzt takarítanak meg, több juthat fejlesztésre, kevesebbe kerülhetnek az egyes szolgáltatások az önkormányzat számára és kedvezőbb árfekvésűek lehetnek a lakossági díjak.

Sági Géza kijelentette azt is: az új cég vezetői posztjait mindenképpen megpályáztatja, még abban az esetben is, ha nagy eséllyel tudható, ki a poszt várományosa. ˝Azt várom el, hogy mindenki a saját területén találja ki a céget, tegye hozzá az ötleteit. Így jobban a sajátjának érzi a végeredményt˝ – indokolta elképzelését a vezérigazgató.


Névjegy

Sági Géza Hejőkeresztúrról származik. Családjával Öttevényen él. A nyolcvanas években a győri műszaki főiskolán szerzett diplomát. 1987 és 1999 között az Inszolnál (illetve jogelődjénél, az IKV-nál) dolgozott: műszaki ellenőrként kezdett és a ranglétrát végigjárva középvezetőként távozott. Három és fél évet töltött az OTP Banknál, amelynek nyugat-dunántúli régiójában volt osztályvezető. Feladatai közé tartozott a fiókhálózat felújítása, karbantartása és informatikai üzemeltetése. Utána az Első Győri Inköz Kft. műszaki igazgatója lett. Tavaly néhány hónapot a Győri Kommunális Szolgáltató Kft.-nél töltött, majd a közgyűlés 2008 májusában az Inszol zrt. ügyvezetőjének választotta. Innen került a Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodási Zrt. élére. Három gyermeke van. A legidősebb az idei tanévben diplomázik a Széchenyi-egyetemen, a középső érettségi előtt áll a Jedlikben, a legkisebb a Radnóti-iskolában ötödikes. Felesége magyar–történelem szakos tanár.

Olvasóink írták

 • 4. igazszó 2010. június 26. 23:41
  „És a fészekáruház fe...ke....te számlái?”
 • 3. Nahááát 2009. december 11. 12:23
  „Így könnyebb lesz lopni, ennyi.”
 • 2. dominiim 2009. december 10. 11:14
  „Itt már ismét valami felelótlenség történik, hozzá nem értéssel párosulva ! Esetleg a kommunikációval van
  valami baj? Nekem ne mondja senki, hogy a fünyiráson és az irószerek és fénymásoló papirok beszerzésével
  100 Milliókat lehet spórolni !
  A történetnek közgazdasági-müszaki összefüggései vannak ! Miért nem a hatékonyabb vállatszerketet kommu-
  nikálják?”
 • 1. Béla59 2009. december 10. 09:08
  „˝Az új, egységes vállalat legalább évi 300 millió forint megtakarítását jelenti Győrnek. Ez az állítás azonban biztosan nem 2010-ben, és feltehetően nem is 2011-ben lesz igaz˝
  Ehhez auditáltatni kell a társaságok éves mérlegét, és - a közgyűlés újabb döntése után - be kell adni a megfelelő dokumentumokat a cégbíróságra.

  ...és akkor még hol van a zsebek lyukmentesítése (betömése) ?????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádemelési javaslat Eva Rhodes ügyében

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta az Eva Rhodes meggyilkolása ügyében… Tovább olvasom