Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Győr, Radnóti utca: nem állt meg a munka

Aggódó olvasók keresték meg szerkesztőségünket, miután nem látnak munkásokat a Radnóti utcában.
Olvasóink attól tartanak, hogy megállt a várva várt, beígért és hetekkel ezelőtt megkezdett felújítás. A Kisalföld megkereste a Győri Útkezelő Szervezetet, ahol kiderült: olyannyira nem maradt abba a fejlesztés, hogy holnap már bontani is kezdik a burkolatot.

A Radnóti utca, ezzel együtt pedig az ott élők panasza azóta vált igazán fontossá, amióta átadták a Jedlik hidat. De a korábban csendes győr-szigeti utca nem csak forgalmas lett. A Köztelek és Akác utca közötti egyenetlen, toldozott-foldozott szakasz megkeserítette az ott lakók pihenését. Az út hangosan rázza, dobálja a járműveket, köztük a többtonnás teherautókat. Tervek két és fél éve voltak a munkára, pénz azonban nem. Maradtak hát az úthibákat és egyéb veszélyt jelző 30-as táblák. Egészen mostanáig.
– A gázszolgáltató alig másfél hónapja vette át a munkaterületet, mert elérkezettnek látta az időt néhány vezeték kicseréléséhez. Nemrég tényleg befejezték a munkát, így most kezdődhet az útépítés – mondta Máthé-Tóth Péter, az útkezelő szóvivője.

A 140 milliós beruházás, amely magába foglalja a buszöblök, a járda, a közvilágítás korszerűsítését és a Jedlik hídhoz kapcsolódó kerékpárút-hálózat folytatását, holnap kezdődik. A felújítás után a gyalogosok biztonságosabban kelhetnek át a csomópontban, mert a gyalogátkelőhelyen az utat 12 méterről 7 méterre szűkítik.

Forgalmi változások

Az útépítés október közepéig-végéig tart, és forgalmi változásokkal jár. A buszmegállópárt áthelyezik a Radnóti u. 23–25. szám elé, az érintett Köztelek és Akác utca közötti szakaszon pedig tilos lesz parkolni. Erre célszerű lesz odafigyelni, mert csütörtök reggeltől a tilosban parkolókat elszállítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradás az ipari parkban Győrben

A Borsodi Műhely Kft. vezetősége fontosnak tartja, hogy akinek van rá lehetősége, minél többször… Tovább olvasom